5 beneficii ale reflexologiei

Reflexologia 5 Beneficii ale practicării

Restabilirea echilibrului natural al organismului, eliminarea toxinelor și ameliorarea durerii.

Potrivit medicinei tradiționale, există legături între diferitele zone ale tălpii piciorului și starea organelor interne ale corpului. Pentru a afla mai multe despre acest lucru, consultați următorul articol.

Reflexologia piciorului presupune un masaj specific al tălpii piciorului, concentrându-se pe părțile care sunt legate de zonele din corp în care pacientul are o afecțiune sau o suferință. Această tehnică poate ajuta la tratarea multor afecțiuni legate de organele interne și de alte structuri ale corpului.

Reflexologia piciorului

Reflexologia se bazează pe faptul că picioarele reprezintă întregul corp, motiv pentru care sunt numite “zone reflexe”. Potrivit acestei medicini alternative, diferite zone ale piciorului sunt legate de organele interne, glandele hormonale și chiar de diferite părți ale creierului.

Reflexologia 5 beneficii ale practicări
Reflexologia 5 Beneficii ale practicării

Metoda constă într-un masaj care implică diferite niveluri de presiune și mișcări fluide. Nu se folosesc instrumente sau ajutoare fizice, deoarece terapeutul își va folosi pur și simplu mâinile și un pic de ulei pentru a aplica tehnica, fără ca vreo fricțiune să deranjeze pacientul.

Atunci, prin tratarea unor puncte specifice, tehnica încearcă să stimuleze sau să relaxeze diferite părți ale corpului. Iar dacă venim la consultație cu o anumită patologie, concentrarea asupra punctului asociat de pe talpa piciorului ajută la tratarea acelei patologii.

Studiile științifice nu sunt concludente atunci când vine vorba de a afirma că reflexologia poate rezolva în mod direct patologiile care afectează organele interne. Cu toate acestea, aplicarea sa are mai multe avantaje care au permis ca această tehnică chinezească veche de mii de ani să fie aplicată de secole.

Pe de altă parte, contraindicațiile aplicării sale sunt procesele febrile sau infecțioase, cancerul, arsurile, patologiile care necesită o soluție chirurgicală sau tromboza venoasă profundă, precum și orice inflamație care poate fi afectată de creșterea circulației.

Tratament pentru picioare: beneficiile reflexologiei

Picioarele sunt părți esențiale ale corpului; ele susțin o mare parte din greutatea unei persoane în timp ce stă în picioare și sunt necesare pentru orice fel de mobilitate personală. Cu toate acestea, de obicei nu le acordăm prea multă atenție.

Reflexologia 5 beneficii ale practicării
Femeie care se bucură de un masaj al picioarelor într-un cadru spa (close up pe picioare)

Prin urmare, primul și cel mai fundamental beneficiu al reflexologiei este că aceasta constă într-un masaj al tălpii piciorului. Această tehnică va relaxa zona și va ușura tensiunea pe care o avem, de care poate nu am fost conștienți.

Identificarea patologiilor

Când efectuează tehnica de reflexologie podală, terapeutul va analiza structura picioarelor și o poate pune în legătură cu anumite patologii. De exemplu, dacă se detectează un picior plat, acest lucru ar putea explica patologiile coloanei vertebrale. Pe de altă parte, un picior arcuit poate duce la patologii ale unor organe cum ar fi ficatul sau inima.

Reflexologia indică, de asemenea, că problemele de la degetele de la picioare se reflectă în organele capului, în timp ce roșeața, bătăturile sau calusurile afectează viscerele sau zona corpului asociată.

Activarea organismului

Reflexologia piciorului crește circulația sângelui, cu toate beneficiile pe care aceasta le implică. Pe de o parte, se va activa și mai mult sistemul imunitar, care ne protejează împotriva altor boli. În mod similar, îmbunătățirea circulației sângelui va avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.

Îmbunătățind circulația, încurajăm și eliminarea toxinelor. Ca urmare, după o ședință de reflexologie, este posibil ca pacientul să urineze mai frecvent, de exemplu.

Combaterea durerii

Studii precum cel al Universității Manuela Beltrán din Columbia au arătat că există o ameliorare a durerii după o ședință de reflexologie. Acest beneficiu este legat de relaxarea pe care pacientul o simte în urma acestei terapii, care îl va ajuta și pe acesta să se simtă mai relaxat, așa cum vom vedea în secțiunea următoare.

Eliberarea stresului

Cine nu iubește un masaj bun? La urma urmei, această tehnică este o manipulare plăcută a unui domeniu care are adesea nevoie de ea.

Din acest motiv și din toate cele de mai sus, o ședință de reflexologie va fi întotdeauna o modalitate bună de a oferi câteva minute de liniște, o senzație plăcută și timp de evadare din rutina zilnică, dincolo de beneficiile sale pentru organism. Ați experimentat vreodată această metodă?

Diferențe între anorexie și bulimie
8 cele mai bune obiceiuri alimentare dacă suferi de cancer de colon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii