Sare amara, beneficii, detoxifiere, contraindicații

Sare amară, beneficii, detoxifiere, contraindicații

Sarea amară este un remediu natural pentru durerile musculare, inflamații și stres. Oamenii folosesc uneori o baie cu sare amară pentru a se relaxa.

În acest articol, discutăm despre utilizările sării amare. De asemenea, abordăm beneficiile sării amare, posibilele sale efecte secundare și multe altele.

Utilizarea sării amare în diferite scopuri

Sare amară, beneficii, detoxifiere, contraindicații
Sare amară, beneficii, detoxifiere, contraindicații

Oamenii își înmoaie uneori corpul în băi cu sare amară sau beau sare amară Epsom după ce o dizolvă într-un pahar cu apă.

Cu toate acestea, unele persoane nu ar trebui să consume deloc sare amară. Printre acestea se numără cei cu afecțiuni renale sau cardiace, femeile însărcinate și copiii.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) nu a aprobat sarea amară, așa că nu există orientări oficiale cu privire la doza corectă sau la modul de consum.

Cu toate acestea, Convenția farmacopeică americană a evaluat în mod independent produsul, așa că, atunci când cumpărați sare amară amară, căutați produse care au o etichetă USP.

Cum se face o baie cu sare amară

Dacă o persoană nu este sigură de modul în care să folosească sărurile amare în baie, poate urma acești pași:

 • Folosiți 2 căni de sare amară pentru o cadă de dimensiuni standard.
 • Turnați sarea amară în apă caldă curgătoare.
 • Înmuiați-vă într-o baie cu sare amară timp de 15-30 de minute sau până la 1 oră.

O persoană poate lua în considerare adăugarea următoarelor uleiuri esențiale pentru a o ajuta să se relaxeze și să adoarmă:

 • levănțică
 • trandafir
 • bergamotă
 • iasomie
 • eucalipt

Consumul de sare amară

Dacă o persoană bea sare de amară, ar putea experimenta un efect laxativ, ceea ce poate ajuta la ameliorarea constipației.

Adulții ar trebui să combine 2-6 lingurițe de sare amară cu 8 uncii de apă și apoi să bea.

Atunci când oamenii beau doze mici de sare amară, este posibil să nu experimenteze niciun efect secundar. Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi care să susțină utilizarea acesteia pentru tratarea altor afecțiuni de sănătate decât constipația.

Beneficiile utilizării sării amare

O persoană cu orice afecțiune medicală de bază ar trebui să vorbească cu medicul înainte de a încerca sarea amară. Persoanele care trăiesc cu afecțiuni renale nu trebuie să consume sare amară.

Magneziul din suplimentele orale sau dintr-o baie cu sare amară poate oferi următoarele beneficii pentru sănătate:

Îmbunătățirea performanței și a recuperării în timpul exercițiilor fizice

Unele persoane iau magneziu înainte de un antrenament. Acest lucru poate ajuta la eliminarea acidului lactic care se acumulează în mușchi în timpul exercițiilor fizice și la îmbunătățirea performanțelor viitoare.

Într-un mic studiu din 2015, cercetătorii au descoperit că suplimentarea pe termen scurt a magneziului a fost asociată cu îmbunătățirea performanței de bench-press în rândul a 13 sportivi.

Atunci când o persoană ia magneziu după un antrenament, acesta poate reduce, de asemenea, timpul de recuperare și poate preveni durerile musculare. Într-un studiu pe animale din 2014, cercetătorii au tratat șobolanii fie cu sulfat de magneziu, fie cu soluție salină înainte de a-i plasa pe o bandă de alergare.

Șobolanii care au primit sulfat de magneziu au avut niveluri mai ridicate de glucoză în timpul exercițiilor fizice și au eliminat mai repede acidul lactic în timpul recuperării.

Ameliorarea durerii

Persoanele care nu au suficient magneziu se pot confrunta cu crampe musculare dureroase și inflamații cronice. Condițiile de sănătate subiacente, cum ar fi diabetul de tip 2 sau bolile gastrointestinale, cum ar fi boala Crohn și boala celiacă, pot afecta, de asemenea, absorbția magneziului.

O baie cu sare amară poate ajuta la calmarea mușchilor dureroși și la reducerea inflamației. Cu toate acestea, experții nu sunt clari dacă sarea Epsom este direct responsabilă pentru aceste efecte.

Calmarea stresului

Magneziul contribuie la sinteza și metabolismul neurotransmițătorilor. Neurotransmițătorii sunt substanțe chimice care transportă semnale între neuroni, sau celulele nervoase. Acești mesageri chimici au un impact asupra fiecărui aspect al vieții de zi cu zi, inclusiv asupra somnului, dispoziției și concentrării.

Potrivit unei analize din 2017 din revista Nutrients, a avea niveluri scăzute de magneziu ar putea dăuna calității somnului și capacității unei persoane de a face față stresului.

Dacă o persoană face o baie cu sare amară, aceasta ar putea ajuta pielea să absoarbă magneziul, ceea ce ar putea ameliora stresul și promova relaxarea. Dar, alte studii care investighează acest lucru arată rezultate contradictorii.

Tratarea constipației

Pentru multe persoane, consumul de sare amară este în general sigur. Cei cu afecțiuni renale sau cardiace, femeile însărcinate și copiii nu ar trebui să o consume. O persoană ar trebui să vorbească cu medicul lor dacă nu este sigură în legătură cu consumul de sare Epsom.

Oamenii pot folosi sarea amară ca laxativ pentru a trata constipația. Această metodă de tratament presupune dizolvarea unei cantități mici de sare amară în apă și consumul amestecului.

Efecte secundare

Este posibil ca oamenii să nu aibă efecte secundare după ce fac o baie cu sare de amară. Cu toate acestea, persoanele cu pielea sensibilă ar putea dezvolta o erupție cutanată sau dermatită de contact.

Următoarele persoane ar trebui să evite să consume sarea amară pe cale orală, deoarece pot avea efecte secundare nedorite și potențial periculoase:

 • persoanele care sunt însărcinate
 • persoanele care suferă de afecțiuni renale
 • persoanele care au boli de inimă
 • copii

Dacă o persoană consumă sare amară, aceasta poate prezenta următoarele efecte secundare:

 • amețeli sau leșinuri
 • dureri de stomac
 • diaree
 • vedere încețoșată
 • modificări ale obiceiurilor urinare
 • bătăi neregulate ale inimii
 • dificultăți de respirație
 • slăbiciune musculară
 • oboseală extremă

Prin ce diferă sarea amară de sare?

Sarea amară, cunoscută și sub numele de sulfat de magneziu, este un compus natural care conține magneziu, sulf și oxigen. Are o structură cristalină similară cu cea a sării de masă obișnuite, sau a clorurii de sodiu.

Sarea amară este diferită de sarea de masă, deoarece are un gust amar și nu este un ingredient potrivit pentru gătit. Oamenii folosesc sarea amară pentru presupusele sale proprietăți vindecătoare și detoxifiante.

Cum acționează sarea amară?

Teoria sugerează că dizolvarea sării amară în apă ajută pielea să absoarbă ionii de magneziu. Aceștia reglează numeroase funcții corporale esențiale, inclusiv funcția musculară și nervoasă, tensiunea arterială și inflamația.

Nu există suficiente dovezi științifice care să susțină afirmațiile conform cărora organismul absoarbe ionii de magneziu prin piele. Oamenii de știință trebuie să efectueze studii mai aprofundate pentru a confirma eficiența utilizării sării amare pentru tratarea diferitelor afecțiuni.

Cercetare

Unele cercetări sugerează că pielea poate absorbi ionii de magneziu și sulfat dizolvați în apă. Autorii unui articol de analiză din 2017 au citat mai multe studii cu rezultate contradictorii cu privire la faptul dacă magneziul poate sau nu trece prin bariera pielii.

În timp ce transportatorii de magneziu transportă ionii de magneziu prin membranele celulare, stratul cel mai exterior al pielii este format din celule moarte care nu au acești transportatori.

Autorii susțin că ionii de magneziu sunt de aproape 400 de ori mai mari atunci când sunt hidratați, ceea ce face aproape imposibilă pătrunderea lor în piele.

Intr-un studiu din 2016, cercetătorii au descoperit că magneziul poate trece prin stratul exterior al pielii. Aceștia au raportat că concentrația de magneziu și durata expunerii afectează în mod direct cantitatea de magneziu pe care pielea o poate absorbi.

Oamenii de știință trebuie să efectueze cercetări suplimentare pentru a confirma beneficiile pentru sănătate ale produselor cu magneziu, în special ale sării amare.

Concluzii

Sarea amară este un remediu natural care poate ajuta la ameliorarea durerilor musculare, a inflamațiilor și a constipației. Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi științifice care să susțină aceste afirmații.

Sarea amară este, în general, sigură pentru majoritatea adulților și copiilor. Cu toate acestea, anumite persoane ar trebui să evite să bea soluții de sare amară. Consumul de sare amară poate duce la efecte secundare, inclusiv diaree, bătăi neregulate ale inimii și slăbiciune musculară.

Întrebări frecvente

Care sunt beneficiile sării amare?

Sarea amară este cunoscută ca având multe beneficii pentru sănătate, inclusiv ameliorarea durerilor musculare și articulare, reducerea inflamațiilor și îmbunătățirea circulației. De asemenea, ajută la relaxarea corpului și la reducerea stresului, precum și la promovarea unui somn mai bun.

Cum se utilizează sarea amară?

Sarea amară poate fi folosită în mai multe moduri diferite, cum ar fi adăugarea ei la o baie, crearea unei paste cu ea sau folosirea ei ca o compresă. De asemenea, poate fi folosită pentru grădinărit și pentru diverse tratamente de înfrumusețare, cum ar fi exfolierea.

Este sarea Epsom sigură?

Da, sarea Epsom este în general considerată sigură pentru utilizare. Cu toate acestea, este important să urmați instrucțiunile și să nu depășiți doza recomandată. Dacă sunteți însărcinată sau aveți orice afecțiune medicală, este mai bine să consultați medicul dumneavoastră înainte de a utiliza sarea amară.

Citește și aceste articole:

 • Seleniul ajută în cazul bolilor tiroidiene. 5 Beneficii potențiale
  Descoperă cum seleniul poate fi benefic pentru sănătatea ta! Acest mineral esențial poate ajuta la prevenirea și tratarea bolilor tiroidiene, cancerului și altor afecțiuni. Află mai multe despre beneficiile seleniului și cum să îl integrezi în dieta ta pentru a-ți sprijini sistemul imunitar și a-ți menține sănătatea optimă. Citește acum!
 • Remedii naturale pentru diaree de făcut acasă
  Descoperă cele mai eficiente remedii naturale pentru diaree, pe care le poți prepara chiar la tine acasă! Află cum poți utiliza plante și alimente pentru a ameliora simptomele neplăcute ale diareei și pentru a restabili echilibrul intestinal. Descoperă opțiuni sigure și naturale de tratament pentru diareea ta, într-un articol optimizat SEO, doar pe site-ul nostru!
 • Cum se folosește usturoiul pentru a trata hipertensiunea arterială
  Aflați cum se folosește usturoiul pentru a trata hipertensiunea arterialăă și descoperiți beneficiile sale pentru sănătate. Îmbunătățiți sănătatea inimii și reduceți tensiunea arterială în mod natural cu ajutorul acestui remediu natural. Citiți acum ghidul nostru complet și descoperiți cum să utilizați usturoiul pentru a trata hipertensiunea arterială.
 • Uleiul de smirnă, beneficii, utilizări și precauții
  Descoperă ce beneficii are uleiul de smirnă și cum să îl utilizezi în diverse tratamente naturale! De la îmbunătățirea sănătății pielii și părului, până la ameliorarea durerilor de gât și a inflamațiilor, acest ulei esențial este un adevărat aliat al sănătății tale. Află totul despre uleiul de smirnă în acest articol optimizat SEO.
 • Beneficiile turmericului pentru diabet? Ce spune știința
  Descoperă beneficiile turmericului pentru diabet, cum turmericul poate fi acesta un aliat de nădejde, conform cercetărilor științifice. Află din acest articol cum acest condiment poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea rezistenței la insulină. Investește în sănătatea ta și află cum să incluzi turmericul în dieta ta zilnică.
Sare amară, beneficii, detoxifiere, contraindicații

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Remedii casnice pentru scăderea nivelului de colesterol
Bolile mintale, tipuri, simptome și tratamente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii