Salata cu frunze roșii: 9 beneficii uimitoare

Salata cu frunze roșii: 9 Beneficii uimitoare

Salata cu frunze roșii, cunoscută botanic sub numele de Lactuca Sativa, este o legumă cu frunze din familia margaretelor. Este un nume general dat unei multitudini de soiuri cu frunze care sunt salate largi, semi-creț și fac parte din familia Asteraceae.

Salatele cu frunze roșii pot avea o înălțime de până la 30 de centimetri. Mai mult, este una dintre cele mai plantate salate de pe planetă. Au o culoare vibrantă datorită unui pigment cunoscut sub numele de antociani. Salata cu frunze roșii este, de asemenea, un plus esențial la diferite alimente. De asemenea, sunt foarte adaptabile, deoarece au o natură tăiată și returnată, adică salata verde va dezvolta frunze noi chiar și atunci când este tăiată.

Reglementările Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (USDA) afirmă că salata cu frunze roșii este în general considerată un aliment fără calorii. De asemenea, nu conține grăsimi și constă practic din apă. Acest articol explică beneficiile salatei roșii pe care le poți culege incluzând-o în dieta ta.

Valoarea nutritivă a salatei roșii

Salata verde cu frunze roșii este bogată în nutrienți esențiali pentru organismul tău. Datele USDA arată cantitatea de nutrienți pe care 100 de grame de salată roșie mărunțită o poate oferi:

Acești nutrienți sunt esențiali pentru organism. Totuși, în mod surprinzător, mai puțin de 100 de grame de salată roșie pot satisface necesarul zilnic de vitamine A și K al organismului uman.

Salata cu frunze roșii: 9 beneficii uimitoare
Salata cu frunze roșii: 9 Beneficii uimitoare

Beneficiile pentru sănătate ale salatei roșii

După cum am menționat mai sus, salata roșie este o sursă incredibilă de diferiți nutrienți benefici pentru organism. Prin urmare, are multiple beneficii pentru sănătate.

Mentine corpul hidratat

Menținerea corpului hidratat este esențială din mai multe motive. Ajută la reglarea temperaturii corpului, lubrifiază articulațiile, previne infecțiile și îmbunătățește funcția organelor. În plus, un corp hidratat ajută la furnizarea de nutrienți în diferite părți ale organismului uman, îmbunătățește digestia, îmbunătățește funcția creierului, previne pietrele la rinichi și menține inima sănătoasă. Salata verde este bogată în apă și joacă un rol vital în menținerea hidratării în organism.

Păstrează ochii sănătoși

Salata verde cu frunze roșii este bogată în vitamina A. Vitamina A este esențială pentru protejarea ochilor și menținerea sănătății ochilor. Când lumina pătrunde în ochi, este transformată în semnale electrice și apoi trimisă la creier. După acest proces, creierul dă sens imaginii. Vitamina A joacă un rol esențial în transformarea luminii în semnale electrice. Potrivit cercetărilor, vitamina A este foarte utilă în prevenirea orbirii nocturne. Potrivit unui alt studiu, obținerea suficientă a vitaminei A poate ajuta la prevenirea declinului rapid al vederii la bătrânețe.

Promovează sănătatea inimii

Salata verde cu frunze roșii este bogată în magneziu și potasiu. Prin urmare, salata verde cu frunze roșii este esențială pentru menținerea unei inimi sănătoase. Potrivit cercetărilor, potasiul și magneziul ajută la menținerea unui ritm cardiac sănătos. Un ritm cardiac sănătos face ca mușchii inimii să se contracte și să se relaxeze mai ușor. Același lucru a fost susținut și de alte cercetări. Cu toate acestea, unele boli de inima apar din cauza aportului insuficient de potasiu și magneziu. Diverse studii includ hipertensiune arterială, boli coronariene și chiar insuficiență cardiacă în cazuri extreme.

Ajută la prevenirea cancerului

Salata verde cu frunze roșii poate ajuta, de asemenea, la prevenirea cancerului. Antioxidanții sunt esențiali pentru protejarea organismului de radicalii liberi legați de cancer. Potrivit unui studiu, o cantitate excesivă de radicali liberi este dăunătoare organismului și duce la diferite boli. Salata verde cu frunze roșii este o sursă bogată de beta-caroten, un antioxidant. În plus, vitamina C este un antioxidant puternic în cantități rezonabile în salata verde cu frunze roșii. Potrivit unui studiu controlat, vitamina C este utilă în prevenirea cancerului de col uterin invaziv la femei.

Ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Hipertensiunea arterială este o afecțiune medicală frecventă. Consumul unor cantități mari de salată roșie este o modalitate excelentă de a contracara această problemă. Potrivit unui studiu recent, dietele bogate în potasiu pot ajuta la controlul tensiunii arteriale și la menținerea la niveluri gestionabile. Potrivit cercetărilor, potasiul ajută la reducerea efectului sodiului în sânge și ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce scade tensiunea arterială. Un alt studiu a susținut afirmația că consumul unei cantități adecvate de salată roșie poate ajuta la controlul nivelului tensiunii arteriale.

Utilă în pierderea în greutate

Salata verde cu frunze roșii poate aduce beneficii călătoriei dvs. de slăbire din mai multe motive. Pentru început, salata roșie are un conținut scăzut de calorii. Un aliment cu conținut scăzut de calorii reduce aportul de calorii și, la rândul său, duce la pierderea în greutate. În același timp, conținutul de fibre al salatei roșii este mare. Potrivit unui studiu, fibrele ajută organismul să se simtă plin, ceea ce reduce aportul de calorii. În plus, salata verde este bogată în apă. Cercetările au arătat că conținutul crescut de apă din alimente poate fi benefic pentru pierderea în greutate.

Îmbunătățește sănătatea oaselor

Salata cu frunze roșii poate ajuta la îmbunătățirea sănătății oaselor. Un studiu a constatat că persoanele care consumă o dietă bogată în vitamina A au oase mai puternice decât persoanele care nu o fac. În plus, studiul a arătat că persoanele cu nutrienți bogati în vitamina A au un risc cu 6% mai mic de fracturi. Cu toate acestea, nutrienții (în primul rând vitamina D), alții decât vitamina A, joacă, de asemenea, un rol crucial în menținerea sănătății generale a oaselor.

Ameliorează anemia

Salata verde cu frunze roșii conține și cantități semnificative de vitamina B6. Potrivit unui studiu, vitamina B6 promovează producerea de hemoglobină, care ajută la tratarea anemiei. Vitamina B6 poate ameliora anemia chiar dacă corpul dumneavoastră nu răspunde la fier. Un studiu pe 56 de femei însărcinate (insensibile la fier) a arătat că o doză de până la 75 mg de vitamina B6 a redus semnificativ simptomele anemiei.

Promovează sănătatea reproductivă

Câteva studii pe animale au arătat că vitamina A (care se găsește în cantități mari în salata verde) este esențială pentru menținerea sănătății reproducerii. Un studiu la șobolani a arătat că deficiența de vitamina A a cauzat infertilitate la șobolani masculi. Potrivit unui alt studiu, femelele cu un aport insuficient de vitamina A au arătat o calitate slabă a ouălor produse. Cu toate acestea, prea multă salată roșie poate fi o problemă în timpul sarcinii. Potrivit unui studiu, vitamina A extremă poate provoca dizabilități genetice la nou-născuți.

Precauții

Deși salata verde cu frunze roșii este sigură pentru majoritatea oamenilor, există o măsură de precauție care trebuie luată. Înainte de a mânca, asigurați-vă că spălați bine salata verde de mai multe ori. Spălarea este necesară deoarece salata verde atrage dăunătorii. Drept urmare, salata verde cu frunze roșii este tratată cu cantități mari de pesticide pentru a o proteja în fermă. Dacă nu sunt spălate corespunzător, aceste pesticide pot fi foarte dăunătoare pentru corpul dumneavoastră și pot provoca greață, crampe, amețeli și anxietate.

Concluzie

Salata verde cu frunze roșii este bogată în diverși nutrienți care sunt foarte folositori pentru organism. Îți menține corpul hidratat, îți menține ochii sănătoși, promovează sănătatea inimii, ajută la prevenirea cancerului, ajută la scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățește sănătatea oaselor, ameliorează anemia și susține sănătatea reproductivă. Conține substanțe nutritive benefice precum vitamina A și vitamina K în cantități suficiente pentru a satisface nevoile zilnice ale organismului.

Deși este foarte hrănitor, are un număr scăzut de calorii. Fibrele ajută să vă simțiți plini și, în același timp, dieta săracă în calorii este de ajutor în pierderea în greutate. Sunt sigure pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, acestea trebuie spălate bine înainte de consum, deoarece salatele verde cu frunze roșii sunt tratate intens cu pesticide în fermă.

Întrebări frecvente (FAQ)

Care este mai sănătoasă, salata cu frunze verzi sau salata roșie?

Salata cu frunze roșii și salata verde sunt foarte hrănitoare și, prin urmare, foarte benefice pentru organism. Cu toate acestea, când le comparăm pe cele două, salata verde este mai sănătoasă decât salata roșie. Motivul pentru aceasta este că salata verde are un conținut mai mare de vitamine precum A, C și K. De asemenea, cantitatea de micronutrienți din salata verde este mult mai mare decât în salata roșie.

Ce gust are salata cu frunze roșii?

Salata verde cu frunze roșii are un gust dulce-amărui. Acest gust amar se dezvoltă adesea în frunzele mature, în comparație cu frunzele tinere. Frunzele vor avea, de asemenea, o aromă naturală, ușor dulce, semi-amăruie, cu note subtile de nuci.

Salata verde poate fi consumată crudă?

Frunzele verzi sunt uneori contaminate cu germeni dăunători, ca și alte legume și fructe. E Coli este cea mai frecventă bacterie găsită în salată verde. Spălarea legumelor cu frunze verzi nu poate elimina toți microbii. Într-adevăr, germenii pot adera la peretele exterior al frunzelor și chiar se pot infiltra în el. Un alt lucru de care trebuie sa ții cont este sa speli bine salata deoarece salata este pulverizata cu cantitati mari de pesticide pentru a o proteja in ferma. Dacă nu sunt curățate corespunzător, aceste pesticide pot fi foarte dăunătoare organismului dumneavoastră.

Cât timp durează să crească salată cu frunze roșii?

De obicei ajunge la maturitate între 45 și 55 de zile după germinare, dar poate dezvolta frunze mai mari pe tot parcursul ciclului de creștere. La fel ca și alte salate, acestea pot fi sensibile la căldura ușoară excesivă, determinând frunzele să se ofilească.

Pot mânca salată verde în fiecare zi?

Este foarte benefic pentru organismul tău să mănânce salată verde în fiecare zi. Salata verde este sursa diferiților nutrienți de care organismul are nevoie. Exemplele includ proteine, grăsimi, fibre, vitamina K, vitamina A, magneziu, mangan, folat, fier, vitamina C, potasiu, vitamina B6, tiamină și riboflavină. Pe langa furnizarea acestor nutrienti, salata verde mentine organismul hidratat, ceea ce este crucial, mai ales vara.

Articole utile:

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

A fost util articolul [post_title]? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

Cele mai bune leguminoase pentru sănătatea ta
Fasolea roșie: Beneficii sănătate, nutriție, rețete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii