3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Scutecele pentru copii: un ghid pentru părinți

Trebuie să citești asta...

Ecologice, naturale, respirabile și mereu uscate – scutecele sunt adesea prezentate ca fiind ajutoarele magice ale mamelor și taților. În realitate, mulți oameni sunt dezamăgiți după ce le cumpără, scriu recenzii negative și se luptă cu un somn prost și cu iritații ale pielii bebelușilor lor. Ce trebuie să știi despre scutece pentru a le alege pe cele mai bune și a nu fi dezamăgită?

Cele mai naturale scutece: sunt ele posibile?

Singura opțiune de scutec natural este bumbacul și tifonul (nu vorbim de mușchi și lână extremă). Scutecele de unică folosință moderne folosesc o combinație de materiale sintetice și naturale – absorbantul, fibrele, suprafața nețesută și benzile de cauciuc confortabile cu velcro nu pot fi 100% naturale.

Iar naturalul nu trebuie să însemne și mai bine. La urma urmei, vată de bumbac, tifonul și pânza erau cele care provocau iritații grave ale pielii la copii.

Ceea ce este cu adevărat important este ca scutecele să aibă certificate de conformitate sau, mai bine zis, premii pentru calitate.

Cum respiră scutecele?

Scutecele pentru copii: un ghid pentru părinți
Scutecele pentru copii: un ghid pentru părinți

Există o opinie foarte răspândită conform căreia “scutecul corect este un scutec respirabil”, adică are o bună permeabilitate la aer. Dar acest lucru este imposibil: toată umiditatea va trece prin straturi împreună cu aerul. Astfel, scutecul nu poate “respira” – respirabilitatea lor este practic zero.

CITEȘTE ȘI:
Dimensiunile porțiilor de mancare pentru copiii mici pentru o nutriție adecvată

Singurul lucru care este posibil este ventilația prin părțile laterale, în jurul perimetrului scutecului. Un parametru important este relieful stratului interior al scutecului. Aceasta joacă un rol nu numai pentru absorbția umezelii (o suprafață netedă va rostogoli rapid picăturile), ci și pentru mișcarea aerului pe lângă pielea delicată. Și cea mai bună alegere în acest caz este o suprafață texturată a stratului absorbant.

Stratul interior al scutecelor cu are tehnologia SOFT-LAYER, asigură un contact continuu al pielii copilului cu aerul, în locul stratului de țesătură. Această suprafață în relief accelerează absorbția și, de asemenea, împiedică umezeala să se concentreze pe una sau două părți ale scutecului, ceea ce crește capacitatea de absorbție.

Abur în loc de aer: ce zici de asta?

Dar atunci despre ce vorbesc producătorii? Permeabilitatea la vapori – acum trebuie să fie mare. Stratul permeabil la vapori, care îndepărtează vaporii de apă de pielea bebelușului, este foarte important, iar acest parametru trebuie să fie ridicat.

De altfel, permeabilitatea la vapori, precum și efectul de sorbție inversă (în care umezeala nu se refulează din stratul absorbant) sunt cele care asigură că nu se produce supraîncălzirea și faimosul “efect de seră”.

Benzi de cauciuc sau un scutec care alunecă – ce ar trebui să alegeți?

Scutecele pentru copii: un ghid pentru părinți
Scutecele pentru copii: un ghid pentru părinți

Diferite mărci au benzi elastice și curele diferite. Calitatea acestora determină cât de confortabil va fi copilul dumneavoastră atunci când va dormi și se va mișca în scutec.

CITEȘTE ȘI:
Cum să faci corect prima baie a nou-născutului

Optimul nu este ușor de atins: dacă talia este prea strânsă, va lăsa urme și iritații, iar dacă este prea moale, scutecul, mai ales când este ud, va cădea și va interfera cu copilul.

Uneori, părinții trebuie să aleagă o mărime mai mare decât vârsta și greutatea, pentru a nu pune presiune asupra copilului. Dar acest lucru este greșit!

În astfel de cazuri, un design bine gândit este foarte important: scutecele Premium au un elastic lateral subțire și moale, dar elasticul este dublu pentru a împiedica bebelușii activi să se frece de părțile laterale, însă scutecul se menține bine chiar și atunci când este plin și nu alunecă în jos datorită noii tehnologii Embrace. Bebelușii dolofani nu vor avea niciun semn pe picioare, iar cei subțiri vor rămâne protejați – nimic nu alunecă în jos.

Lumpy inside: de ce apar?

O altă problemă cu multe produse este cea a grupării. Chiar și o centură bună sau o bandă elastică bună nu va fi de ajutor dacă umplutura din interior se face cocoloașe, iar scutecul începe să se deplaseze sau să se îndoaie din cauza distribuției neuniforme a absorbantului. Scutecele și chiloții de calitate folosesc umplutura japoneză SUMITOMO, care este fixată în siguranță cu nano-fibre și absoarbe umezeala cu 50% mai repede.

CITEȘTE ȘI:
Nu acoperi căruciorul copilului cu pătura în timpul verii

Cum ar trebui să (nu) miroasă un scutec?

Vorbim despre un produs uscat, bineînțeles. Scutecele, ca și șervețelele pentru copii, pot mirosi a mușețel, lavandă sau “proaspăt”, ceea ce este atrăgător pentru mulți. Cu toate acestea, este important să ne amintim că acest lucru se realizează cu parfumuri și loțiuni, iar pentru această stratagemă de marketing, de multe ori trebuie să plătiți de două ori – mai întâi la cumpărare și apoi atunci când tratați roșeața, reacțiile alergice ale pielii la copilul dumneavoastră.

Fapt!

Chiar mai rău, dacă în loc de parfumuri florale, scutecul miroase a “chimie”. Legislația actuală nu obligă producătorul să menționeze pe ambalaj compoziția completă a scutecului. Așa că aveți încredere în nasul dumneavoastră – sau în producătorii responsabili.

Alergia la toate mărcile de scutece: ce este?

Scutecele pentru copii: un ghid pentru părinți
Scutecele pentru copii: un ghid pentru părinți

Se întâmplă ca pielea bebelușului tău să se irite atunci când folosești un scutec, iar mamele scriu că au încercat mai multe mărci, inclusiv cele premium, dar problema nu dispare. Uneori are o bază patologică cu hipersensibilitate a pielii copilului. Dar nu este atât de frecventă pe cât cred părinții!

Ceea ce uităm sunt cremele și pudrele care se folosesc sub scutec. Chiar dacă schimbați o marcă și bebelușul dumneavoastră nu reacționează la noua cremă, atunci când este dezbrăcat pentru o perioadă lungă de timp, iritarea poate reveni imediat ce poartă un scutec. Ce s-a întâmplat?

CITEȘTE ȘI:
10 greșeli când plimbi bebelușul cu căruciorul vara pe care să le evitați

Motivul este că crema de pe piele ajunge și pe stratul absorbant interior. În această situație, timpul de absorbție a urinei devine mult mai lung decât norma: produsele corecte ar trebui să absoarbă 80 cm3 în 3 secunde. Dacă există un strat suplimentar de cremă sau pudră pe suprafața absorbantă, lichidul se va rostogoli și va fi mai puțin absorbant. Rezultatul este pielea umedă a bebelușului și iritarea constantă, iritația de scutec sau o infecție fungică.

Pentru a evita greșelile și pentru a vă crește bebelușul în confort și grijă, alegeți produse de încredere pentru bebeluși împreună cu părinți experimentați și grijulii.

Citește și aceste articole:

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:
- Advertisement -

Ultimele rețete