Salată frantuzească de cartofi

Trebuie să vezi asta

vegis.ro%20

Această salată franțuzeasca de cartofi este un deliciu papilar. Salatele de cartofi pe care sunt obișnuită să le mănânc sunt, de obicei, asezonate cu maioneză, ceea ce le face mai groase și mai delicioase. Dar am iubit tăria și lejeritatea unei salate de cartofi asezonate cu un sos de ierburi.

Am descoperit mai târziu că acesta este mai degrabă un stil francez de a face salată de cartofi. Sper să vă placă această variantă, perfectă pentru grătarele de vară, picnicuri leneșe, excursii etc.

Istoria cartofilor

În urmă cu aproximativ 250 de milioane de ani, lumea era formată dintr-o singură masă continentală gigantică, cunoscută în prezent sub numele de Pangeea. Forțele geologice au despărțit Pangeea, creând continentele și emisferele cunoscute astăzi.

De-a lungul eonilor, colțurile separate ale Pământului au dezvoltat suite de plante și animale extrem de diferite. Călătoriile lui Columb au refăcut cusăturile Pangeei, pentru a împrumuta o expresie de la Alfred W. Crosby, istoricul care a descris pentru prima dată acest proces. În ceea ce Crosby a numit Schimbul columbian, ecosistemele de mult timp separate ale lumii s-au ciocnit brusc și s-au amestecat într-un balamuc biologic care stă la baza unei mari părți din istoria pe care o învățăm la școală.

CITEȘTE ȘI:
Fasole pe pâine prăjită

Floarea de cartof de la butoniera lui Ludovic al XVI-lea, o specie care a traversat Atlanticul din Peru, a fost atât o emblemă a schimbului columbian, cât și unul dintre cele mai importante aspecte ale acestuia.

Salată de cartofi frantuzească
Salată de cartofi frantuzească

Cele 10 ingrediente magice

Această rețetă de 10 ingrediente, care durează 30 de minute.

Ingrediente salata de cartofi frantuzeasca
Ingrediente salata de cartofi frantuzeasca

Pregătirea cartofilor

Incepe cu cartofi mici tăiați în felii subțiri (noi am apreciat un amestec de cartofi aurii și roșii) fierți până când se înmoaie, apoi condimentați cu sare, piper și un strop de oțet de mere pentru un strat de aromă.

Cartofi in oala
Cartofi in oala

Pregătirea sosului

Sosul este un simplu amestec de muștar cu usturoi, oțet de vin roșu și oțet de cidru de mere. Am constatat că asocierea celor două oferă cantitatea și calitatea perfectă de aciditate. Ierburile proaspete adaugă o aromă de pământ, iar uleiul de măsline ajută la crearea unei texturi cremoase.

Sos salata de cartofi frantuzeasca
Sos salata de cartofi frantuzeasca

Pregătirea salatei de cartofi frantuzească


După ce sosul este gata, tot ce rămâne de făcut este să adăugați ierburile proaspete tocate, ceapa verde si sosul peste cartofi.

Gustul delicios o să vă ducă cu gândul la o seară răcorasă de vară. Salata de cartofi frantuzească este cea mai simplă salată si nu in ultimul rănd foarte rapidă. Manânci sanătos si gustos. Poftă bună!

CITEȘTE ȘI:
Salată grecească de pui
Pregatirea salatei de cartofi
Pregatirea salatei de cartofi

Sper să vă placă această salată de cartofi frantuzească. Aceasta rateta este:

Salata de cartofi frantuzeasca gustoasa
Salata de cartofi frantuzeasca gustoasa
Salata-de-cartofi-frantuzeasca

Salată de cartofi frantuzească

Salată frantuzească de cartofiOrganics Food
Această salată de cartofi frantuzească este un deliciu papilar. Salatele de cartofi pe care sunt obișnuită să le mănânc sunt, de obicei, asezonate cu maioneză, ceea ce le face mai groase și mai delicioase. Dar am iubit tăria și lejeritatea unei salate de cartofi asezonate cu un sos de ierburi.
Nici o recenzie inca
Timp de Pregatire 10 mins
Timp Gătire 20 mins
Timp Total 30 mins
Fel Salată
Bucătărie Franceză
Porții 14
Calorii 114