12.7 C
București
marți, martie 21, 2023

Sorbet de mango: rețeta pas cu pas cu imagini

Trebuie să citești asta...

Dacă vă place fructul exotic mango, atunci ar trebui să încercați neapărat să faceți un sorbet cu el. Acest desert rece va pune în valoare aroma de mango! Textura, culoarea și aroma sunt incredibile. O înghețată de fructe complet naturală, ușor și simplu de preparat acasă.

Sorbetul de mango este delicios.

 • Total. timp de gătit activ: 5 ore/20 minute
 • Număr de porții: 3 porții
 • Valoare calorică (100g): 68 kcal
 • Cost: costul mediu

Cum se face sorbet de mango

De ce avem nevoie:

 • Mango – 500 g
 • Suc de lămâie – 0,5 lingură.
 • Zahăr pudră – 0,5 lingură.

Pasul 1

Pregătiți acasă toate ingredientele necesare pentru sorbetul de mango.

Ingredientul principal este, bineînțeles, fructul copt și delicios de mango. Îl puteți cumpăra proaspăt sau puteți folosi bucăți de fructe congelate. Mango congelat se vinde cel mai adesea în supermarketurile mari. Dar dacă mango congelat nu este disponibil, ar trebui să alegeți un fruct proaspăt copt și gustos.

Atunci când alegeți un mango, acordați atenție la coajă; aceasta trebuie să fie netedă, fără riduri sau deteriorări. Nu ar trebui să existe nicio crestătură la apăsare. Dacă există urme de lovituri, înseamnă că fructul este prea copt, iar structura din interior este slăbită.

Un mango prea ferm va fi cu siguranță necopt și acru. Un fruct de mango copt are întotdeauna un miros plăcut, este ușor moale când este presat și are o coajă netedă cu mici pete.

CITEȘTE ȘI:
Chiftele de piept de pui: 15 dintre cele mai gustoase rețete

Culoarea coajei depinde de soiul de mango și de țara în care este cultivat. Mango egiptean are o coajă de culoare verde strălucitor, acest fruct este mare, aromat și foarte dulce. Sezonul de coacere este la sfârșitul toamnei, moment în care este cel mai des disponibil în magazine.

Mango din Republica Dominicană se vinde pe tot parcursul anului, este de culoare verde-roșie, fructele sunt suculente, unele soiuri având aciditate. Mango din India are o coajă galbenă și aceeași pulpă, suculentă și de dimensiuni medii.

Pentru sorbetul de mango, un fruct mare, de aproximativ 500-600 de grame, sau 2 fructe mai mici sunt suficiente.

Sorbet de mango: rețeta pas cu pas cu imagini

Pasul 2

Clătiți mango și tăiați-l în 3 bucăți. Aceasta constă în tăierea cărnii de pe ambele părți și în scoaterea sâmburelui mare din interior.

Sorbet de mango: rețeta pas cu pas cu imagini

Pasul 3

Se curăță mango de coajă. Se separă carnea de sâmburi.

Sorbet de mango: rețeta pas cu pas cu imagini

Pasul 4

Tăiați mango în cuburi medii, de preferință cu un cuțit ascuțit, pentru ca sucul să nu curgă din fructul exotic. Se pun feliile într-un recipient sau într-un vas de sticlă.

Sorbet de mango: rețeta pas cu pas cu imagini

Pasul 5

Acoperiți forma cu mango tăiat felii cu folie alimentară sau cu un capac. Se pune în compartimentul congelator al frigiderului timp de 4-5 ore, până când se întărește. Îl puteți pune peste noapte. Principalul lucru este să acoperiți feliile de mango pentru ca acestea să nu absoarbă mirosurile din congelator.

CITEȘTE ȘI:
10 Rețete de baclava pe care vrei să le faci din nou și din nou
Sorbet de mango: rețeta pas cu pas cu imagini

Pasul 6

Scoateți bucățile de mango congelate din congelator după ce s-au răcit complet. Se lasă să stea la temperatura camerei timp de 3 până la 5 minute. Când bucățile încep să se separe una de cealaltă, treceți la următoarea etapă de gătire.

Sorbet de mango: rețeta pas cu pas cu imagini

Pasul 7

Puneți bucățile de mango congelate în bolul blenderului. Adăugați o jumătate de linguriță de suc de lămâie dacă mango este foarte dulce. Adăugați o picătură sau două de suc de lămâie dacă mango este ușor acru.

Sorbet de mango: rețeta pas cu pas cu imagini

Pasul 8

Se blenduieste mango până când se obține o masă omogenă. Dacă blenderul este puternic, acest lucru va dura 1-2 minute. Sorbetul de mango făcut în casă va avea textura plăcută a înghețatei.

Gustați sorbetul, dacă nu este suficient de dulce, presărați cu zahăr pudră după gust. Nu adăugați mult zahăr pudră, o jumătate sau o linguriță este suficientă. Zahărul nu este bun pentru că nu va avea timp să se dizolve și va crăpa pe dinți.

Sorbet de mango: rețeta pas cu pas cu imagini

Pasul 9

Se amestecă cu sorbetul de mango întreg și se pune într-o formă potrivită. Sorbetul are o textură și o culoare incredibil de frumoase. Dacă a devenit prea lichidă în timpul procesului de bătut, o puteți acoperi și o puteți pune la congelator timp de 15-20 de minute, până când se întărește complet.

CITEȘTE ȘI:
Alimente Naturale, Organice, ECO, BIO: adevărat sau fals?
Sorbet de mango: rețeta pas cu pas cu imagini

Pasul 10

Puneți sorbetul de mango în creme sau în forme mici. Faceți acest lucru în mod convenabil cu o lingură de înghețată. Bilele sunt frumoase și foarte apetisante.

Se decorează sorbetul cu frunze de mentă sau busuioc verde. Se pot adăuga și felii de mango proaspăt. Principalul lucru este să faceți totul rapid, astfel încât deliciosul și recele sorbet de mango făcut în casă să nu se încingă prea tare.

Acest desert este incredibil de satisfăcător și satisfăcător. Gustul dulce, răcoritor și tropical al sorbetului vă va încânta pe dvs. și familia dvs. Poftă bună.

Sorbet de mango: rețeta pas cu pas cu imagini

Recipe by Organics FoodCourse: Fructe, Prăjituri dulciuri și desert, Rețete de mâncare
Servings

3

servings
Prep time

5

hours 
Cooking time

20

minutes
Calories

68

kcal
Total time

5

hours 

20

minutes

Ingrediente

 • Mango – 500 g

 • Suc de lămâie – 0,5 lingură.

 • Zahăr pudră – 0,5 lingură.

Mod de preparare

 • Pregătiți acasă toate ingredientele necesare pentru sorbetul de mango.
 • Clătiți mango și tăiați-l în 3 bucăți. Aceasta constă în tăierea cărnii de pe ambele părți și în scoaterea sâmburelui mare din interior.
 • Se curăță mango de coajă. Se separă carnea de sâmburi.
 • ăiați mango în cuburi medii, de preferință cu un cuțit ascuțit, pentru ca sucul să nu curgă din fructul exotic. Se pun feliile într-un recipient sau într-un vas de sticlă.
 • Acoperiți forma cu mango tăiat felii cu folie alimentară sau cu un capac. Se pune în compartimentul congelator al frigiderului timp de 4-5 ore, până când se întărește. Îl puteți pune peste noapte. Principalul lucru este să acoperiți feliile de mango pentru ca acestea să nu absoarbă mirosurile din congelator.
 • Scoateți bucățile de mango congelate din congelator după ce s-au răcit complet. Se lasă să stea la temperatura camerei timp de 3 până la 5 minute. Când bucățile încep să se separe una de cealaltă, treceți la următoarea etapă de gătire.
 • Puneți bucățile de mango congelate în bolul blenderului. Adăugați o jumătate de linguriță de suc de lămâie dacă mango este foarte dulce. Adăugați o picătură sau două de suc de lămâie dacă mango este ușor acru.
 • Se blenduieste mango până când se obține o masă omogenă. Dacă blenderul este puternic, acest lucru va dura 1-2 minute. Sorbetul de mango făcut în casă va avea textura plăcută a înghețatei.
 • Gustați sorbetul, dacă nu este suficient de dulce, presărați cu zahăr pudră după gust. Nu adăugați mult zahăr pudră, o jumătate sau o linguriță este suficientă. Zahărul nu este bun pentru că nu va avea timp să se dizolve și va crăpa pe dinți.
 • Se amestecă cu sorbetul de mango întreg și se pune într-o formă potrivită. Sorbetul are o textură și o culoare incredibil de frumoase. Dacă a devenit prea lichidă în timpul procesului de bătut, o puteți acoperi și o puteți pune la congelator timp de 15-20 de minute, până când se întărește complet.
 • Puneți sorbetul de mango în creme sau în forme mici. Faceți acest lucru în mod convenabil cu o lingură de înghețată. Bilele sunt frumoase și foarte apetisante.
 • Se decorează sorbetul cu frunze de mentă sau busuioc verde. Se pot adăuga și felii de mango proaspăt. Principalul lucru este să faceți totul rapid, astfel încât deliciosul și recele sorbet de mango făcut în casă să nu se încingă prea tare.

Nota

 • Atunci când alegeți un mango, acordați atenție la coajă; aceasta trebuie să fie netedă, fără riduri sau deteriorări. Nu ar trebui să existe nicio crestătură la apăsare. Dacă există urme de lovituri, înseamnă că fructul este prea copt, iar structura din interior este slăbită.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete