Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Cum să alegi pește proaspăt în magazin

Cum să alegi pește proaspăt în magazin

În mod ideal, peștele ar trebui să fie doar de primă prospețime, dar nu este întotdeauna posibil să găsiți un produs de calitate în magazin. Haideți sa vedem la ce să fim atenți atunci când cumpărăm pește.

La ce să fii atent când cumperi pește din magazin?

Ochii peștilor proaspeți trebuie să fie luminoși, convexi și translucizi, nu tulburi; solzii trebuie să fie strălucitori. Pielea trebuie să fie lipsită de leziuni, sânge și pete. Branhiile trebuie să fie de culoare roz-roșiatică; tonurile de galben și maro indică un pește vechi.

Coada trebuie să fie plată; dacă este îndoită, înseamnă că peștele este bătrân și uscat. Dacă este posibil, apăsați ferm solzii peștelui cu degetul arătător. Peștele proaspăt va fi ferm și compact, iar solzii nu vor lăsa urme atunci când sunt presați.

Cum să alegi pește proaspăt în magazin

Cum să depozitați peștele în mod corespunzător acasă?

Peștele refrigerat este așezat în dulapuri speciale cu gheață. Peștele proaspăt poate fi păstrat acasă, în frigider, dar nu pentru mult timp – cel mult o zi. Cu toate acestea, puteți pune peștele într-un recipient de sticlă cu gheață și îl puteți păstra cu o zi sau două mai mult. Peștele poate fi păstrat în congelator până la 2-3 luni.

CITEȘTE ȘI:
Salată de fasole boabe

Ce aditivi sunt permiși la congelarea peștelui? Ce nu ar trebui să fie acolo?

Calitatea peștelui congelat poate fi judecată după glazură: dacă este netedă, fără crăpături, este un semn de congelare corectă, dacă este denivelată, cu crăpături, este incorectă. În cazul congelării uscate, nu trebuie să existe niciun fel de gheață, iar carcasa de pește trebuie să semene cu o piatră netedă.

Peștele congelat se dezgheață cel mai bine încet, într-o cameră răcoroasă. Dacă urmează să fie folosit pentru a face o supă sau o tocană, puteți începe să il gătiți pe jumătate dezghețat. Peștele care urmează să fie gătit în cuptor sau în tigaie trebuie să fie complet decongelat.

Helminți în pește: cum să vă protejați?

Cele mai multe cazuri de infectare cu boli parazitare apar atunci când se consumă pește crud și cu conținut scăzut de sare, precum și produse care nu au fost tratate termic suficient. Helminții sunt uciși de temperaturile ridicate și de îngheț.

Prin urmare, peștele trebuie să fie bine prăjit, gătit sau păstrat în congelator timp de cel puțin 3 zile înainte de consum. Bucățile mari trebuie să fie prăjite timp de cel puțin 20 de minute.

Ce ar trebui să faceți dacă ați cumpărat pește de proastă calitate?

În cazul în care ați cumpărat pește de calitate slabă, aveți dreptul de a cere vânzătorului să îl înlocuiască cu un produs de bună calitate sau să refuzați să acceptați bunurile cumpărate și să solicitați rambursarea. Dacă vânzătorul refuză, scrieți o plângere. De asemenea, puteți depune o plângere la biroul Protectia consumatorului.

CITEȘTE ȘI:
Fructe și legume în loc de suplimente. Ce să incluzi în alimentația ta pentru sănătate și bunăstare

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare rapidă

Acordam o atentie deosebita livrarilor, astfel incat produsele din stoc vor fi trimise spre destinatie ziua urmatoare plasarii comenzii.

Retur ușor in 14 zile

Dacă un produs achiziționat nu te mulțumește 100%, îl poți returna în 14 de zile calendaristice de la momentul livrării/ridicării

Garanția Calității

Calitatea produselor livrate este importantǎ pentru noi, așa cǎ lucrǎm doar cu cei mai buni furnizori si producatori de produse BIO.

100% Cumpărături Sigure

Acceptăm carduri bancare emise Visa și MasterCard. Oferim soluții de plata online ușor de implementat și foarte sigur