1.9 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Despre spirulina și beneficiile sale pentru oameni

Trebuie să citești asta...

Cand discutam despre beneficii spirulina, sunt multe de spus. Spirulina este un tip de alge verzi-albastre pe care oamenii le pot lua ca supliment alimentar. Oamenii consideră spirulina un superaliment datorită conținutului său nutrițional excelent și a beneficiilor pentru sănătate.

Spirulina are un conținut ridicat de proteine și vitamine, ceea ce o face un supliment alimentar excelent pentru persoanele care urmează o dietă vegetariană sau vegană.

Cercetările sugerează că spirulina are proprietăți antioxidante și de combatere a inflamațiilor, precum și capacitatea de a ajuta la reglarea sistemului imunitar.

Discutam acum depre cateva beneficii potențiale pentru sănătate pe care oamenii le pot obține prin adăugarea spirulinei în dieta lor.

Spirulina are un profil nutrițional excelent

Consumul de spirulină este o modalitate de a suplimenta proteinele și vitaminele din alimentația oamenilor fără efecte secundare vizibile.

O lingură sau 7 grame (g) de spirulină uscată conține:

 • 20 de calorii.
 • 4.02 g proteine
 • 1,67 g carbohidrați
 • 0,54 g de grăsime
 • 8 miligrame (mg) de calciu
 • 2 mg de fier
 • 14 mg de magneziu
 • 8 mg de fosfor
 • 95 mg potasiu
 • 73 mg sodiu
 • 0,7 mg de vitamina C

De asemenea, conține tiamină, riboflavină, niacină, acid folic și vitaminele B-6, A și K. Consumul de spirulină ca parte a unei diete echilibrate poate ajuta o persoană să mențină o bună nutriție.

CITEȘTE ȘI:
8 Fructe de vară care te vor ajuta să slăbești rapid

Beneficii spirulina privind pierderea in greutate

De obicei, oamenii pot pierde în greutate dacă consumă mai puține calorii decât cheltuiesc. Spirulina are multe beneficii in acest sens. Este un produs foarte hrănitor, cu un conținut scăzut de calorii, care conține mulți nutrienți într-o cantitate mică de pulbere. Introducerea spirulinei în dietă poate ajuta oamenii să slăbească fără a pierde din nutriție.

Rezultatele unui studiu dublu-orb, controlat cu placebo din 2016, realizat de Reliable Source, sugerează că spirulina poate ajuta la gestionarea greutății. În cadrul studiului, persoanele supraponderale care au consumat spirulină în mod regulat timp de 3 luni au prezentat o îmbunătățire a indicelui de masă corporală sau IMC.

Beneficii spirulina in eliminarea candidei

Potrivit cercetătorilor, “speciile de Candida fac parte din microbiota normală a mucoasei orale, gastrointestinale și vaginale”. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, fără un echilibru sănătos al microflorei din corpul nostru, suntem pur și simplu mult mai predispuși la boli și afecțiuni.

De fapt, sindromul intestinului permeabil și digestia necorespunzătoare sunt direct legate de o microflora dezechilibrată. Candidoza invazivă nu numai că este principala cauză de deces din cauza micozelor în Statele Unite, dar creșterea excesivă a candidei a devenit în prezent semnul distinctiv al majorității bolilor autoimune.

Din cauza faptului că am trecut la o dietă bogată în zahăr și ingrediente nenaturale, din cauza rezistenței antimicrobiene și a ineficienței medicamentelor antifungice, am asistat la o creștere semnificativă a infecțiilor cu drojdie începând cu anii 1980.

CITEȘTE ȘI:
Postul intermitent: Ce este și cum funcționează?

Din fericire, spirulina pare a fi capabilă să ajute. Mai multe studii pe animale au arătat că este un antimicrobian eficient, în special împotriva Candida.

Mai exact, s-a demonstrat că printre alte beneficii spirulina promovează creșterea florei bacteriene sănătoase din intestin, ceea ce, la rândul său, împiedică candida să prospere. În plus, proprietățile de stimulare a imunității ale spirulinei pot ajuta organismul să distrugă celulele candida. Spirulina versus candida? Spirulina câștigă!

Beneficii spirulina | ce este spirulina si la ce ajuta ea
Despre spirulina și beneficiile sale pentru oameni

Beneficii spirulina in prevenirea cancerului

Potrivit Centrului Medical Milton S. Hershey. Hershey, “o serie de studii pe animale și in vitro arată că spirulina crește producția de anticorpi, proteine care luptă împotriva infecțiilor și alte celule care stimulează imunitatea și ajută la prevenirea infecțiilor și a bolilor cronice, cum ar fi cancerul.”

Acest lucru nu este surprinzător, deoarece în literatura științifică au fost publicate peste 70 de articole evaluate de către colegi care au evaluat capacitatea spirulinei de a afecta celulele canceroase.

Într-o lucrare publicată în luna aprilie a anului trecut, oamenii de știință din Republica Cehă au remarcat că, pe lângă capacitatea sa de a controla nivelul colesterolului din sânge, “spirulina este, de asemenea, bogată în compuși tetrapirrole care sunt strâns legați de molecula de bilirubină, un puternic antioxidant și agent antiproliferativ”.

CITEȘTE ȘI:
Curmalele pentru diabet: Beneficii și efecte secundare

Atunci când au fost testate pe celule pancreatice umane, cercetătorii au descoperit că: “În comparație cu celulele netratate, medicamentul terapeutic experimental a redus semnificativ proliferarea liniilor de celule de cancer pancreatic uman in vitro, într-o manieră dependentă de doză.” În esență, acest lucru dovedește că consumul de spirulină este un potențial tratament natural împotriva cancerului.

Un beneficiu al spirulinei este reducerea nivelulului de colesterol

S-a dovedit, de asemenea, că spirulina previne ateroscleroza și reduce nivelul colesterolului.

Într-un studiu recent pe animale publicat în Journal of Nutritional Science and Vitaminology, iepurii au fost hrăniți cu o dietă bogată în colesterol (HCD) care conținea 0,5% colesterol timp de patru săptămâni și apoi au fost hrăniți cu HCD cu 1% sau 5% spirulină timp de alte opt săptămâni.

După finalizarea studiului de opt săptămâni, nivelurile LDL au scăzut cu 26% în grupul hrănit cu 1 la sută spirulină și cu 41% în grupul hrănit cu 5 la sută spirulină, un indiciu puternic că, cu cât mâncăm mai mult, cu atât mai multe beneficii vom obține! Nivelurile serice de trigliceride și de colesterol total au scăzut, de asemenea, în mod semnificativ.

Beneficii spirulina in control diabetul

Spirulina a fost promisă pentru a ajuta la controlul simptomelor diabetului. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări înainte ca medicii să o recomande.

CITEȘTE ȘI:
Ghid despre dietă vegană pentru începători

Un studiu de revizuire din 2018 a constatat că administrarea spirulinei reduce semnificativ nivelul de glucoză din sânge. Nivelurile ridicate de zahăr din sânge sunt o problemă frecventă la persoanele cu diabet de tip 1 și de tip 2. Acest lucru sugerează că suplimentele de spirulină pot ajuta oamenii să își controleze diabetul.

Aceste rezultate sugerează că spirulina este foarte promițătoare ca aliment pentru tratarea diabetului de tip 2.

Un studiu efectuat pe animale în 2017 susține ideea că spirulina poate ajuta la tratarea diabetului. În acest studiu, oamenii de știință au administrat pe cale orală extract de spirulină la șoareci cu diabet de tip 1. Ca urmare, șoarecii au prezentat

 • o reducere a nivelului de zahăr din sânge
 • niveluri crescute de insulină
 • îmbunătățirea enzimelor hepatice.

Spirulina poate reduce simptomele de alergie

Atunci când o persoană are alergii la polen, praf sau animale de companie, interiorul nasului se poate umfla. Această reacție se numește rinită alergică. Există unele dovezi că spirulina ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor acestei afecțiuni.

Un studiu din 2013 afirmă că spirulina poate ameliora inflamația nazală și reduce histamina din organism. În comparație cu un placebo, poate reduce simptomele rinitei alergice, inclusiv: strănutul nasului curbat strănutând congestia nazală mâncărime O revizuire 2011T observă că există o cantitate rezonabilă de dovezi pentru efectele pozitive ale spirulinei asupra rinitei alergice, dar că sunt necesare studii mai mari înainte ca cercetătorii să știe adevăratul impact.

CITEȘTE ȘI:
4 Tipuri de făină de grâu si secretele ei in bucătărie
A fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete