Supă de pui cu legume

Supă de pui cu legume

O rețetă veche de supă de pui cu legume, încercată, ideea perfectă pentru un prim fel de mâncare

Iată cea mai bună rețetă pentru supă de pui cu legume sau de găină. Această supă extrem de versatilă poate fi servită cu paste, găluște sau tăiței. Acest supa este o bază excelentă pentru alte supe.

Puteți găti acest supa de pui cu legume fie cu pui, fie cu găină. Pregătiți totul în același mod. Singura diferență este că gătești puiul timp de aproximativ o oră până la o oră și jumătate, iar găina timp de două-trei ore. De asemenea, puiul poate cântări puțin mai mult. Apoi vă recomand să mai adăugați încă 500 ml de apă în oală.

Supă de pui cu legume
Supă de pui cu legume

De ce aveți nevoie pentru supă

 • 1 găină sau pui de aproximativ 1,5 kg
 • 2 morcovi mari – 400 g
 • 1 rădăcină de pătrunjel – 100 g
 • 1 ceapă medie – 130 g
 • o jumătate de praz – 100 g
 • 1/4 rădăcină mare de țelină – 150 g
 • 2 căței mari de usturoi
 • 2 litri de apă
 • o mână de pătrunjel și/sau lobodă proaspătă
 • mirodenii și ierburi: 2 frunze de dafin, 3 boabe de piper, o linguriță de boabe de piper, 2 lingurițe de sare

Cum se pregătește supa de pui cu legume

Supă de pui cu legume
Ingrediente Supă de pui cu legume

Puneți legumele spălate și curățate de coajă în oala cu pui. Se curăță morcovii și se taie în două. Se taie o bucată de praz pe lungime. Se curăță rădăcina de pătrunjel și se spală bine rădăcina de țelină. Se taie ceapa în două și se coace puțin timp într-o tigaie uscată sau pe focul unui aragaz cu gaz. Puneți în oală și ceapa rumenită.

Adăugați două frunze de dafin, trei semințe de piper și o linguriță de boabe de piper negru. la final, se toarnă doi litri de apă proaspătă și rece.

Sfat: Există două moduri diferite de a pregăti carnea pentru supa. Prima dintre ele este să înmoi în prealabil puiul sau găina în apă, apoi să torni apă rece peste carne într-o oală și să o fierbi. Se toarnă apa tulbure cu spumă.

CITEȘTE ȘI:
4 Rețete de sos pentru Shawarma făcut acasă

Turnați apă proaspătă, adăugați legumele și restul ingredientelor și începeți să fierbeți Supa (așa fac eu). Cealaltă școală este de a nu turna apa fiartă, ci de a ridica spuma (albușurile coagulate) cu o lingură cu fantă.

Interesant: Există multe teorii cu privire la motivul pentru care carnea ar trebui să fie înmuiată înainte de a fi gătită. Pentru unii, face parte din… o rămășiță a tradiției sau o metodă incontestabilă transmisă din generație în generație.

Unii cred că înmuierea îndelungată a cărnii o curăță măcar puțin de reziduurile antibioticelor folosite. Carnea înmuiată are un miros mai puțin “specific” și are un gust mai bun…

Acoperiți oala cu un capac. Aduceți supa la fierbere și apoi reduceți focul la foc mic până când supa clocotește ușor. Dacă gătiți supa de pui, o oră este suficientă. Dacă este supa pe pui, se gătește așa până la trei ore. Dacă folosiți pui, vă recomand să adăugați încă 500 ml de apă în oală.

După o oră de fierbere (pui) sau trei ore (găină de țară) se pot adăuga în supa: doi căței de usturoi (nu toată lumea îi adaugă și se pot omite); pătrunjel; lobodă proaspătă (vara); două lingurițe de sare. Fierbeți supa încă 30 de minute.

Supă de pui cu legume
Supă de pui cu legume

Scoateți tot puiul din oală cu supa de pui sau de găină (s-ar putea să se destrame) și toate legumele și condimentele și puneți-le deoparte într-un castron mai mare.

Turnați toată supa într-o altă oală printr-o strecurătoare de metal. M-am ales cu aproximativ doi litri. Este posibil să obțineți mai mult sau mai puțină supă. Depinde foarte mult de câtă apă se evaporă în timpul fierberii supei.

Verificați gustul supei și decideți dacă doriți să adăugați mai multă sare la el. Vă recomand să serviți supa cât este încă fierbinte cu fidea, găluște sau tăiței. Puteți adăuga în farfurie morcovi feliați și pătrunjel tocat. (Pentru cei care urmează o dietă fără gluten, alegeți tăiței de orez etc.).

CITEȘTE ȘI:
Tocană de pui înăbușit cu ceapă la ceaun. Bucătărie georgiană
Supă de pui cu legume
Supă de pui cu legume

Puteți folosi legumele și carnea din supa în multe feluri. Bucurați-vă.

Supă de pui cu legume

Rețetă de supă de pui cu legume

Supă de pui cu legumeOrganics Food
Iată cea mai bună rețetă pentru supă de pui cu legume sau de găină. Această supă extrem de versatilă poate fi servită cu paste, găluște sau tăiței. Acest supa este o bază excelentă pentru alte supe.
Timp de Pregatire 20 minute
Timp Gătire 1 oră 30 minute
Fel Supă
Bucătărie Romaneasca
Porții 10
Calorii 391 kcal

Ingrediente Reteta
 

Instructiuni de preparare
 

 • Fierbeți doi litri de apă într-o oală. Puneți un pui de aproximativ 1,5 kg (sau o găină de cel puțin 1,5 kg) într-o oală cu apă clocotită. Se fierbe din nou apa cu puiul. După 2 minute, turnați toată apa.
 • Puneți legumele spălate și curățate de coajă în oala cu pui. Se curăță morcovii și se taie în două. Se taie o bucată de praz pe lungime. Se curăță rădăcina de pătrunjel și se spală bine rădăcina de țelină. Se taie ceapa în două și se prăjește puțin timp într-o tigaie uscată sau pe focul unui aragaz cu gaz. Puneți în oală și ceapa rumenită.
 • Adăugați două frunze de dafin, trei semințe de piper și o linguriță de boabe de piper negru. la final, se toarnă doi litri de apă proaspătă și rece.
 • Turnați apă proaspătă, adăugați legumele și restul ingredientelor și începeți să fierbeți supa. Cealaltă metoda este de a nu turna apa fiartă, ci de a ridica spuma cu o lingură cu gauri.
 • Acoperiți oala cu un capac. Aduceți supa la fierbere și apoi reduceți focul la foc mic până când supa clocotește ușor. Dacă gătiți supa de pui, o oră este suficientă. Dacă este supa pe pui, se gătește așa până la trei ore. Dacă folosiți pui, vă recomand să adăugați încă 500 ml de apă în oală.
 • După o oră de fierbere (pui) sau trei ore (găină de țară) se pot adăuga în supa: doi căței de usturoi (nu toată lumea îi adaugă și se pot omite); pătrunjel; lobodă proaspătă (vara); două lingurițe de sare. Fierbeți supa încă 30 de minute.
 • Scoateți tot puiul din oală cu supa de pui sau de găină (s-ar putea să se destrame) și toate legumele și condimentele și puneți-le deoparte într-un castron mai mare.
 • Turnați toată supa într-o altă oală printr-o strecurătoare de metal. M-am ales cu aproximativ doi litri. Este posibil să obțineți mai mult sau mai puțină supa. Depinde foarte mult de câtă apă se evaporă în timpul fierberii supei.
 • Verificați gustul supei și decideți dacă doriți să adăugați mai multă sare la ea. Vă recomand să serviți supa cât este încă fierbinte cu paste, găluște sau tăiței. Puteți adăuga în farfurie morcovi feliați și pătrunjel tocat.

Calorii & Valori Nutriționale

Etichete supa de pui

A fost gustoasă rețeta [post_title]? Împărtășiți-o cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

Supă de legume super simplă și super delicioasă
Supă de găluște cu legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Votează Rețeta
Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii