6 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022

Ulei de avocado beneficii pentru ten și păr

Trebuie să citești asta...

Ce este uleiul de avocado

Despre ulei de avocado putem spune ca este este un lichid gros de culoare galben-verzuie, cu un gust ușor destul de plăcut, care seamănă cu untul de nucă, și un miros specific picant. Se obține prin presare la rece din pulpa de avocado , fructul unui copac înalt din laur. Această tehnologie este cea care face posibilă conservarea deplină a tuturor proprietăților uleiului, a mineralelor, vitaminelor, acizilor și a altor substanțe biologic active.

Cana cu ulei de avocado pe masa langa fructe taiate
Cana cu ulei de avocado pe masa langa fructe taiate

Avocado a fost cultivat de triburile din America Centrală în urmă cu aproximativ șapte mii de ani, iar astăzi acest fruct este inclus în dieta mexicanilor săraci.

Uleiul de avocado a fost exportat ca exotic în Spania, Anglia și în alte țări și a fost folosit acolo în scopuri cosmetice, deoarece băștinașii din America Latină îl considerau un excelent produs de îngrijire a pielii, care o poate proteja de efectele nocive ale vântului și ale razelor solare.

Cu toate acestea, nativii americani considerau, de asemenea, că fructul este cel mai puternic afrodisiac, afrodisiac, afrodisiac, afrodisiac, iar femeile foloseau pulpa zemoasă ca primă hrană complementară pentru copii.

Ulei de avocado date nutritionale
Ulei de avocado date nutritionale

Citește și: Ulei de argan pentru ten și păr Top 12 beneficii

Valori nutriționale

În timp ce multe persoane care mănâncă inteligent adaugă avocado în dieta lor, uleiul de avocado este mai puțin popular. Dar uleiul de avocado este un ulei sănătos care are multe utilizări în bucătărie. Unii oameni folosesc uleiul de avocado chiar și pentru păr și pentru sănătatea pielii. [1]

Adăugarea produsului în rutina zilnică oferă mai multe beneficii cheie pentru sănătate și frumusețe, în special atunci când îl folosiți în bucătărie pentru a înlocui grăsimile mai puțin sănătoase.

CITEȘTE ȘI:
Eficacitatea uleiurilor esențiale pentru hemoroizi

Următoarele informații nutriționale sunt furnizate de USDA pentru 100g [2]

867

Grăsimi în ulei de avocado

Există trei tipuri diferite de grăsimi în uleiul de avocado. [3]

Există o cantitate mică de grăsimi saturate în acest ulei. Grăsimile saturate sunt considerate a fi grăsimi mai puțin sănătoase, deoarece pot contribui la apariția bolilor de inimă. Asociația Americană a Inimii recomandă să alegeți uleiuri cu mai puțin de patru grame de grăsimi saturate pe lingură. Uleiul de avocado oferă puțin sub două grame de grăsimi saturate pe lingură. [2]

Veți obține, de asemenea, două grame de grăsimi polinesaturate atunci când consumați o lingură de ulei de avocado. Acizii grași polinesaturați, numiți și PUFA, au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, așa că sunt considerați grăsimi sănătoase.

Cea mai mare parte a grăsimilor din uleiul de avocado este reprezentată de grăsimi mononesaturate. Grăsimile mononesaturate provin în principal din surse vegetale și sunt de obicei lichide la temperatura camerei.

Se crede că grăsimile mononesaturate, numite și MUFA, cresc colesterolul HDL sau colesterolul “bun”. Experții în sănătate recomandă să înlocuiți grăsimile mai puțin sănătoase (cum ar fi grăsimile saturate și grăsimile trans) cu grăsimi mononesaturate sau polinesaturate. Academia de Nutriție și Dietetică recomandă ca între 15 și 20 la sută din aportul caloric să provină din acizi grași mononesaturați. [4]

Carbohidrați în ulei de avocado

Nu există carbohidrați în uleiul de avocado. Sarcina glicemică estimată a uleiului de avocado este zero.

Proteine în ulei de avocado

Nu există proteine în uleiul de avocado.

Micronutrienți în ulei de avocado

Uleiul de avocado conține multe vitamine, inclusiv A, C, E, B și D. Se știe că E în combinație cu A și C nu sunt doar un excelent antioxidant , ci și un puternic stimulent imunitar. Iar vitamina E din acest ulei este de 5 ori mai mult decât în uleiul de măsline. [2]

CITEȘTE ȘI:
Ulei de argan

O altă substanță valoroasă din uleiul de avocado este squalena, care este parte integrantă a pielii și face parte din sebum și din grăsimea subcutanată. Această substanță participă la formarea hormonilor sexuali, are un puternic efect dezinfectant și de vindecare a rănilor.

Conținutul de clorofilă conferă acestui produs nuanța verzuie caracteristică. Această substanță este implicată în procesele metabolice, având un efect pozitiv asupra tuturor sistemelor. Lecitina este necesară pentru funcționarea normală a sistemelor cardiovascular, nervos, reproducător și endocrin.

Bineînțeles, toate aceste substanțe pot fi prezente doar în uleiul obținut prin metoda presării la rece, cu respectarea obligatorie a tuturor normelor și cerințelor.

Uleiul de avocado mai conține histidină, fitosteroli, săruri de acid fosforic, acizi grași polinesaturați, dar și saturați (stearic, oleic, palmitic, palmitoleic, linoleic, linolenic), uleiuri esențiale, micro și macroelemente (potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, sodiu, zinc, mangan, cupru, iod, cobalt etc.).

Sticla cu ulei de avocado pe masa
Sticla cu ulei de avocado pe masa

Cum îl alegeți

Cel mai bine este să alegeți uleiul presat la rece, deoarece temperaturile ridicate pot distruge multe dintre ingredientele benefice care se găsesc în ulei.

Atunci când este presat la rece, nu se folosesc substanțe chimice, astfel încât uleiul rămâne extrem de pur și natural. Dar uleiul presat la rece nu este potrivit pentru toată lumea din cauza consistenței sale destul de groase și a mirosului intens. În plus, acest produs este destul de scump din cauza acestei metode de procesare, deși beneficiile sale merită banii.

Uleiul rafinat, din cauza tratamentului termic cu utilizarea anumitor substanțe chimice, de regulă, își pierde mirosul și culoarea naturală, dobândind o aromă ușoară și o nuanță galben-aurie. În mod obișnuit, este utilizat în industria cosmetică pentru produsele de îngrijire a pielii. În comparație cu uleiul nerafinat presat la rece, uleiul rafinat costă mult mai puțin.

Citește și: Uleiul de cuișoare ce este și cu ce te ajută

CITEȘTE ȘI:
Ulei de măsline Calorii Nutriție și Beneficii Sănătate

Beneficii ulei de avocado și proprietăți medicinale

Uleiul de avocado are proprietăți de vindecare a rănilor, antifungice, antivirale și bactericide, ceea ce face posibilă utilizarea sa pentru prevenirea diferitelor leziuni și boli ale pielii.

Magneziul și potasiul sunt esențiale pentru funcționarea vaselor de sânge și a inimii. Vitamina E ajută la scăderea tensiunii arteriale, previne formarea cheagurilor de sânge și, împreună cu vitamina C, întărește în mod fiabil vasele de sânge.

Complexul de acizi nesaturați, vitamina E și beta-sitosterol ajută la reducerea nivelului de colesterol rău . Toate cele de mai sus ne permit să recomandăm includerea uleiului în alimentație pentru prevenirea și în tratamentul complex al aterosclerozei , atacurilor de cord , bolilor ischemice, accidentelor vasculare cerebrale , hipertensiunii arteriale.

De asemenea, uleiul de avocado este capabil să stimuleze procesul de hematopoieză. Vitaminele B, C în combinație cu cuprul, fierul, cobaltul, zincul și alte microelemente utile sunt implicate în mod activ în sinteza hemoglobinei, care face parte din eritrocite. În acest sens, uleiul este considerat un produs util pentru persoanele care suferă de anemie .

Uleiul de avocado ajută la menținerea funcționării sistemului digestiv. Utilizarea sa sistematică ajută la îmbunătățirea metabolismului și a digestiei. Uleiul de avocado poate avea un efect benefic asupra membranei mucoase a stomacului și a intestinelor, ceea ce înseamnă că este un remediu extrem de eficient pentru prevenirea gastritei, a ulcerului gastric și a 12 ulcere duodenale.

Uleiul stimulează, de asemenea, secreția biliară, îmbunătățind metabolismul grăsimilor și compoziția bilei, poate fi benefic pentru afecțiuni precum boala calculilor biliari, colecistită, hepatită , etc. de asemenea, radionuclizii și diverse metale grele.

Uleiul de avocado este benefic și pentru cei care suferă de diabet . Datorită conținutului său scăzut de zahăr (1,5%) și a conținutului foarte ridicat de calorii, acest produs poate fi considerat ideal pentru astfel de persoane. Acizii grași ajută la scăderea nivelului de zahăr și sunt excelenți furnizori de energie pentru organism.

CITEȘTE ȘI:
12 beneficii uimitoare ale uleiului de ricin

În plus, uleiul poate îmbunătăți funcționarea sistemului nervos. Utilizarea sa constantă este un remediu eficient folosit în prevenirea diferitelor nevroze, dureri de cap, insomnie . Uleiul de avocado în dieta zilnică vă va ajuta să vă ridicați starea de spirit, precum și să îmbunătățiți performanța și să îmbunătățiți performanța mentală.

În pediatria engleză, uleiul a fost mult timp sfătuit ca un aliment complementar pentru bebelușii foarte mici. Este, de asemenea, introdus în dieta femeilor care alăptează și a femeilor însărcinate.

La urma urmei, poate îmbunătăți cursul sarcinii și al nașterii, ajută la creșterea lactației și joacă un rol major în procesele genetice. În plus, consumul constant de ulei va ajuta femeile să-și îmbunătățească starea de spirit și bunăstarea în timpul menopauzei sau în perioada premenstruală.

Vitaminele E, B6, B3 și beta-sitosterol ajută la creșterea potenței și sunt considerate foarte eficiente în tratamentele de fertilitate. Consumul regulat de ulei este recomandat și bărbaților pentru a preveni și trata probleme precum prostatita și adenomul .

Uleiul de avocado este folosit și în prevenirea osteoporozei și a diferitelor boli ale articulațiilor, cavității bucale, glandei tiroide și sistemului urinar.

Sticluta de ulei de avocado folosit in cosmetica alaturi de instrumente de machiaj
Sticluta de ulei de avocado folosit in cosmetica alaturi de instrumente de machiaj

Utilizare în cosmetica

Utilizarea uleiului de avocado în diferite domenii ale cosmeticii este deosebit de populară astăzi. Mai mult, acest ulei este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai eficiente produse pentru hidratarea, întinerirea și hrănirea pielii feței.

Acest ulei este considerat ca fiind ulei de bază. Acest lucru înseamnă că nu poate fi diluat cu alte uleiuri vegetale (așa cum este cazul uleiurilor esențiale), iar pe baza lui se pot prepara diferite măști, creme și alte produse cosmetice. Cu toate acestea, uleiul poate fi aplicat de unul singur, fără aditivi.

Uleiul de avocado este potrivit pentru toate tipurile de piele. Spre deosebire de multe uleiuri vegetale, acest ulei se absoarbe suficient de repede, fără a lăsa o urmă grasă pe față.

CITEȘTE ȘI:
Uleiul de semințe de dovleac: Beneficii și utilizare în gătit și frumusețe

Uleiul de avocado hidratează și înmoaie pielea, hrănind-o în același timp cu nutrienți esențiali. De asemenea, va ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui în piele, îmbogățind țesuturile acesteia cu oxigenul atât de necesar. Iar datorită pătrunderii sale în profunzime în piele, uleiul stimulează producția de elastină și colagen, care sunt responsabile de elasticitatea și fermitatea pielii.

Uleiul de avocado poate fi folosit pentru a regenera toate celulele deteriorate ale pielii feței și pentru a elimina diverse iritații și iritații, erupții cutanate, riduri, descuamări și uscăciune. Este suficient doar să lubrifiați fața cu ulei și să îndepărtați excesul acestuia după 30-40 de minute cu un șervețel de hârtie obișnuit. Dacă problemele sunt foarte pronunțate, se recomandă ca astfel de măști să fie făcute de două ori pe zi.

De asemenea, uleiul este ideal pentru pielea subțire din jurul ochilor, deoarece o poate face moale, bine îngrijită, hidratată, eliminând ridurile fine și lăsarea.

Este deosebit de bine să folosiți uleiul de avocado în condiții meteo nefavorabile. De exemplu, în îngrijirea de vară, uleiul protejează de radiațiile ultraviolete dăunătoare, iar în timpul iernii – de frig.

Uleiul de avocado poate fi folosit în forma sa pură, pentru măști, aplicații, masaj facial și îmbogățirea diferitelor produse cosmetice (10 picături de ulei la 10 grame de cremă, tonic sau loțiune).

Întrebări frecvente

La ce este bun uleiul de avocado? Care sunt câteva utilizări comune?

Acestea sunt unele dintre cele mai comune utilizări ale uleiului de avocado în afara bucătăriei.8

Ulei de avocado pentru piele.  Uleiul de avocado are mai puține șanse să astupe porii decât multe alte creme și uleiuri. Din acest motiv, unora le place să îl folosească pentru a minimiza aspectul ridurilor și pentru a înmuia pielea.

Ulei de avocado pentru păr. Unii bărbați și femei folosesc uleiul de avocado pe păr pentru a îmblânzi încrețirea și a crea un aspect mai neted. De asemenea, unii oameni cred că, atunci când este aplicat pe scalp, uleiul de avocado poate stimula creșterea părului.

Cu toate acestea, lipsesc cercetările care să susțină acest beneficiu. Dar, deoarece produsul nu are miros și deoarece nu este posibil să astupe porii pielii de pe scalp, adăugarea unui pic de ulei de avocado în rutina ta de păr (fie prin aplicarea pe vârfuri, fie în scalp) poate face ca părul tău să arate mai sănătos. 

Care este cel mai bun mod de a păstra uleiul de avocado?

Majoritatea uleiurilor, în special cele cu conținut ridicat de acid oleic, trebuie depozitate într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui. 

Ulei de avocado pe blatul de la bucatarie alaturi de ustensile de gatit
Ulei de avocado pe blatul de la bucatarie alaturi de ustensile de gatit

Sfaturi pentru gătit și preparare

Uleiul de avocado are un punct de flacără mai ridicat decât alte tipuri de ulei sănătos, cum ar fi uleiul de canola, uleiul de măsline sau chiar uleiul de șofrănel.[9] Punctul de flacără, sau punctul de fumegare, este temperatura la care un ulei începe să scoată fum. Punctul de fumegare al uleiului de avocado este de peste 260°C. Din acest motiv, uleiul de avocado este ușor de utilizat pentru gătit la temperaturi ridicate

CITEȘTE ȘI:
Ulei de argan pentru ten și păr Top 12 beneficii

Uleiul de avocado are, de asemenea, un gust neutru, deși mulți îl descriu ca fiind untos sau cu gust de nucă. Dar nu veți obține la fel de multă aromă din ulei ca și din consumul fructului. Cu toate acestea, uleiul de avocado este ușor de folosit în dressingul de salată și în rețete.

De asemenea, puteți folosi uleiul în marinate, sosuri și dip-uri, dar și pentru a găti la grătar, a rumeni sau a prăji alimente. Îl puteți folosi chiar și pentru a unge tigăile pentru a împiedica alimentele să se lipească sau pentru a impregna vasele de gătit din fontă.

Alergii și interacțiuni

Alergiile la avocado sunt posibile la sugari, copii și adulți.10 Dacă aveți o alergie la avocado, ar trebui să fiți precauți atunci când consumați ulei de avocado. Acest ulei este produs din carnea fructului (nu din semințe sau piele), însă alergiile la carnea de avocado nu sunt neobișnuite.

Experții medicali în alergii și imunologie au stabilit că avocado are o reactivitate încrucișată largă cu multe alte alimente.[11]

Reacțiile alergice pot apărea pur și simplu prin reacția încrucișată a alergenilor din aer (praf, păr de animale de companie, polen) cu structuri moleculare înrudite cu alergenii derivați din alimente. Așadar, dacă aveți o alergie la alte alimente, cum ar fi bananele sau kiwi, este posibil să doriți să vă supuneți unor teste pentru a determina dacă aveți o reacție la avocado sau la uleiul de avocado.

CITEȘTE ȘI:
Unt de shea beneficii calorii, nutriție

Cercetările au demonstrat că o reacție la alergenul inhalant latex natural poate provoca o reacție încrucișată cu alergeni alimentari similari avocado, banane, kiwi, roșii, castane, piersici, mango, papaya, cireșe de acerola și țelină.

În plus, Colegiul American de Alergologie, Astm și Imunologie explică faptul că la persoanele alergice la avocado poate apărea o afecțiune numită “sindromul de alergie orală”.[12]

Aceștia spun că pot apărea mâncărimi la nivelul gurii după ingerarea alimentului, dar simptome precum urticarie, dificultăți de respirație sau anafilaxie sunt rare, deoarece enzimele din sistemul digestiv descompun alergenul înainte ca organismul tău să le poată absorbi.

Dacă bănuiți că aveți o alergie la avocado sau la uleiul de avocado, consultați medicul dumneavoastră, deoarece sunt disponibile multe teste pentru a diagnostica acest lucru.

{{ content }}

A fost util articolul Sfecla roșie 5 motive pentru a o adăuga in dieta ta? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete