12.7 C
București
marți, martie 21, 2023

Secretul succesului: cum să începi să te trezești mai devreme?

Trebuie să citești asta...

Află cum să începi să te trezești devreme și să obții beneficii de pe urma unui somn sănătos. Descoperă cum să te bucuri de mai mult timp în fiecare zi pentru a-ți îndeplini obiectivele și a-ți atinge scopurile. Primul pas către succes este să începi să te trezești devreme!

Scriem adesea că trebuie să dormi suficient pentru a avea o viață activă, dar mai există un detaliu: un program de somn strict. Și nu este vorba doar de proverbialele opt ore în fiecare zi. Este vorba de a merge la culcare și de a te trezi cât mai devreme posibil. Trezitul devreme este cheia succesului pentru mulți politicieni și oameni de afaceri.

Câteva ore dimineața, singur cu tine însuți, au o putere misterioasă. Hai să aflăm care este!

Cu cât mai devreme, cu atât mai eficient

Se spune că, dacă te trezești la aceeași oră în fiecare zi, le poți petrece cu beneficii maxime. Este adevărat?

Tim Cook, directorul general al Apple, se trezește la 4 dimineața – la fel ca mulți politicieni și directori generali ai marilor companii. Fac exerciții fizice, meditează și răspund la e-mailurile de la serviciu – toate fac parte din rutina de dimineață.

Misterul este că se simt alerți și plini de energie pe tot parcursul zilei. Și spun adesea că dimineața fac toate lucrurile cele mai importante, iar apoi merg mai departe din inerție și ajung la sfârșitul zilei complet mulțumiți de ei înșiși.

CITEȘTE ȘI:
Ce să mănânci pentru a dormi bine
Secretul succesului: cum să începi să te trezești mai devreme?
Dacă vrei să începi să te trezești mai devreme și să faci mai multe, trebuie să dormi suficient – trebuie să urmezi un regim și să dormi pe cea mai confortabilă saltea și pernă.

Depinde de tine

Secretul pe care oamenii de succes îl păstrează pentru ei înșiși este că au același număr de ore într-o zi, dar le gestionează diferit.

Orele sunt mai lungi dimineața decât în alte momente ale zilei. Este cel mai productiv moment al zilei. Mai ales în timp ce ceilalți dorm și nu sunt distrași. Creierul lucrează cel mai activ în timpul orelor de dimineață.

La mijlocul zilei există sentimentul că ziua este pe sfârșite și că s-au realizat atât de multe lucruri. Mândria de sine și un sentiment de realizare sunt sentimente incredibil de puternice și satisfăcătoare. Și o mare motivație pentru a continua să vă îmbunătățiți și să vă îmbunătățiți regimul.

Corpul știe cel mai bine

Adaptează-te la ceasul tău biologic și funcționează pentru tine.

Organismul tău știe când să doarmă și când să se trezească, datorită ritmului său circadian. Milioane de ani de evoluție sunt mai puternici decât intențiile umane. Nu te împotrivi, ascultă-ți corpul și mișcă-te în ritmul lui.

Producția de hormoni care ne ajută să adormim și să ne trezim este legată în primul rând de ciclul solar, care este lumină. Să te trezești în zori și să te culci la apus este cel mai natural program. Ce ne împiedică să facem acest lucru? În primul rând, zonele climatice diferite și întunericul total în timpul iernii. Dar acest lucru poate fi remediat prin aceeași lumină.

 • Aprindeți lumina de îndată ce vă treziți, astfel încât creierul să știe că ziua a început și că vă puteți trezi. În timpul zilei, încercați să petreceți mai mult timp la soare, lângă ferestre sau sub lumina caldă a unei lămpi.
 • Încercați să stați departe de ecrane înainte de a merge la culcare. Lumina albastră emisă de ecrane face ca creierul tău să creadă că este încă ziuă. Cel mai bine este să adormiți cu puțină lumină, într-o atmosferă relaxată, de exemplu cu o carte în mână.

Principalul lucru este regimul

Ascultați ce are nevoie corpul dumneavoastră și gândiți-vă la momentul în care doriți să vă treziți.

Dacă vă veți trezi la 7 dimineața și corpul dumneavoastră are nevoie de 9 ore de somn, mergeți la culcare la ora 22. Și apoi respectați programul.

Dacă nu funcționează de prima dată, nu vă simțiți prost. Toată lumea are dreptul de a face greșeli, de a încerca din nou.

Secretul succesului: cum să începi să te trezești mai devreme?
Nu doar cantitatea de somn contează, ci și calitatea

Cum pot să dorm suficient?

Trebuie să respectați un regim de somn bun și să vă puteți relaxa în timpul somnului.

Și pentru asta, locul de dormit trebuie să fie cât mai confortabil posibil. Dar ce înseamnă asta? Trebuie să fie făcut pentru tine, pentru nevoile tale individuale și pentru parametrii corpului tău.

Citește și aceste articole:

 • Mituri și adevăruri despre utilizarea mierii
  Dacă ești curios să afli adevărul despre utilizarea mierii pentru consum, acest articol este pentru tine! Află ce mituri sunt în jurul mierii și care […]
 • 9 Plante și condimente pentru purificarea sângelui
  Descoperă 9 plante și condimente pentru purificarea sângelui și îl ajută să funcționeze în mod optim. Fii încrezător și încearcă să-ți îmbunătățești sănătatea prin adăugarea acestor remedii naturale în dieta ta. Află cum să beneficiezi de proprietățile lor curative!
 • Ulei de santal, beneficii, utilizări și efecte secundare
  Descoperă avantajele și beneficiile incredibile pentru ulei de santal! Află cum poate ajuta la ameliorarea stresului și a simptomelor de anxietate, cum poți folosi uleiul de santal pentru beneficii cosmetice și care sunt efectele secundare mai puțin cunoscute. Explorăm toate acestea și mai mult, în acest articol dedicat uleiului de santal!
 • Cum scapi de mătreață și mâncărime la nivelul capului
  Învață cum să scapi de mătreața și mâncărimile neplăcute la nivelul scalpului. Află cele mai bune metode pentru a preveni și trata mătreața și a face ca scalpul tău să arate și să se simtă sănătos. Noi îți oferim soluții simple și eficiente pentru a preveni și trata mătreața și a te bucura de un scalp curat și sănătos.
 • 7 Cele mai proaste alimente pentru sănătatea intestinală
  Sănătatea intestinală este importantă pentru întregul organism. Află care sunt cele mai proaste alimente pentru sănătatea ta intestinală și cum să le eviți pentru a te bucura de o digestie sănătoasă și o bună funcționare a sistemului digestiv. De la alimente procesate la produse lactate, descoperă care sunt cele 7 alimente care ar trebui evitate pentru o sănătate intestinală optimă.
Secretul succesului: cum să începi să te trezești mai devreme?

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete