Ulei de ricin Solaris 100 ml

Adaugă recenzia

19.19 lei

Uleiul de ricin se obține din semințele de ricin și este bogat în acid ricinoleic și alți acizi grași. Pe plan intern, recomandăm utilizarea acestuia pentru constipație și paraziți intestinali, iar pe plan extern, propunem includerea lui în rutina zilnică de îngrijire.

Calitățile emoliente, regenerative, laxative, antihelmintice fac din uleiul de ricin un agent eficient de vindecare și promovare. Folosirea frecventă a produsului pe păr și scalp ajută părul să crească, hidratează părul uscat și îi conferă strălucire. Ajută la prevenirea uscării scalpului și a vârfurilor despicate.

Pe lângă faptul că hidratează pielea uscată și crăpată, ajută la formarea colagenului și a elastinei. Acest produs este bun pentru unghiile fragile, eczeme, răni minore, veruci.

SKU: 5941828008494
SKU: 5941828008494

19.19 lei

Stoc epuizat

Ce este uleiul de ricin și de unde îl pot obține?

Uleiul de ricin, cunoscut pentru numeroasele sale calități și avantaje și utilizat în rutinele cosmetice de înfrumusețare încă din cele mai vechi timpuri, rămâne și astăzi o componentă vitală nu doar pentru înfrumusețare, ci și pentru vindecarea unor boli specifice.

Ricinul (Ricinus communis) este o plantă erbacee originară din Africa și care a migrat în Orientul Mijlociu și India. Este membră a familiei Euphorbiaceae. În prezent, se dezvoltă mai ales în regiunile tropicale, dar și în climatele temperate cu temperaturi mai mari vara. Boabele de ricin sunt produse mai ales în zonele sudice ale României, unde s-au adaptat eficient.

Ricinul poate ajunge la o înălțime de 10-13 metri în locurile tropicale, deși, de obicei, are o înălțime de 1,5-2,5 metri în națiunile temperate. Tulpina este netedă, iar frunzele sunt mari, lobate palmat, de culoare verde lucios sau roșu-violet.

Florile sunt roșii sau galbene și grupate în inflorescențe, în timp ce fructele sunt capsule țepoase cu 2-3 semințe. Prin presare la rece se obține un ulei gălbui din semințe.

Care sunt caracteristicile uleiului de ricin?

Uleiul de ricin este utilizat mai ales în cosmetică și în sectorul farmaceutic pentru a trata o varietate de boli. Acesta are capacitatea de a fi administrat atât intern, cât și extern.

Vâscozitatea uleiului de ricin este cea mai mare dintre toate uleiurile vegetale. Acesta include acizi grași precum:

  • acidul ricinoleic (90 la sută din totalul acizilor grași din uleiul de ricin), care oferă multe dintre avantajele uleiului de ricin;
  • acidul palmitic;
  • acidul stearic;
  • acidul oleic (omega 9);
  • acidul linoleic (omega 6).

Uleiul de ricin este antiinflamator, antibacterian, antihelmintic, antifungic, antioxidant, emolient, hidratant, regenerator, expectorant, laxativ și purgativ.

Avantajele uleiului de ricin

Numeroasele beneficii pentru sănătate ale uleiului de ricin au fost recunoscute de zeci, dacă nu chiar de mii de ani. Aceste beneficii au fost descoperite și puse în practică în Egipt, în urmă cu 6000 de ani, când egiptenii au început să cultive ulei de ricin, adăugând uleiul din semințele sale în compoziția unguentelor și balsamurilor protectoare.

Utilizarea externă a uleiului de ricin este benefică într-o varietate de afecțiuni (vindecă eczeme, răni, răni, ulcerații ale pielii, scade inflamațiile și disconfortul articular și muscular) și ajută, de asemenea, la menținerea sănătății părului, pielii, tenului, unghiilor și genelor. Vindecă constipația cronică, constipația acută, stimulează peristaltismul intestinal, înlătură indigestia și vindecă paraziții intestinali atunci când este administrat intern.

 

Specificații: Ulei de ricin Solaris 100 ml

Tip produs

Ingredient principal

Dimensiuni
Greutate 0.1 kg

Recenzii

0.0 din 5
0
0
0
0
0
Scrie o recenzie

Încă nu există recenzii.

Fii primul care scrie o recenzie despre “Ulei de ricin Solaris 100 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ulei de ricin Solaris 100 ml
Ulei de ricin Solaris 100 ml

19.19 lei

Organics Food
Logo
Resetare parolă
Coș de cumpărături