3.6 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Pot lua aspirină în timpul sarcinii?

Trebuie să citești asta...

Nu trebuie să luați aspirină în timpul sarcinii decât dacă medicul dumneavoastră vă spune să nu o faceți. Deoarece nu există date privind dozele de aspirină care sunt sigure pentru copilul în curs de dezvoltare. Mai ales dacă sunteți însărcinată în peste 30 de săptămâni, trebuie să evitați să luați aspirină, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă cere acest lucru.

Dacă aveți risc de preeclampsie sau dacă ați avut în trecut avorturi spontane repetate, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luați aspirină în doze mici, până la 300 de miligrame pe zi.

Există unele dovezi că cantități mici de aspirină pot ajuta la reducerea riscului acestor afecțiuni. Așadar, pentru unele femei, beneficiile administrării unor cantități mici de aspirină pot depăși riscurile.

Utilizarea aspirinei în timpul sarcinii

În mod similar, dacă ați luat aspirină în doze mici pentru o afecțiune pe care o aveați înainte de a rămâne însărcinată, este posibil să fie mai sigur pentru dumneavoastră și pentru copilul dumneavoastră să continuați. Este întotdeauna mai bine să vă consultați medicul înainte de a întrerupe brusc medicația prescrisă.

Aspirina este disponibilă fără prescripție medicală în doze zilnice de până la 4000 mg. Cu toate acestea, administrarea unei cantități atât de mari de aspirină poate crește riscul de malformații congenitale la copil, cum ar fi dezvoltarea intestinelor în afara corpului.

CITEȘTE ȘI:
Piure de avocado bebeluși 6 luni 1 an

Dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla cât de multă aspirină prezintă un risc. Între timp, este mai bine să evitați cu totul aspirina, cu excepția cazului în care medicul o recomandă cu tărie.

Este important să se evite administrarea de aspirină fără prescripție medicală, mai ales după a treizecea săptămână. Studiile au arătat că administrarea unei cantități prea mari de aspirină mai târziu în timpul sarcinii poate afecta inima și circulația sanguină a copilului.

De asemenea, poate provoca o scădere a lichidului amniotic din uter, ceea ce poate cauza probleme pentru plămânii copilului.

Utilizarea aspirinei în sarcină

Dacă ați luat aspirină din când în când în timpul sarcinii, nu vă faceți griji. Este puțin probabil ca aceasta să dăuneze copilului dumneavoastră. Principalul pericol este administrarea regulată a acesteia în doze complete pentru adulți. Dar, pentru a fi în siguranță, țineți medicul dumneavoastră informat. Este posibil ca acesta să dorească să facă scanări suplimentare pentru a se asigura că bebelușul este sănătos.

De asemenea, ar trebui să evitați ibuprofenul în timpul sarcinii. Aspirina și ibuprofenul fac parte din grupul medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene și prezintă riscuri similare pentru bebelușul dumneavoastră.

Nu se poate spune că niciun medicament nu este complet sigur în timpul sarcinii. Prin urmare, este important să evitați pe cât posibil să luați analgezice. Cu toate acestea, dacă este necesar, paracetamolul este de obicei considerat cea mai sigură opțiune.

CITEȘTE ȘI:
Cum să îți ajuți copilul să se adapteze la școală: 7 sfaturi de specialitate

Articolele de pe acest site au doar scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica vreo rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Citește și aceste articole:

 • Naștere prematură: Cauze, semne și sfaturi preventive
  Factorii care duc la nașterea prematură, semnele indicative ale acesteia și măsurile de prevenire a nașterii premature.
 • Pot să rămân însărcinată cu sindromul ovarelor polichistice SOPC?
  Majoritatea femeilor speră să aibă copii la un moment dat în viața lor. Cu toate acestea, pentru femeile cu afecțiuni medicale cronice, cum ar fi […]
 • 13 alimente pe care le poți mânca în timp ce ești însărcinată
  Este greu să știi ce poți și ce nu poți mânca atunci când ești însărcinată. Noi suntem aici pentru a vă ajuta! Iată 13 alimente care pot fi consumate în siguranță în timpul sarcinii. Va trebui să ai o dietă sănătoasă în timpul sarcinii pentru a-i oferi bebelușului tău nutrienții de care are nevoie pentru a crește și a se dezvolta.
 • Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii
  Arsurile la stomac, cunoscute și sub numele de indigestie acidă, sunt o afecțiune comună cu care se confruntă majoritatea femeilor în timpul sarcinii. Aflați cum să ușurați arsurile la stomac și ce se poate face pentru a le preveni.
 • Semnele de naștere prematură
  Nașterea prematură este o preocupare pentru mulți părinți. Poate fi greu de știut când semnele de naștere prematură sunt un motiv de îngrijorare. Aflați mai multe despre ceea ce poate declanșa nașterea prematură și la ce semne trebuie să fiți atenți pentru a nu vă îngrijora în mod inutil
Urmărește-ne și pe:
- Advertisement -

Ultimele rețete