18.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

Top 5 greșeli pe care le faci când te speli pe față

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Principalul ritual de frumusețe este spălarea feței. Nu contează ce creme folosești, ce cosmetice aplici, ce masaje faci, dacă nu te demachiezi sau te speli incorect pe față, totul este inutil. Verifică-te pe tine însuți, dacă faci aceste 5 greșeli cele mai frecvente? Și află cum să le eviți.

Folosiți produsul greșit

Știm cu toții că trebuie să alegi crema potrivită pentru tipul tău de piele, suntem cu toții diferiți și fiecare dintre noi necesită o îngrijire și o abordare diferită a pielii. La fel se întâmplă și cu produsele de curățare.

Aflați care este tipul dumneavoastră de piele și folosiți-l ca punct de plecare atunci când vă decideți asupra unui produs. Nu uitați că nevoile pielii dumneavoastră se schimbă în timp

Dacă sunteți în căutarea unei exfolieri blânde, cel mai bine este să începeți cu un produs de curățare delicat, astfel încât să nu experimentați prea dur și să nu vă lăsați pielea nefiresc de protejată. Dacă aveți pielea uscată, merită să luați în considerare și un produs de curățare hidratant, care poate ajuta la refacerea barierei de protecție fără a vă lăsa pielea deshidratată.

Îți freci prea tare pielea

Nu o face, fața ta nu este o argintărie care trebuie să fie frecată pentru un luciu înalt. De fapt, presiunea pe care o exercitați nu face cu adevărat o diferență în ceea ce privește igiena – cel puțin nu în bine. Mișcările prea puternice și viguroase pot provoca daune și pot cauza inflamații și iritații la nivelul pielii.

CITEȘTE ȘI:
Ce trebuie să știi despre matcha, ceaiul verde la modă, și cum să îl prepari așa cum trebuie

Masează-ți ușor pielea cu mișcări delicate, ia procesul în serios și imaginează-ți că te uiți la un porțelan fragil care s-ar putea sparge sau crăpa dacă apeși prea tare.

Tratează-ți pielea cu blândețe (este, până la urmă, cartea ta de vizită), nu ca și cum ți-ai freca călcâiele cu o piatră ponce (care, de altfel, ar trebui, de asemenea, să fie tratată cu blândețe).

Top 5 greșeli pe care le faci când te speli pe față
Spălatul necorespunzător poate face ravagii asupra pielii tale

Folosești prea mulți acizi

Acizii sunt o mare tentație în lumea îngrijirii pielii. Sunt atât de tentante încât chiar și cei mai pregătiți și mai sofisticați profesioniști sunt tentați să încerce să adauge încă un AHA la rutina lor. Din nefericire, suprapunerea acizilor (de exemplu, acid salicilic – acid lactic – acid glicolic) poate duce la roșeață și iritație, în special cei cu pielea sensibilă trebuie să fie atenți.

Dacă doriți să încorporați AHA sau BHA în ritualul dvs. de frumusețe, limitați-vă la un singur acid pe rând și asigurați-vă că celelalte produse conțin ingrediente active care vor ajuta la repararea barierei pielii, cum ar fi ceramidele.

Te speli pe față în ordinea greșită

În urmă cu câțiva ani, întreaga lume a devenit conștientă de conceptul de dublă purificare. În esență, această metodă presupune o primă curățare cu un detergent pe bază de ulei și apoi o a doua curățare cu o formulă pe bază de apă.

CITEȘTE ȘI:
Cum să-ți cureți porii pielii acasă cu ce găsești în bucătărie

Întregul proces se bazează pe ideea că ceea ce este asemănător se dizolvă în ceea ce este asemănător. Astfel, primul produs de curățare pe bază de ulei poate îndepărta mai mult machiaj și protecție solară, în timp ce al doilea produs de curățare se concentrează pe curățarea în profunzime și pe hidratarea pielii.

Dacă procedura de curățare dublă nu funcționează pentru tine, încearcă să găsești un produs de curățare care le poate face pe amândouă în același timp

Te speli prea des pe față?

Se spală dimineața sau nu? Aceasta este o întrebare bună și probabil că veți primi răspunsuri destul de contradictorii. Unii experți spun că este necesar să vă curățați fața dimineața, deoarece bacteriile se pot acumula pe piele în timp ce dormiți, în timp ce alții insistă să săriți complet peste acest pas pentru ca pielea să aibă mai mult timp să se refacă.

Renunțarea la etapa de curățare de dimineață nu este potrivită pentru toate tipurile de piele, așa că consultați un profesionist înainte de a lua o decizie finală, pielea grasă și cea predispusă la acnee, de exemplu, poate beneficia de o curățare de dimineață, dar dacă pielea dumneavoastră este deshidratată și uscată, această etapă nu poate decât să îi dăuneze.

CITEȘTE ȘI:
Foliculită: Cauze, simptome, diagnostic și tratament

Citește și aceste articole:

Urmărește-ne și pe:
- Advertisement -

Ultimele rețete