Salată Pico De Gallo

Trebuie să vezi asta

vegis.ro%20

Salată Pico De Gallo este o rețetă de salată mexicană autentică, care se prepară simplu acasă, cu ingrediente proaspete găsite la orice magazin alimentar sau la piata. Este delicioasă, creează dependență și are un gust picant. Puteți savura pico de gallo ca atare, cu chipsuri tortilla, sau îl puteți servi cu oricare dintre rețetele mexicane sănătoase și delicioase.

Este aproape imposibil să mănânci mâncare mexicană fără o garnitură de salsa sau guacamole. Sunt cele mai delicioase gustări care îți pregătesc papilele gustative pentru felul principal.

Există mai multe tipuri de rețete de salsa, de la salsa de restaurant în stil piure, la salsa de mango fructată și la salată Pico De Gallo mai consistentă. Toate sunt delicioase, dar astăzi hai să preparăm cea mai bună rețetă de pico de gallo pe care ai mâncat-o vreodată.

Salata pico de gallo
Salata Pico de Gallo

Ce este salata Pico De Gallo?

Pico de gallo [peeko de guyo] este o salată mexicană preparată din roșii, ceapă, coriandru, un ardei iute, cum ar fi jalapeño sau serrano, suc de lămâie și sare. Asta e tot! Nu se gătește nimic, doar se taie și se aruncă totul într-un castron.

Numele său, derutant pentru unii, se traduce în spaniolă prin ciocul cocoșului. Există multe păreri cu privire la semnificația din spatele numelui, dar nimeni nu știe cu siguranță. Un nume asupra căruia toată lumea este însă de acord este salsa fresca (sos proaspăt). Destul de potrivit, nu-i așa?

CITEȘTE ȘI:
Salată cu ceapă marinată: 2 rețete pe care sa le faci
Pico de gallo
Ingrediente pico de gallo

Care este diferența dintre sos și Salată Pico De Gallo?

Pico de gallo este un sos, dar ceea ce îl deosebește de alte sosuri sunt două lucruri.

În mod normal, sosul are o consistență mult mai lichidă. Pico de gallo este bucăți, cu mult mai puțin lichid.
Când ne referim la sosuri în sens larg, acestea pot consta din ingrediente gătite (sau prăjite). Pico de gallo nu este niciodată gătit și ar trebui să fie întotdeauna preparat cu ingrediente crude.

Salata mexicana pico de gallo
salata mexicana Pico de Gallo

Ar trebui să folosesc ardei Jalapeños sau Serrano?

Dacă mergeți în Mexic și comandați pico de gallo, în cele mai multe cazuri, veți primi o salsa cu ardei serrano. Cu excepția cazului în care vă aflați la un restaurant turistic, unde s-ar putea să schimbe serrano cu un jalapeño.

Ei știu că mulți turiști nu suportă căldura, așa că reduc condimentele cu jalapeños (ce grijuliu!). Dar, în mod tradițional, în Mexic, ardeii serrano sunt cei mai potriviți, așa că aceștia sunt cei pe care îi folosesc în rețeta mea de pico de gallo, dar nu ezitați să folosiți chilele cu care vă simțiți cel mai bine.

Dacă nu ați mai mâncat niciodată un ardei serrano, pentru a pune în contextul condimentelor, ardeiul serrano are 8.000 – 22.000 de unități de căldură Scoville (SHU), iar ardeii jalapeńo au doar 2.500 – 8.000 SHU. Cu cât ardeiul este mai iute, cu atât mai mari sunt unitățile pe scara Scoville.

CITEȘTE ȘI:
Salată grecească de pui
Salata mexicana
Salata mexicana

Sfaturi pentru a face cea mai buna salată Pico De Gallo

Vezi articolul

Salata-mexicana

Salată Pico De Gallo

Salată pico de galloOrganics Food
Salată Pico De Gallo este o rețetă de salată mexicană autentică, care se prepară simplu acasă, cu ingrediente proaspete găsite la orice magazin alimentar sau la piata. Este delicioasă, creează dependență și are un gust picant. Puteți savura pico de gallo ca atare, cu chipsuri tortilla, sau îl puteți servi cu oricare dintre rețetele mexicane sănătoase și delicioase.
Nici o recenzie inca
Timp de Pregatire 15 mins
Timp Total 15 mins
Fel Salată, Sosuri
Bucătărie Mexicana
Porții 6
Calorii 25 kcal

Ingrediente Reteta
 

Instructiuni de preparare
 

  • După ce ați pregătit toate ingredientele, adăugați-le într-un bol și amestecați-le bine.
  • Dacă puteți aștepta 15 minute pentru a lăsa toate aromele să se contopească, este cel mai bine. Dar dacă nu puteți aștepta să vă înfruptați, vă înțeleg perfect. Serviți cu chipsuri tortilla și savurați!

Note Suplimentare:

Serviți-o cu chipsuri de tortilla de porumb sau cu chipsurile mele preferate de tortilla de manioc marca Siete (nu conțin gluten, cereale și porumb).

Calorii & Valori Nutriționale

Salată Pico De Gallo
Calcul per Portie
Calorii
 
25
kcal
1
%
% Valori Zilnice*
Grasimi
 
1
g
2
%
Grasimi Saturate
 
1
g
6
%
Grasimi Polynesaturate
 
1
g
Grasimi Mononesaturate
 
1
g
Sodium
 
199
mg
9
%
Potasium
 
233
mg
7
%
Carbohidrati
 
6
g
2
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahar
 
3
g
3
%
Proteine
 
1
g
2
%
Vitamina A
 
700
IU
14
%
Vitamina B1
 
1
mg
67
%
Vitamina B2
 
1
mg
59
%
Vitamina B3
 
1
mg
5
%
Vitamina B5
 
1
mg
10
%
Vitamina B6
 
1
mg
50
%
Vitamina C
 
16
mg
19
%
Vitamina E
 
1
mg
7
%
Vitamina K
 
7
µg
7
%
Calciu
 
16
mg
2
%
Fier
 
1
mg
6
%
*Valorile zilnice în procente se bazează pe o dietă de 2000 de calorii. Informațiile nutriționale sunt o estimare aproximativă conform USDA Nutrition. Acestea pot varia în funcție de produsele folosite.
Etichete salata picanta, salate usoare, sos mexican
Ați încercat această rețetă?Arata-le si celolalti cat de tare e @Organicsfood.ro sau eticheteaza #organicsfood.ro!

A fost gustoasă rețeta Salată Pico De Gallo? Împărtășiți-o cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

notino.ro%20