Pizza cu cârnați afumați și brânză

Pizza cu cârnați afumați și brânză

Pizza cu cârnați afumați și brânză este un fel de mâncare simplu, de zi cu zi, dar nu este mai puțin îndrăgită. În primul rând, este elementar (mai ales dacă încercați o dată – faceți aluatul cu o rezervă și congelați aceeași “rezervă”).

În al doilea rând, atât familia, cât și prietenii tăi vor fi mulțumiți de această pizza. Iar copiii, în general, vor fi încântați!

În al treilea rând, puteți face modificări la garniturile unei pizza cu cârnați afumați și brânză, adăugând legume, ierburi sau ciuperci: gustul pizza va beneficia doar de acest lucru.

Timp de pregătire: 2 ore Timp de gătire: 30 min Număr de porții: 6-8 Dificultatea pregătirii: ușor Metodă de gătit: Coacere
Ocazie: Întâlnire cu prietenii, Petrecere pentru copii, Prânz, Picnic, Foursquare

Pizza cu cârnați afumați și brânză, pregătiți aluatul de pizza

Pregătiți aluatul pentru pizza cu cârnați afumați și brânză. Mai întâi, se toarnă drojdia uscată într-un bol mic, se toarnă 3 linguri de apă caldă peste ea și se amestecă. Se lasă timp de 15 minute pentru a permite drojdiei să acționeze.

Pasul 2

Pizza cu cârnați afumați și brânză, frământați aluatul cu mâna

Se cerne făina într-un castron mare, într-un bol mare. Se face o fântână în partea de sus și se toarnă drojdia diluată în apă și restul de apă călduță. Apoi folosiți o furculiță sau mâna pentru a frământa aluatul de pizza.

Pasul 3

Pizza cu cârnați afumați și brânză, turnată în ulei de măsline

Se amestecă într-un cerc într-o parte, apucând făina de pe părțile laterale ale “toboganului”. Când aproape toată făina a fost adăugată, se toarnă 1 lingură de ulei de măsline. Se condimentează cu sare. Se frământă timp de aproximativ 10 minute. Aluatul trebuie să fie neted și elastic.

Pasul 4

Pizza cu cârnați afumați și brânză, formați aluatul într-o minge

Formați aluatul de pizza într-o minge. Se unge cu uleiul rămas. Acoperiți castronul cu folie alimentară. Puneți aluatul într-un loc cald și lăsați-l timp de 1-1,5 ore până când își dublează volumul.

Pasul 5

Pizza cu cârnați afumați și brânză, puneți aluatul în tava de copt

Se încălzește cuptorul la 220°C. Se întinde aluatul de pizza și se frământă ușor. Se întinde într-o crustă rotundă și subțire cu un diametru de 25-30 cm. Se așază pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Pasul 6

Pizza cu cârnați afumați și brânză, se taie cârnații în felii și se rade brânza

Pregătiți toppingul pentru pizza. Radeți brânza tare pe o răzătoare fină spre medie. Tăiați cârnații afumați în felii subțiri.

Pasul 7

Pizza cu cârnați afumați și brânză, aranjați feliile de cârnați

Se unge pizza cu sos de roșii și se presară două treimi din brânza rasă. Se întind bucățile de cârnați afumați, se presară cu restul de brânză și se dă la cuptor pentru 10-15 minute. Se servește fierbinte.

Sfat util

Dacă aveți mozzarella acasă, tăiați-o în felii subțiri și întindeți-o pe baza de pizza, unsă cu sos de roșii. Se pun felii de cârnați afumați și se presară brânză rasă. Pizza este deosebit de suculentă și fragedă.

Apropo…

Înainte de a fi servită, pizza cu cârnați afumați și brânză poate fi presărată cu busuioc, rucola sau alte ierburi aromatice și ușor stropită cu un delicios ulei de măsline de primă presare la rece.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Terci de miei cu lapte
Fulgi de ovăz cu zmeură și nucă de cocos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii