Postul intermitent vs. alte diete

Trebuie să vezi asta

vegis.ro%20

Postul intermitent se referă la un plan de alimentație în care consumul zilnic de alimente este condensat într-o singură perioadă limitată în timp, urmată de o perioadă de post pentru restul zilei.

Postul intermitent a căpătat în ultima vreme o reputație de abordare miraculoasă de pierdere în greutate de către internauți. Prin urmare, în ultima vreme a atras atenția. Cu toate acestea, un nou studiu a constatat că această dietă nu are mai mult succes decât dietele tradiționale în ceea ce privește pierderea în greutate.

Postul intermitent: prezentare generală

Postul intermitent este atunci când consumați alimente numai în anumite momente ale zilei. Toate dietele funcționează pe același principiu: consumați mai puțină energie alimentară pe zi decât arde corpul dumneavoastră.

Postul intermitent realizează acest lucru prin restricționarea drastică a aportului caloric în anumite zile sau în anumite momente ale zilei. Totodată, postul intermitent ajută la reducerea foamei prin scăderea metabolismului organismului.

Postul intermitent funcționează prin prelungirea timpului dintre momentul în care corpul dumneavoastră arde caloriile de la ultima masă consumată și începe să ardă grăsimile.

Postul pentru un anumit număr de ore în fiecare zi sau consumul de alimente doar o dată pe zi timp de câteva zile într-o săptămână ajută la pierderea de grăsime. Există multe metode de a efectua postul intermitent, dar toate se învârt în jurul selectării unor ore regulate de masă și post. De exemplu, puteți încerca să mâncați opt ore pe zi și să postiți în restul zilei.

Alternativ, puteți opta pentru a mânca doar o singură masă în fiecare zi, două zile pe săptămână. Există o varietate de programe de post intermitent din care puteți alege.

Apa și lichidele cu zero calorii, cum ar fi cafeaua neagră și ceaiul, sunt permise în perioadele în care nu mâncați. Puteți observa că “a mânca în mod normal” în timpul perioadei de post nu implică supraalimentarea alimentelor.

Dacă vă umpleți mesele cu mâncare nesănătoasă bogată în calorii, alimente prăjite și deserturi, nu veți putea obține beneficiile postului intermitent.

Beneficiile pentru sănătate ale postului intermitent

Postul intermitent vs. Alte diete
Postul intermitent vs. alte diete

Pierdere în greutate

Mulți oameni care experimentează cu postul intermitent fac acest lucru pentru a reduce greutatea. Postul intermitent vă determină să consumați mai puține mese. Ca urmare, veți consuma foarte puține calorii, cu excepția cazului în care contracarați acest lucru prin a mânca substanțial mai mult în timpul celorlalte mese.

Postul intermitent îmbunătățește, de asemenea, funcția hormonală, ceea ce ajută la reducerea greutății. Nivelurile reduse de insulină, nivelurile mai mari de HGH și nivelurile crescute de noradrenalină (norepinefrină) ajută organismul să ardă grăsimile și să le utilizeze pentru eliberarea de energie.

CITEȘTE ȘI:
Băuturi care cresc inflamația în organism

Ca urmare, postul pe termen scurt stimulează rata metabolică, permițându-vă să ardeți mai multe calorii. Conform cercetărilor, vă crește metabolismul în timp ce scade cantitatea de alimente pe care o consumați.

Reduce rezistența la insulină

Diabetul de tip 2 este una dintre cele mai răspândite afecțiuni din întreaga lume. Nivelurile ridicate de zahăr din sânge în cadrul rezistenței la insulină sunt caracteristica sa cea mai proeminentă. Prin urmare, orice metodă de rezistență la insulină ar trebui să contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

În conformitate cu aceste studii, postul intermitent oferă avantaje semnificative pentru rezistența la insulină și o scădere substanțială a nivelului de zahăr din sânge. Atribuindu-se unor lipsuri energetice minore, postul intermitent scade adipozitatea, în principal grăsimea viscerală și trunchială.

Nivelurile de leptină/adiponectină ale oamenilor cresc datorită unei mai bune gestionări a apetitului și a reducerii nivelurilor de inflamație cronică, scăzând astfel mai mulți factori de risc pentru diabetul de tip 2.

Îmbunătățește profilul lipidic

Postul intermitent reduce lipoproteinele cu densitate scăzută. Dacă se face cu exerciții de rezistență, postul intermitent poate ajuta la scăderea colesterolului total și a colesterolului LDL. Colesterolul LDL se referă la colesterolul “rău” care crește șansele de boli de inimă sau de accident vascular cerebral. Acesta scade numărul de trigliceride din sânge care pot provoca accident vascular cerebral, atac de cord sau boli de inimă.

Reduce inflamația

Postul intermitent, un tip de model alimentar care alternează între perioadele de post și de masă, aduce beneficii pentru numeroși indicatori de sănătate. Potrivit cercetărilor, postul intermitent ajută la controlul inflamației din corpul nostru.

Postul intermitent crește cantitatea de galectină-3, un tip de proteină legată de o reacție inflamatorie. Inflamația poate crește riscul de a dobândi o varietate de boli cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă. În timp ce corpul dumneavoastră postește, rezervele de glicogen se epuizează aproape în totalitate, ceea ce poate ajuta la reducerea inflamației severe.

Gestionează tensiunea arterială

Forța de curgere a sângelui în arterele dumneavoastră se numește tensiune arterială. Atunci când forța sângelui care circulă prin arterele dumneavoastră este persistent ridicată, aceasta exercită o presiune și un stres suplimentar asupra inimii noastre pentru a pompa sângele prin corp.

Postul intermitent poate scădea hipertensiunea sau tensiunea arterială ridicată prin modificarea microbiotei intestinale. Totodată, variațiile în metabolismul acizilor biliari sunt unul dintre regulatorii tensiunii arteriale. În timpul postului intermitent, mai mult acid biliar se află în circulație, ceea ce face ca tensiunea arterială să scadă.

CITEȘTE ȘI:
10 efecte nocive ale săritului peste micul dejun

Aportul de calorii în postul intermitent

Postul intermitent vs. Alte diete
Postul intermitent vs. alte diete

Puteți satisface recomandările USDA privind aportul caloric prin adoptarea unei diete de post intermitent cu restricții de timp. Regimurile IF cu restricții de timp vă permit să mâncați mese obișnuite în unele momente ale zilei, în timp ce postiți în alte momente. Aceste regimuri vă oferă, de obicei, o fereastră de 6-8 ore pentru a primi aportul caloric necesar.

Alte tipuri de post intermitent vă vor împiedica să vă satisfaceți cerințele calorice în anumite zile ale săptămânii. De exemplu, postul în zile alternative sau dieta 5:2 (cinci zile de consum normal de alimente și două zile de consum redus de alimente) restricționează atât de sever aportul de alimente în zilele de post încât veți consuma doar o fracțiune din necesarul caloric zilnic.

Tehnica 16/8, mânca/stop/mananca și postul alternativ sunt exemple de post intermitent. Abordarea 16/8 presupune un post de 14-16 ore în fiecare zi, cu o perioadă de 8-10 ore pentru a mânca.

O altă opțiune este strategia mânca/stop/mananca, în care postiți timp de 24 de ore de două ori pe săptămână. În cele din urmă, faceți post alternativ, când mâncați regulat într-o zi și consumați foarte puține calorii în zilele următoare.

Alegerea alimentelor

Postul intermitent oferă o mulțime de diversitate alimentară. Nu sunt interzise alimente sau tipuri de alimente, astfel încât cei care adoptă acest plan alimentar pot încerca lucruri noi și pot mânca tot ceea ce își doresc.

Din păcate, majoritatea programelor nu includ recomandări alimentare sănătoase, metode de gătit sau sugestii de cumpărături. Drept urmare, dacă mâncați o gamă largă de mese procesate cu adaos de zaharuri sau carbohidrați rafinați, este probabil să continuați să consumați aceste elemente dăunătoare.

Sustenabilitate

Programele de dietă care funcționează pentru o persoană sunt forța motrice din spatele unei pierderi în greutate durabile și sănătoase. Dacă nu vă place cum mâncați, nu veți continua cu ea. Voința te ajută să obții rezultate rapid, dar nu te menține sănătos pe termen lung.

Postul intermitent, ca orice abordare de reducere a greutății, poate fi susținut doar dacă îl puteți încorpora într-un stil de viață practic. Dacă disprețuiți postul intermitent, nu veți putea menține un program de slăbire pe termen lung.

De multe ori, oamenii nu sunt capabili să rămână consecvenți, deoarece le cere să postească și să nu mănânce alimente pentru o perioadă destul de lungă de timp.

Sustenabilitatea planului depinde de persoana care îl adoptă. Cu toate acestea, ar fi de ajutor dacă v-ați aminti că postul intermitent nu este o soluție miraculoasă de pierdere în greutate.

CITEȘTE ȘI:
Nuca de cocos 17 beneficii dovedite pentru sănătate

Nu există un adevărat pont magic care să vă asigure că veți obține cele mai mari rezultate. Cu toții suntem diferiți, așa că, dacă vrei să reduci greutatea, va trebui să descoperi o metodă care să se potrivească stilului tău de viață.

Postul intermitent vs. Alte diete
Postul intermitent vs. alte diete

Dieta de 3 zile

O dietă de 3 zile este un grup de diete care vă cere să mâncați foarte puțin timp de trei zile. Persoanele care urmează dieta de 3 zile mănâncă mese cu doar câteva elemente cu puține calorii.

Ușurință și comoditate

Cele mai multe diete de trei zile au nevoie să respectați un plan alimentar strict pentru întregul curs al programului. În cele mai multe situații, acest lucru necesită achiziționarea și măsurarea unor produse precum înghețata de vanilie, hot-dog, salatini și grapefruit. Ca urmare, unii adepți pot găsi acest lucru incomod.

Beneficii pentru sănătate

Este puțin probabil ca programele care se întind pe o perioadă de numai trei zile să producă avantaje pe termen lung pentru sănătate. A avea planuri de alimentație restrictive pe rând ar putea duce la supraalimentare și alte probleme alimentare. Totodată, nu există studii clinice care să susțină eficacitatea acestei diete.

Reducerea greutății

În timp ce o dietă de 3 zile poate duce la o anumită pierdere în greutate, este puțin probabil să fie pe termen lung. Un plan de dietă pe care îl urmați doar trei zile este puțin probabil să ducă la reducerea grăsimii. De asemenea, adepții sunt mai susceptibili de a pierde greutatea apei și a proteinelor. Cu toate acestea, ei vor recupera greutatea de grăsime odată ce își reiau obiceiurile alimentare obișnuite.

Dieta de resetare a corpului

Ar fi de ajutor dacă ați urma o etapă introductivă a dietei de 15 zile, în timpul căreia să reduceți consumul de alimente. Nu mâncați alimente solide în primele cinci zile și sorbiți shake-uri lichide. După aceea, este foarte asemănător cu a fi în post.

Ușurința și comoditatea

Deoarece programul durează doar 15 zile, trebuie să vă țineți de rutină pentru a vedea beneficiile. Aveți lichide în loc de mese cu alimente integrale în cea mai mare parte a timpului. De asemenea, ar trebui să includeți câteva alimente solide sănătoase în a doua și a treia săptămână. Poate fi dificil pentru unele persoane să reziste să nu mănânce alimente complete și să bea în schimb smoothie-uri.

Beneficii pentru sănătate

Această dietă este limitată la 15 zile. Este puțin probabil să observați avantaje pe termen lung pentru sănătate în această perioadă atât de scurtă de timp. Pe de altă parte, programul încurajează oamenii să aibă un stil de viață activ și oferă sfaturi despre cum să ieșiți din plan. Vă puteți îmbunătăți sănătatea dacă puneți în aplicare sugestiile și reduceți consumul de alimente procesate, mese, carne roșie și alte alimente nesănătoase.

CITEȘTE ȘI:
Slăbitul după 40 de ani Top 4 moduri de a pierde kilograme

Pierdere în greutate

Probabil că veți pierde în greutate cu această dietă, în special dacă ați fost anterior inactiv și ați mâncat o dietă bogată în calorii. Cu toate acestea, aderarea la acest regim timp de doar 15 zile este puțin probabil să ofere beneficii pe care le puteți susține.

Dieta mediteraneană

Dieta mediteraneană este unul dintre cele mai bune planuri de dietă care este adesea cunoscut ca fiind standardul de aur al nutriției, longevității, bunăstării și prevenirii bolilor.

Planul Dietei Mediteraneene conține alimente pe care oamenii din Italia și Grecia le consumă în mod regulat. Acestea includ fructe, legume, linte, linte, ulei de măsline, cereale integrale, pește, nuci etc.

Planul de dietă nu încurajează consumul de produse alimentare care conțin zahăr adăugat și grăsimi trans. De asemenea, exclude carnea procesată, cerealele rafinate și alte alimente foarte procesate.

Ușurință și comoditate

Dieta mediteraneană este un plan de dietă durabilă. Cele mai multe dintre alimentele care fac parte din planul său alimentar sunt cele pe care le puteți cumpăra cu ușurință de pe piață. Prin urmare, planul de dietă este, de asemenea, ușor de urmat, mai ales pentru cei care nu se deranjează să reducă consumul de produse de origine animală.

Beneficii pentru sănătate

Mai multe studii evidențiază numeroasele beneficii pentru sănătate pe care le poate oferi un plan de dietă mediteraneană. De exemplu, planul de dietă reduce adesea riscul anumitor afecțiuni medicale cronice, cum ar fi complicațiile cardiovasculare, diabetul și chiar cancerul.

Planul de dietă poate ajuta, de asemenea, la combaterea inflamației și a stresului oxidativ cauzat de radicali, deoarece planul încurajează consumul mai multor alimente bogate în antioxidanți.

Pierdere în greutate

Dieta mediteraneană este unul dintre cele mai bune planuri de dietă pentru o pierdere eficientă în greutate. Unele studii spun că acest plan de dietă poate reduce greutatea, deoarece este bazat pe plante cu un conținut ridicat de grăsimi nesaturate.

Dieta de detoxifiere

Dieta de detoxifiere este una dintre cele mai populare diete datorită pretențiilor sale de a ne curăța corpul prin eliminarea toxinelor dăunătoare și de a oferi o pierdere rapidă în greutate. Deși nu există suficiente studii care să susțină aceste afirmații, există mulți care au ieșit în față și au împărtășit efectele pozitive pe care le-au obținut după ce au urmat acest plan de dietă.

CITEȘTE ȘI:
Vitamine cu zinc: Indicații, dozaj, efecte secundare și precauții

La fel ca și planul de dietă cu post intermitent, dieta de detoxifiere implică, de asemenea, o perioadă de post urmată de un plan alimentar controlat care include fructe și sucuri de fructe, legume și apă.

Ușurința și comoditatea

Ușurința și confortul dietei de detoxifiere depind de faptul dacă persoana care urmează planul poate trece printr-un plan de post de trei până la șapte zile. În timp ce fructele, sucurile de fructe și legumele incluse în planul de dietă sunt ușor de obținut, succesul planului depinde de faptul dacă persoana poate susține mâncând produse alimentare limitate și urmând un plan de dietă controlată.

Beneficii pentru sănătate

O dietă de detoxifiere susține că este capabilă să ofere mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi promovarea pierderii în greutate, îmbunătățirea pielii noastre, stimularea sistemului imunitar și îmbunătățirea sistemului digestiv.

Totodată, planul de dietă promovează o alimentație conștientă, contribuind astfel la răspândirea conștientizării faptului că o persoană ar trebui să consume doar ceea ce are nevoie pentru a furniza organismului său suficientă nutriție și energie.

Pierdere în greutate

Unul dintre motivele care fac ca planul de dieta de detoxifiere să fie unul popular se datorează afirmației sale de a fi capabil să ajute la obținerea unei pierderi rapide în greutate la oricine care urmează planul de dietă. Deoarece planul implică postul urmat de o rutină alimentară restricționată, nu este surprinzător faptul că o dietă de detoxifiere poate ajuta la obținerea unei pierderi în greutate.

Unele studii spun că o astfel de pierdere în greutate poate să nu fie pe termen lung și că o persoană poate chiar să înceapă să se îngrașe mai mult odată ce își reia planurile de dietă normale.

Precauții în timpul postului intermitent

Mulți oameni adoptă postul intermitent pentru a pierde în greutate. În schimb, alții îl folosesc pentru a trata boli cronice, inclusiv sindromul intestinului iritabil, colesterolul ridicat sau artrita. Cu toate acestea, este posibil ca o dietă intermitentă să nu se potrivească tuturor.

Înainte de a începe postul intermitent (sau orice altă dietă), faceți o programare la medicul dumneavoastră. Unele persoane ar trebui să evite să experimenteze postul intermitent:

  • Copiii și adolescenții cu vârsta sub 18 ani.
  • Femeile care așteaptă un copil sau care alăptează.
  • Persoanele care au diabet sau alte probleme legate de zahărul din sânge.
  • Cei care au avut o tulburare de alimentație în trecut.
CITEȘTE ȘI:
Vinetele crude: beneficii și nutriție. Sunt sigure pentru consum?

Concluzie

Postul intermitent este o abordare la modă pentru pierderea în greutate. Puteți face postul intermitent într-o varietate de moduri. Unele planuri presupun să postești o perioadă de timp în fiecare zi. Altele necesită post în anumite zile ale săptămânii.

Metodele folosite, precum și rezultatele diferă. Dacă vă gândiți să încercați postul intermitent, discutați imediat cu medicul dumneavoastră sau cu un nutriționist. Aceștia vă pot ajuta să stabiliți dacă este sau nu potrivit pentru dumneavoastră.

Întrebări frecvente (FAQ)

De ce este postul intermitent mai bun decât alte diete?

R: Nu este mai eficient decât orice altă dietă. Puteți minimiza caloriile sărind peste o masă sau pur și simplu menținând toate porțiile mai mici. Rezultatul va fi foarte asemănător indiferent dacă țineți post sau vă mențineți un aport caloric scăzut.

Totodată, unele studii sugerează că comportamentele alimentare intermitente pot duce la apariția tulburărilor de alimentație. Cu toate acestea, nu este clar dacă aceasta este o coincidență sau dacă postul generează probleme psihologice.

Poate fi postul intermitent nesănătos?

Postul poate provoca o creștere a cortizolului, un hormon al stresului, ceea ce duce la creșterea cererii de alimente. Dereglarea foamei vă poate afecta starea de spirit, așa că probabil vă veți simți iritat atunci când postiți.

Postul intermitent este ocazional legat de deshidratare, deoarece oamenii uită să bea atunci când nu mănâncă. Deoarece corpul tău folosește mai puțină energie decât de obicei, poți obosi cu ușurință. Deoarece postul duce la creșterea nivelului de stres, acesta poate, de asemenea, să vă împiedice programul de somn.

Î: Este postul intermitent cel mai bun pentru slăbit?

R: Constatările implică faptul că postul intermitent nu are mai mult succes decât restricția calorică în ceea ce privește pierderea în greutate și este probabil mai puțin eficient în ceea ce privește reducerea grăsimii corporale.

Exercițiile fizice, în plus față de o dietă de post intermitent, pot ajuta oamenii să piardă în greutate mai repede.

Care sunt dezavantajele postului intermitent?

Deoarece organismul nu consumă suficiente calorii în timpul unei perioade de post pentru a furniza suficientă energie, postul intermitent poate avea ca rezultat reducerea vigilenței și a atenției în timp.

Postul poate provoca amețeli, epuizare și probleme de concentrare. Încercați să consumați puțină mâncare la primul simptom de amețeală sau amețeală pentru a oferi organismului impulsul energetic rapid de care are nevoie.

Postul intermitent înseamnă doar mai puține calorii?

Restricția calorică se referă la o reducere a consumului mediu zilnic de calorii sub nivelul normal, fără a provoca înfometare sau deficiență nutrițională.

Într-un program de post, o persoană nu mănâncă sau își restrânge puternic consumul în diferite perioade ale zilei, săptămânii sau lunii. Acest lucru poate sau nu să limiteze caloriile, în funcție de ce și cum se mănâncă în timpul perioadei de post.

Cât slăbești într-o săptămână cu postul intermitent?

R: Postul intermitent poate duce la o reducere a greutății de 0,25-0,75 kg în fiecare săptămână, în funcție de ritmul de reducere a greutății. Cu toate acestea, depinde în principal de modul în care executați planul.

Ce se întâmplă după 16 ore de post?

În timpul celor 16 ore de post, corpul nostru trece printr-un proces numit autofagie, care implică distrugerea de către organism a celulelor vechi sau deteriorate.

Autofagia reciclează celulele, ceea ce ajută la scăderea inflamațiilor și a bolilor din organism. Glucogenul acumulat de ficat este epuizat în această etapă, iar organismul începe să descompună rezervele de proteine și grăsimi pentru eliberarea de energie.

Medicii recomandă postul intermitent?

Conform medicilor, postul intermitent este inofensiv pentru mai multe persoane. Cu toate acestea, nu este potrivit pentru toată lumea. Pentru femeile însărcinate sau care alăptează, este posibil ca postul să nu fie metoda ideală pentru a pierde în greutate.

Să presupunem că suferiți de pietre la rinichi, reflux gastric, diabet sau alte probleme medicale. În acest caz, cel mai bine este să discutați cu medicul dumneavoastră.

Poți să postești intermitent pentru totdeauna?

Postul intermitent pentru pierderea în greutate ar putea oferi avantaje pe termen scurt. Cu toate acestea, implicațiile pe termen lung ale acestui tip de dietă, precum și ale altor diete restrictive de calorii, rămân necunoscute în acest moment.

Cel mai bun mod de a reduce greutatea și de a o menține este de a dezvolta rutine sănătoase de alimentație și exerciții fizice care vă plac și pe care le puteți continua în timp.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

CITEȘTE ȘI:
Autofagia, ce este si cum să începi reînnoirea corpului

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

notino.ro%20

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

vegis.ro