1.9 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Terci de miei cu lapte

Trebuie să citești asta...

Unii oameni adoră terciul de mei cu lapte încă din copilărie, alții îl detestă foarte mult. Desigur, acest lucru depinde de cât de delicioasă a fost prima dată când ați gustat-o cu mulți ani în urmă. Pe de o parte, este un fel de mâncare atât de simplu încât este aproape imposibil să se strice.

Pe de altă parte, există câteva subtilități de care trebuie să țineți cont atunci când o faceți. De exemplu, dacă vă este lene să spălați cerealele, terciul de mei va fi amar.

Și dacă vă grăbiți cu gătitul, veți avea o substanță ciudată pe farfurie, în care lichidul va exista separat de partea solidă. Încercați să faceți terci de mei cu lapte conform rețetei noastre și veți vedea că poate și trebuie să fie foarte, foarte gustos!

Timp de gătire: 45 min Număr de porții: 4 Dificultatea pregătirii: mediu Calorii: 357,5 kcal

Terci de miei cu lapte
Terci de miei cu lapte

Conținut Articol

INGREDIENTE

  • mei – 220 g
  • apă potabilă – 660 ml
  • lapte – 500 ml
  • unt – 50 g
  • sare – după gust

REȚETĂ DE GĂTIT PAS CU PAS

Pasul 1

Porridge de lapte, pregătiți meiul

Pregătiți mămăliga pentru terci în lapte. Pentru a face acest lucru, sortați-l și turnați-l într-un castron. Se umple cu apă caldă și se clătește până când este complet curat și limpede.

Pasul 2

Terci de lapte, se aduce la fierbere

Puneți meiul pregătit pentru terci într-o oală de aproximativ 1,5-2 litri. Se umple cu apă caldă, potabilă, se pune pe aragaz și se aduce la fierbere la foc mare.

CITEȘTE ȘI:
Biscuiți cu fulgi de ovăz: rețetă cu puține calorii

Pasul 3

Terci de lapte, se fierbe la foc mare

Îndepărtați spuma de la suprafața apei cu o spumieră. Sare după gust. Se gătește la foc mare până când se evaporă toată apa. Meiul trebuie să rămână sfărâmicios și să nu fiarbă prea mult.

Pasul 4

Terci de mei cu lapte, adăugați lapte

Se toarnă laptele fierbinte în tigaia cu mei. Se aduce din nou la fierbere și se fierbe la foc mediu timp de 5 minute. Apoi reduceți focul la minimum. Se fierbe terciul până se îngroașă.

Pasul 5

Terci de mei cu lapte, adăugați unt

Adăugați untul în terciul de mei cu lapte și amestecați. Opriți focul. Se acoperă terciul cu un capac și se lasă pe aragazul încins. După 10 minute, se împarte în porții și se servește.

Sfat util

Mierea și zahărul pot fi adăugate la terciul de mei cu lapte gata preparat, precum și nuci tocate și orice fructe uscate după gust (spălate în prealabil și înmuiate în apă caldă).

Apropo…

Terciul de lapte este un fel de mâncare foarte sănătos! Adevărul este că conține o cantitate decentă de proteine vegetale (mai mult decât orezul), acid folic și vitaminele B.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

CITEȘTE ȘI:
Sufleu de pește pentru copii: Rețetă pas cu pas

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete