2.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Sângerarea gingiilor și sângerarea dentară

De obicei, oamenii pot trata sângerările gingivale minore la domiciliu, folosind o bună igienă orală și remedii naturale. În acest articol, analizăm modalități de a opri sângerarea gingiilor, de a preveni apariția acesteia în viitor și de a promova sănătatea orală în general.

Trebuie să citești asta...

Sângerarea gingiilor, gură, buze sau alveole dentare poate avea cauze diferite. Printre acestea se numără boli ale gingiilor, afecțiuni ale gurii, tratamente dentare, intervenții chirurgicale dentare sau o leziune dentară.

Care sunt cauzele sângerării gingiilor?

Dacă gingiile vă sângerează după ce v-ați spălat pe dinți, ar putea fi un semn de boală gingivală. Acest lucru se întâmplă atunci când placa se acumulează pe dinți și pe gingii.

Boala gingivală timpurie este cunoscută sub numele de gingivită. Pe lângă sângerare, aceasta poate provoca înroșirea și umflarea (inflamația) gingiilor.

Boala gingivală avansată (parodontită) apare atunci când gingivita nu este tratată. Aceasta provoacă:

Dacă credeți că ați putea avea o boală a gingiilor, este important să consultați un dentist. Obținerea unui tratament timpuriu poate ajuta la protejarea dinților dumneavoastră.

Cum să preveniți sângerarea gingiilor

Dacă observați semne de boală gingivală, este posibil să trebuiască să acordați mai multă atenție îngrijirii dentare.

Iată cum să preveniți bolile gingivale și să vă păstrați gingiile sănătoase:

Care sunt cauzele sângerărilor din gură?

Sângerarea gurii poate fi adesea cauzată de o rană provocată de o cădere sau de un impact la nivelul feței.

Afecțiunile bucale, cum ar fi cheilita unghiulară și aftele bucale, pot provoca, de asemenea, sângerări bucale.

CITEȘTE ȘI:
Sângerarea după naștere (lohia): cât durează, îngrijire și când să vă faceți griji

Cheilita unghiulară provoacă buze crăpate, despicate și dureroase, precum și durere la deschiderea gurii. Acest lucru poate fi prevenit prin:

Cereți sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Aftele bucale vor dispărea de obicei fără tratament. Puteți întreba medicul sau farmacistul despre unguentele pentru ameliorarea durerii.

Mergeți la medic dacă aveți:

Sângerare după un tratament dentar sau o leziune

Este posibil să începeți să sângerați după un tratament dentar sau după o leziune la nivelul dinților și al gurii. Sfaturile de mai jos vă pot ajuta

Urmați orice sfat pe care l-ați primit de la medicul dentist cu privire la clătirea gurii și la mâncarea și băutura după procedurile dentare.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

CITEȘTE ȘI:
Reflexologia 5 Beneficii ale practicării

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete