2.5 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Tartă de lămâie la cuptor: rețetă pas cu pas

Această tartă de lămâie la cuptor este cel mai solicitat desert în familia noastră. O crustă ușoară, dar aromată, o umplutură pufoasă dulce acrișoară. Este coaptă la cuptor până capătă o culoare aurie irezistibilă.

Trebuie să citești asta...

Dacă vă plac produsele de patiserie cu lămâie, această tartă este cu siguranță una dintre favorite. Textura delicioasă și delicată a produselor de patiserie este ca un nor ușor. Aroma strălucitoare, dar discretă, a lămâii. Un gust nobil, cremos și, ca un bonus, o preparare rapidă din cele mai simple și mai accesibile produse. Ce ar putea fi mai bine?

 • Timp de gătire generalactiv: 1 oră20 minute
 • Portii: 9 porții
 • Conținut caloric (100 g): 336 kcal
 • Costuri: foarte economic

Cum să faci tartă de lămâie în cuptor în grabă

De ce ai nevoie:

 • Făină – 120 gr
 • Unt – 120 g
 • Zahăr – 120 gr
 • Ouă – 2 buc.
 • Lămâie – 1 buc.
 • Zahăr pudră – 150 gr
 • Agent de fermentare – 6 g

Pregătire:

Pasul 1

Pregătiți și cântăriți toate ingredientele pentru tarta cu lămâie pentru o rețetă simplă și rapidă. Untul trebuie să aibă de preferință 82,5% grăsime. Conferă un gust nobil și cremos plăcintei finite.

Ouăle și untul trebuie să fie la temperatura camerei. Acest lucru este foarte important. Dacă ouăle sunt luate direct din frigider, textura aluatului poate fi mai puțin ușoară și aerisită.

Porniți cuptorul pentru a preîncălzi la 180 de grade.

Pasul 2

Pregătiți aluatul de tort. Puneți untul la temperatura camerei într-un castron adânc. Adăugați zahărul granulat la unt. Se amestecă untul și zahărul. Folosiți un tel sau o furculiță pentru a frământa.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune brioșe cu banane și chipsuri de ciocolată
Tartă de lămâie la cuptor: rețetă pas cu pas

Pasul 3

Adăugați ouăle la temperatura camerei într-un bol. Se amestecă bine până se omogenizează și până când ouăle sunt bine încorporate în amestec.

Tartă de lămâie la cuptor: rețetă pas cu pas

Pasul 4

Se amestecă praful de copt și făina de grâu. Adăugați făina și praful de copt în castronul cu restul ingredientelor. Se amestecă bine, astfel încât făina să fie distribuită complet în aluat. Amestecul trebuie să fie omogen, fără cocoloașe.

Tartă de lămâie la cuptor: rețetă pas cu pas

Pasul 5

Se pregătește lămâia pentru aluat. Clătiți bine lămâia sub jet de apă. Îndepărtați toată coaja de la lămâie. Încercați să îndepărtați coaja fără partea albă, deoarece aceasta îi conferă o amărăciune inutilă. Stoarceți tot sucul din lămâie.

Tartă de lămâie la cuptor: rețetă pas cu pas

Pasul 6

Adăugați toată coaja de lămâie în aluat. Se strecoară 5 linguri de suc de lămâie într-un recipient separat. Se toarnă restul de suc în aluat. Se amestecă totul bine, astfel încât coaja și sucul de lămâie să fie bine distribuite în toată masa aluatului.

Tartă de lămâie la cuptor: rețetă pas cu pas

Pasul 7

Pregătiți forma pentru tarta cu lămâie folosind această rețetă simplă și rapidă.

În această rețetă, s-a folosit o formă pătrată de copt cu laturile de 20 cm x 20 cm și o înălțime de 5 cm

Tapetați forma pregătită cu hârtie pergament. Dacă folosiți hârtie de copt obișnuită în loc de pergament, ungeți-o în prealabil cu puțin ulei pentru ca prăjitura să nu se lipească de ea.

CITEȘTE ȘI:
Clătite japoneze Soufflé pufoase [Video]

Se toarnă aluatul pentru prăjituri în forma pregătită. Puneți tarta cu lămâie în mijlocul cuptorului preîncălzit la 180 de grade. Coaceți prăjitura timp de 30-35 de minute. Puteți verifica dacă este gata cu o scobitoare de lemn. Ar trebui să iasă din mijlocul plăcintei uscată și fără cocoloașe vizibile de aluat.

Tartă de lămâie la cuptor: rețetă pas cu pas

Pasul 8

Scoateți din cuptor forma cu tarta de lămâie gata preparată. Se lasă prăjitura în formă timp de 10-15 minute. Ar trebui să se răcească ușor. Dacă o scoateți imediat, s-ar putea să se destrame, deoarece are o textură foarte delicată. După ce se răcește puțin, aluatul se va stabiliza și va fi mai ușor de scos prăjitura din formă.

Tartă de lămâie la cuptor: rețetă pas cu pas

Pasul 9

Scoateți cu grijă tarta cu lămâie din formă. Se îndepărtează de pe foaia de pergament.

Tartă de lămâie la cuptor: rețetă pas cu pas

Pasul 10

Pregătiți glazura pentru tort. Se toarnă zahărul pudră într-un bol. Adăugați restul sucului de lămâie. Se amestecă bine până când pulberea se combină cu sucul. Amestecul trebuie să fie lichid și ușor lipicios.

Tartă de lămâie la cuptor: rețetă pas cu pas

Pasul 11

Glazurați tarta cu lămâie cât este încă fierbinte cu glazura pregătită. Se întinde pe întreaga suprafață a prăjiturii. Glazura se va fixa rapid pe prăjitura fierbinte, formând o crustă gustoasă.

Tartă de lămâie la cuptor: rețetă pas cu pas

Pasul 12

Serviți tarta la masă, tăiată în prealabil în porții. Prăjitura este la fel de bună caldă sau rece. O cupă de înghețată de vanilie sau frișcă este ideală. Se decorează cu coajă de lămâie sau cu fistic tocat, dacă doriți.

CITEȘTE ȘI:
Salată de fasole boabe

Rețeta ușoară de tartă de lămâie în cuptor este gata de gustare. Bucurați-vă!

Tartă de lămâie la cuptor: rețetă pas cu pas

Recipe by Organics FoodCourse: Prăjituri dulciuri și desertCuisine: InternaționalăDifficulty: Medium
Porții

9

porții
Timp de pregătire

40

minutes
Timp de gătit

20

minutes
Calorii

336

kcal
Timp total

1

hour 

Această tartă cu lămâie este cel mai solicitat desert în familia noastră. O crustă ușoară, dar aromată, o umplutură pufoasă de lămâie și o baie de ouă dulce și picantă. Este coaptă la cuptor până capătă o culoare aurie irezistibilă.

Ingrediente

 • Făină – 120 gr

 • Unt – 120 g

 • Zahăr – 120 gr

 • Ouă – 2 buc.

 • Lămâie – 1 buc.

 • Zahăr pudră – 150 gr

 • Agent de fermentare – 6 g

Mod de preparare

 • Pregătiți și cântăriți toate ingredientele pentru tarta cu lămâie pentru o rețetă simplă și rapidă. Untul trebuie să aibă de preferință 82,5% grăsime. Conferă un gust nobil și cremos plăcintei finite.
 • Porniți cuptorul pentru a preîncălzi la 180 de grade.
 • Pregătiți aluatul de tort. Puneți untul la temperatura camerei într-un castron adânc. Adăugați zahărul granulat la unt. Se amestecă untul și zahărul. Folosiți un tel sau o furculiță pentru a frământa.
 • Adăugați ouăle la temperatura camerei într-un bol. Se amestecă bine până se omogenizează și până când ouăle sunt bine încorporate în amestec.
 • Se amestecă praful de copt și făina de grâu. Adăugați făina și praful de copt în castronul cu restul ingredientelor. Se amestecă bine, astfel încât făina să fie distribuită complet în aluat. Amestecul trebuie să fie omogen, fără cocoloașe.
 • Se pregătește lămâia pentru aluat. Clătiți bine lămâia sub jet de apă. Îndepărtați toată coaja de la lămâie. Încercați să îndepărtați coaja fără partea albă, deoarece aceasta îi conferă o amărăciune inutilă. Stoarceți tot sucul din lămâie.
 • Adăugați toată coaja de lămâie în aluat. Se strecoară 5 linguri de suc de lămâie într-un recipient separat. Se toarnă restul de suc în aluat. Se amestecă totul bine, astfel încât coaja și sucul de lămâie să fie bine distribuite în toată masa aluatului.
 • Pregătiți forma pentru tarta cu lămâie folosind această rețetă simplă și rapidă.
 • În această rețetă, s-a folosit o formă pătrată de copt cu laturile de 20 cm x 20 cm și o înălțime de 5 cm
 • Tapetați forma pregătită cu hârtie pergament. Dacă folosiți hârtie de copt obișnuită în loc de pergament, ungeți-o în prealabil cu puțin ulei pentru ca prăjitura să nu se lipească de ea.
 • Se toarnă aluatul pentru prăjituri în forma pregătită. Puneți tarta cu lămâie în mijlocul cuptorului preîncălzit la 180 de grade. Coaceți prăjitura timp de 30-35 de minute. Puteți verifica dacă este gata cu o scobitoare de lemn. Ar trebui să iasă din mijlocul plăcintei uscată și fără cocoloașe vizibile de aluat.
 • Scoateți din cuptor forma cu tarta de lămâie gata preparată. Se lasă prăjitura în formă timp de 10-15 minute. Ar trebui să se răcească ușor. Dacă o scoateți imediat, s-ar putea să se destrame, deoarece are o textură foarte delicată. După ce se răcește puțin, aluatul se va stabiliza și va fi mai ușor de scos prăjitura din formă.
 • Scoateți cu grijă tarta cu lămâie din formă. Se îndepărtează de pe foaia de pergament.
 • Pregătiți glazura pentru tort. Se toarnă zahărul pudră într-un bol. Adăugați restul sucului de lămâie. Se amestecă bine până când pulberea se combină cu sucul. Amestecul trebuie să fie lichid și ușor lipicios.
 • Glazurați tarta cu lămâie cât este încă fierbinte cu glazura pregătită. Se întinde pe întreaga suprafață a prăjiturii. Glazura se va fixa rapid pe prăjitura fierbinte, formând o crustă gustoasă.
 • Serviți tarta la masă, tăiată în prealabil în porții. Prăjitura este la fel de bună caldă sau rece. O cupă de înghețată de vanilie sau frișcă este ideală. Se decorează cu coajă de lămâie sau cu fistic tocat, dacă doriți.

Nota

 • Ouăle și untul trebuie să fie la temperatura camerei. Acest lucru este foarte important. Dacă ouăle sunt luate direct din frigider, textura aluatului poate fi mai puțin ușoară și aerisită.

Citește și aceste articole:

 • Cele mai bune dulciuri dietetice fără zahăr: 20 de rețete
  Atunci când încerci să eviți zahărul și caloriile, deserturile pot fi o provocare. Totuși, nu trebuie să renunțați de tot la dulciuri – aceste rețete gustoase sunt toate fără zahăr și sărace în calorii. Aceste deserturi fără zahăr sunt perfecte pentru cei care urmează o dietă săracă în carbohidrați sau care doresc să elimine zahărul din viața lor.
 • Prăjitură de banane cu făină de migdale. Nici că se putea să fie mai gustos!
  Combinația de banane și făină de migdale conferă acestei prăjituri o aromă și o textură foarte interesante. Tortul este incredibil de delicat, puțin umed și […]
 • Biscuiți de turtă dulce cu cacao și ghimbir
  Urmați această rețetă pas cu pas pentru a face biscuiți clasici de turtă dulce cu cacao și ghimbir. Aceștia sunt ușor de preparat și sunt perfecți ca răsfăț sau cadou de sărbători.
 • Tartă de lămâie la cuptor: rețetă pas cu pas
  Această tartă de lămâie la cuptor este cel mai solicitat desert în familia noastră. O crustă ușoară, dar aromată, o umplutură pufoasă dulce acrișoară. Este coaptă la cuptor până capătă o culoare aurie irezistibilă. Un gust nobil, cremos și, ca un bonus, o preparare rapidă din cele mai simple și mai accesibile produse. Ce ar putea fi mai bine?
 • Tort Esterhazy clasic – Rețeta originală
  Aceasta este rețeta originală pentru îndrăgitul tort Esterhazy, un clasic maghiar. Este o prăjitură ușoară, pufoasă, cu o aromă delicată și presărată cu fulgi de migdale.

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru aplicația o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dauna personală. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Aceste produse sunt recomandate pentru a fi selectate de către echipa editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă ceva ceva prin intermediar este link-uri, ne ajutați să câștigâm un microcomision din partea vânzătorului și astfel sa susfinem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:
- Advertisement -

Ultimele rețete