21.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

Sufleu de pește pentru copii: Rețetă pas cu pas

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Peștele ca aliment complementar se administrează copiilor mici destul de târziu, în jurul vârstei de 7-9 luni. Produsele din pește provoacă adesea reacții alergice la bebeluși, așa că trebuie introduse treptat și cu mare atenție, începând cu o doză de o jumătate de linguriță. Piureul de cartofi, sufleurile ușoare sau chiftelele la aburi sunt obișnuite.

Peștele se administrează cel mai bine în prima jumătate a zilei, cu o observare atentă a reacției copilului. Nu trebuie introduse alimente noi, deoarece este mai dificil de determinat ce a cauzat reacția alergică.

Dacă copilul nu este alergic, cantitatea de pește poate fi crescută treptat, dar zilele cu pește nu trebuie să fie mai frecvente de 2-3 ori pe săptămână. Sufleul de carne nu poate fi administrat în aceste zile.

Rețeta pentru sufleul de pește pentru copii se face din pește alb cu conținut scăzut de grăsimi: știucă, cod, biban. Peștele este curățat cu grijă de piele și mai ales de toate oasele, chiar și de cele mai mici.

Sufleu de pește pentru copii

Ingrediente:

 • file de pește – 150 g ;
 • unt ;
 • făină de grâu ;
 • lapte – 40 ml ;
 • ou – 1 buc ;
 • sare.

Mod de preparare

 • Scoateți oasele și pielea de pe pește. Se fierbe jumătate din pește și, împreună cu partea crudă, se trece de două ori printr-o masina de tocat fină.
 • Se face un sos gros din lapte și făină, se adaugă peștele, gălbenușul de ou și untul topit și se amestecă bine.
 • Bateți albușurile până când se întăresc și încorporați-le în amestec. Se amestecă ușor încă o dată.
 • Se toarnă amestecul într-o tavă unsă.
 • Se fierb la aburi până se înmoaie. Se stropesc cu unt topit.
 • Sufleul de pește pentru bebeluși este gata.

Peștele este o sursă importantă de proteine complete, care diferă puțin de proteinele din carne ale animalelor cu sânge cald. Utilitatea peștelui, în special pentru corpul în creștere al unui copil, constă în conținutul său ridicat de minerale, cum ar fi fosforul și calciul.

CITEȘTE ȘI:
Plăcintă cu spanac: rețetă pas cu pas cu imagini

Peștele de mare și alte animale marine sunt mai bogate în oligoelemente, în special în iod, decât carnea sau peștele de apă dulce. Este mai bine să introducem peștii marini în meniul copiilor după vârsta de un an.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete