Tipuri de activități distractive de vară pentru copii

Tipuri de activități distractive de vară pentru copii

Părinții au încercat să facă pandemia mai ușoară pentru copiii lor. Orice reguli și limite tehnice erau aproape interzise. Am încercat să îi ținem ocupați, vizionând Netflix cu ei sau animând noaptea jocurilor de familie.

Au existat plimbări, plimbări cu bicicleta și chiar realizarea de videoclipuri tik tok. Dar să fim sinceri, adolescenții noștri s-au săturat de noi înainte ca acest lucru să înceapă și, după ce ne-am echilibrat propriile pierderi și încercări de muncă virtuală în acest moment, părinții se simt și ei destul de epuizați.

Lumea începe să se deschidă, dar suntem departe de normalitate – cel puțin acasă! Tinerii noștri au ieșit din lunile petrecute acasă luptându-se cu școala online, neputând petrece timp cu prietenii, ratând etape și evenimente de liceu și, în multe cazuri, paralizându-și succesul școlar pentru că nu pot lucra.

Din nefericire, pentru adolescenții și copiii din întreaga țară, multe dintre activitățile tipice de vară, cum ar fi mersul în tabără sau a fi consilier de tabără, practicarea sportului sau chiar multe dintre proiectele de serviciu pot fi încă limitate. De asemenea, costul călătoriilor în acest moment este astronomic, obligându-i astfel pe mulți dintre noi să rămână în continuare acasă – inclusiv limitând vizitele la facultate pentru mulți liceeni.

În calitate de părinți de adolescenți, vă uitați la lunile următoare și, probabil, vă simțiți puțin copleșiți încercând să vă dați seama ce vor face copiii dvs. de vârstă gimnazială și liceală cu timpul lor. Aveți nevoie de idei noi, resurse și multe altele pentru a evita ca această vară să fie un dezastru complet.

Să aruncăm o privire asupra unora dintre cele mai bune activități de vară pentru a-i menține pe tineri fericiți, sănătoși și productivi.

Activități de familie

Tipuri de activități distractive de vară pentru copii

Vara este o perioadă excelentă pentru a petrece timp de calitate împreună. Fără stresul muncii școlare și cu mai puține evenimente în calendar, veți avea probabil mai multe oportunități de a vă lega. Iată câteva strategii pentru a crea activități de familie pe care adolescentul dvs. le va aprecia.

  • Creați provocări de familie : Organizați o competiție săptămânală, cum ar fi cine poate construi cel mai înalt turn de cărți sau cel mai bun castel de nisip.
  • Bucurați-vă de timp de liniște împreună : Mergeți la un picnic în familie și petreceți o după-amiază privind norii. Sau organizați acasă o seară de jocuri de familie de modă veche.
  • Faceți din mâncare o distracție : Fie înghețată Fă-o, Fie că alegeți pe rând opțiunile pentru cină, există o mulțime de oportunități de a transforma mesele în activități distractive de familie.
  • Joacă-te cu copilul tău : Fie că aruncați cu baloane de apă unul în celălalt sau faceti altceva distractiv, nu fiți spectatori. Arătați-i copilului dumneavoastră că sunteți dispuși să vă băgați și să vă distrați împreună.

În timpul anului școlar, majoritatea tinerilor sunt ocupați cu temele și activitățile extrașcolare. Dar, în timpul lunilor de vară, ar trebui să se aștepte să își facă timp pentru a ajuta la treburile casnice.

Acesta este un lucru despre care puteți vorbi cu copilul dvs. acum, la începutul verii. Spuneți clar care sunt așteptările dumneavoastră. Și aflați care sunt locurile de muncă pe care sunt cel mai interesați să le accepte.

Gătitul cinei pentru familia ta este o modalitate excelentă de a-ți ține adolescenții ocupați în această vară. Atribuiți-le o seară pe săptămână. Lăsați-i să aleagă rețeta, să facă pregătirile, chiar să facă cumpărăturile dacă pot conduce. Și apoi pregătiți cina pentru familie. Aceasta va fi o ușurare imensă, mai ales pentru părinții care se întorc de la serviciu la ora cinei.

Alte sarcini la care tinerii pot ajuta în casă sunt curățarea dulapurilor sau stabilirea unei zile de activitate.

Tineri voluntari

Voluntariatul este o modalitate excelentă de a vă ține tinerii ocupați în această vară. Iar beneficiile pot fi uriașe. Și îl va ajuta pe copilul dumneavoastră să învețe despre bunătatea necondiționată și satisfacția de a-i ajuta pe alții.

Voluntariatul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a învăța noi abilități. Și poate fi un adevărat parametru al CV-ului pentru facultate sau pentru viitoarele căutări de locuri de muncă.

Să-i înveți pe tineri respectul, bunătatea și importanța cooperării poate fi foarte dificil! Toate acestea sunt importante pentru a-i învăța în timpul anilor lor de formare. O modalitate de a face acest lucru, ținându-i în același timp ocupați, este de a face voluntariat.

Bibliotecile locale sunt un loc minunat pentru ca adolescentul tău să facă voluntariat!

Cereți-i copilului dvs. să le sune și să întrebe ce presupune înscrierea ca voluntar. Poate că este ceva ce puteți face cu ei sau ceva ce pot face cu un grup de prieteni? Folosiți indicațiile dvs. în cel mai funcțional mod posibil.

Tipuri de activități distractive de vară pentru copii

Fiți activi afară

Vara este un moment minunat pentru a vă relaxa, dar este, de asemenea, un moment minunat pentru a fi activi! S-ar putea să nu doriți ca copilul dvs. să își petreacă vara pe tabletă sau pe sistemul de jocuri video. Așa că încurajați-i să petreacă ceva timp afară pentru a fi activi fizic.

Sugerați opțiuni pentru tabere sportive sau cursuri de exerciții fizice care s-ar putea potrivi intereselor tinerilor dumneavoastră. Dacă nu sunt interesați de sport, luați în considerare posibilitatea de a începe împreună un program de exerciții fizice.

Organizarea câtorva plimbări în familie sau ieșirea la o drumeție sau o alergare cu copilul dumneavoastră este o modalitate distractivă de a vă bucura de aer liber și de a petrece timp împreună.

Se poate găsi un loc de muncă

Dacă copilul dumneavoastră este suficient de mare, găsirea unui loc de muncă este o modalitate excelentă de a petrece această perioadă de vară. Ei pot învăța abilități valoroase și pot începe să-și construiască un istoric de angajare.

S-ar putea să credeți că copilul dvs. este prea mic pentru a lucra. Dar beneficiile unei astfel de experiențe sunt considerabile. Nu este o idee rea să luați în considerare această opțiune cu jumătate de normă, dacă îi convine și dacă dorește să facă acest lucru.

Este posibil ca copilul dumneavoastră să nu știe de unde să înceapă să caute. Deși va trebui să ia o anumită inițiativă, ajutându-l să înceapă și întrebând prin intermediul propriilor contacte este o modalitate bună de a-l sprijini în căutarea unui loc de muncă.

Tipuri de activități distractive de vară pentru copii

Fii creativ

Nu toate zilele de vară vor fi însorite sau potrivite pentru a petrece în aer liber. A fi tot timpul afară este, de asemenea, plictisitor și obositor. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să nu mai limitați timpul petrecut de adolescentul dvs. în fața ecranului. Gândiți-vă la alte modalități de a vă ține adolescenții ocupați în interior în această vară.

Discutați cu copilul dvs. despre activitățile care l-ar putea interesa. Poate că i-ar plăcea să învețe să tricoteze, sau un puzzle. Există câteva jocuri de construcție grozave pentru adulți pe care ați putea dori să le sugerați.

Alți tineri s-ar putea bucura să citească un teanc de cărți de la bibliotecă. Unele biblioteci au programe speciale de vară pentru tineri. Îl puteți face pe copilul dvs. conștient de existența acestor biblioteci.

Învățați ceva nou

Vara poate fi un moment minunat pentru copiii mai mari să învețe ceva nou. În timp ce ideea de a învăța ceva în afara școlii sună ca o adevărată corvoadă, unii copii se bucură de învățare și sunt foarte curioși în legătură cu anumite subiecte.

Există multe ateliere, stagii și ucenicii disponibile pentru tineri. Ar fi extrem de benefic să își dedice vara pentru a învăța o abilitate pe care o pot folosi pentru tot restul vieții lor. Aceasta ar putea fi aproape orice, de la a învăța cum să schimbe o pană de cauciuc până la perfecționarea unei anumite meserii.

Posibilitățile sunt nesfârșite și, așa cum se spune întotdeauna, “cunoașterea este putere”. Dacă copilul dvs. se gândește să meargă la universitate în următorii ani, ar putea întocmi un ghid al treburilor pe care trebuie să le știe înainte de a pleca.

Tipuri de activități distractive de vară pentru copii

Activități cu prietenii

Este important pentru tineri să mențină prietenii sănătoase. Și, uneori, în timpul vacanțelor de vară, un mic sprijin din partea unui adult poate menține aceste prietenii active în absența școlii. Iată câteva activități distractive pe care tinerii le pot face cu prietenii lor în timpul lunilor de vară.

Permiteți adolescenților dvs. să petreacă timp cu prietenii lor: ați putea fi dispus și capabil să vă oferiți să găzduiți o seară de film, de exemplu. Dacă copilul dvs. nu își vede des prietenii, încurajați-i să planifice câteva activități în timpul lunilor de vară.

Artă

Există multe oportunități pentru tinerii artiști. Luați în considerare înscrierea copilului dumneavoastră la cursuri de actorie sau la lecții de muzică. Dacă copilul dvs. este interesat de pictură, desen sau sculptură, căutați cursuri care îi pot îmbunătăți abilitățile. Un tânăr căruia îi place să scrie se poate înscrie la concursuri de poezie sau poate urma cursuri de scriere în comunitate. Opțiunile sunt multe.

Sporturi alternative

Dacă copilul dumneavoastră nu este interesat de sporturile tradiționale, explorați modalități alternative pentru ca el să facă multă mișcare. Ciclismul, dansul, artele marțiale, echitația și skateboardingul sunt doar câteva dintre activitățile care ar putea interesa un tânăr care nu este interesat de un sport de echipă organizat. Dacă copilul dvs. nu este interesat să participe la o activitate formală care implică exerciții fizice, încurajați-l să meargă la o plimbare în fiecare zi.

Bucurați-vă de vacanță!

Articolele de pe acest site au doar scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica vreo rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Citește și aceste articole:

Urmărește-ne și pe:
Infecția urechii la bebeluși: simptome, diagnostic și tratament
Cum se face piureul din fructe, legume și carne pentru copii?
Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii