Smochine cu brânză și miere la cuptor

Smochine cu brânză și miere la cuptor

Smochinele cu brânză și miere la cuptor pot fi un aperitiv sofisticat sau un desert delicios și neconvențional pe masa ta. Dulceața inegalabilă a smochinelor, combinată cu brânză moale și un strop de miere, este un adevărat deliciu.

Iar întregul proces durează 15 minute. Așadar, este ușor și foarte rapid să faci smochine cu brânză și miere la cuptor, chiar și atunci când ai musafiri la ușă.

 • Timp total/activ de gătit: 15 min/8 min
 • Număr de porții: 2 porții
 • Valoare calorică (100g): 88 kcal
 • Cost: mediu

Cum să gătești smochine cu brânză și miere la cuptor

Ingrediente:

 • Smochine – 9 bucăți.
 • Brânză moale – 70 g Camembert
 • Miere – 2 lingurițe.
 • Nuci – 10 g
 • Mentă – 1 crenguță(e)
 • Sare – 1 vârf de cuțit(e)

Preparare:

Pasul 1

Pregătiți toate ingredientele necesare pentru smochinele cu brânză și miere în cuptor.Toamna, există o selecție mare de smochine delicioase și coapte. Orice fel și orice culoare de fructe este bună, atâta timp cât sunt dulci și coapte. Atunci când alegeți o smochină, întoarceți-o de coadă și verificați gradul de coacere pe spate.

Dacă nectarul se scurge printr-o gaură mică, iar miezul smochinei este uscat, atunci nu ezitați să cumpărați fructul, este destul de copt. Când apăsați smochina, aceasta trebuie să fie ușor moale, dar trebuie să-și păstreze forma și integritatea coajei. Smochinele întunecate, uscate sau putrede nu sunt potrivite pentru această rețetă.

CITEȘTE ȘI:
Salată rapidă de morcovi

Pentru umplutură se pot folosi mai multe tipuri de brânză: brânza Bluechesse, Brie cu mucegai alb sau Camembert. Cașcavalul moale este, de asemenea, o alegere bună. Folosiți-vă propriile gusturi ca un ghid.

Puteți folosi miere poliflora, de salcâm sau de tei. Mierea delicată și parfumată este întotdeauna un acompaniament excelent pentru brânză. Puteți folosi orice fel de nuci pentru garnitură, nu aveți nevoie de prea multe. De asemenea, puteți folosi o crenguță de mentă sau cimbru ca decor.

Smochine cu brânză și miere la cuptor

Pasul 2

Se spală smochinele și se taie tulpinile. Dacă smochinele sunt proaspete, sucul se va scurge de pe tulpinile tăiate. Dacă nu există suc, înseamnă că smochinele s-au uscat pe tejghea.

Ar trebui să verificați toate smochinele pentru a vedea dacă nu sunt deteriorate și dacă nu există zone putrede. Nu fiți surprins dacă ați cumpărat smochine bune cu o zi în urmă și ați văzut o smochină stricată în procesul de gătire. Smochinele sunt perisabile, așa că nu le depozitați într-un colț al frigiderului ci gătiți-le imediat.

Smochine cu brânză și miere la cuptor

Pasul 3

Tăiați smochinele transversal, dar nu până la capăt, baza trebuie să-și păstreze integritatea. Forma trebuie să semene cu o floare nedeschisă.

Smochine cu brânză și miere la cuptor

Pasul 4

Se așază pergamentul siliconat pe tava de copt sau pe formă. Așezați smochinele în tava de copt.

CITEȘTE ȘI:
Fulgi de ovăz cu mere și scorțișoară: rețeta pas cu pas
Smochine cu brânză și miere la cuptor

Pasul 5

Se pune o bucată mică de brânză în miezul fiecărei smochine. Eu folosesc o brânză Camembert moale, cu mucegai alb. Puteți folosi oricare dintre brânzeturile enumerate în recomandările rețetei.

Smochine cu brânză și miere la cuptor

Pasul 6

Se toarnă miere peste fiecare smochină umplută. Nu aveți nevoie de multă miere, doar un sfert de linguriță pentru fiecare fruct.

Smochine cu brânză și miere la cuptor

Pasul 7

Clătiți nucile sub jet de apă, tocați-le și presărați-le peste fiecare smochină. Am ales migdale și nuci. Puteți face acest lucru acum sau înainte de a servi smochinele.

Smochine cu brânză și miere la cuptor

Pasul 8

Coaceți smochinele cu brânză și miere în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 7-10 minute. Timpul de coacere depinde de puterea cuptorului, de mărimea fiecărei smochine și de textura brânzei din umplutură. După ce brânza s-a topit puțin, trebuie să scoți smochinele. Scopul este să nu o coaceți complet, pentru că atunci brânza se va arde și smochinele vor fi uscate.

De asemenea, smochinele au multe semințe mici, iar acestea le măresc textura atunci când sunt coapte; este mai bine să evitați acest lucru. De aceea, felul de mâncare are nevoie de foarte puțin timp în cuptor. Smochinele trebuie să lase sucul să curgă limpede, brânza trebuie să se topească ușor, iar mierea trebuie să îmbine toate aromele.

CITEȘTE ȘI:
3 Rețete de salată cu bacon și ardei
Smochine cu brânză și miere la cuptor

Pasul 9

Decorați smochinele coapte cu frunze de mentă sau cimbru și le puteți săra ușor. Sarea va accentua gustul smochinelor dulci, al brânzei și al mierii.

Acesta este un mod rapid și simplu de a face o gustare gustoasă pentru un vin sec sau o șampanie. Smochinele cu brânză și miere în cuptor vor fi, de asemenea, un desert gustos pentru ceai sau cafea. Tandrețea smochinelor coapte, brânza caldă și mierea fac ca acest fel de mâncare să fie surprinzător de plăcut la vedere și vibrant la gust. Poftă bună.

Smochine cu brânză și miere la cuptor

Recipe by Mario Benett

Ingrediente

  Metoda de preparare

   Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

   *Aceste produse sunt recomandate de Organicsfood.ro și au fost selectate de către echipa editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă ceva ceva prin intermediar este link-uri, ne ajutați să câștigâm un micro comision din partea vânzătorului și astfel sa susfinem scrierea de articole utile și de calitate.

   Urmărește-ne și pe:
   Salata cu roșii si crutoane la cuptor Panzanella: Gust italian de senzație
   Rețetă de jeleu de afine
   Închide Coșul Meu
   Închide Wishlist
   Închide
   Închide
   Categorii