Uleiul de arbore de ceai benefic pentru ciuperca unghiilor

Uleiul de arbore de ceai benefic pentru ciuperca unghiilor

Uleiul de arbore de ceai este un remediu natural puternic pentru ciuperca unghiilor de la picioare, deoarece uleiul esențial are proprietăți antifungice și antiseptice puternice.

O infecție fungică a unghiilor de la picioare apare atunci când există umiditate prinsă în picioare care face ca unghiile de la picioare să devină gălbui și groase. Dacă observați pete albe sau galbene pe unghiile de la picioare, este de obicei începutul unei infecții fungice a unghiilor de la picioare. Aplicarea regulată a uleiului de arbore de ceai pe picioare ajută la menținerea la distanță a infecției fungice.

Cum să folosiți uleiul de arbore de ceai pentru ciuperca unghiilor de la picioare?

Să ne uităm la metoda pas cu pas de utilizare a uleiului de arbore de ceai pentru ciuperca unghiilor de la picioare.

Pregătirea unghiilor dvs.

Este necesar să pregătiți unghiile înainte de a utiliza uleiul de arbore de ceai pentru ciuperca unghiilor de la picioare pentru a asigura o recuperare rapidă.

 • Pasul 1: Tăiați unghiile moarte cu ajutorul unui tăietor de unghii.
 • Pasul 2: Dacă infecția unghiilor este severă, unghiile de la picioare pot fi extrem de groase. În acest caz, va trebui să folosiți o mașină de tăiat unghii. Asigurați-vă că scăpați de unghiile moarte pentru a asigura o regenerare sănătoasă a unghiilor. [1]
 • Pasul 3: În continuare, folosiți o pilă de unghii de bună calitate pentru a șlefui orice bucățică de unghii moarte de la colțuri. Cu cât pielea este expusă mai mult la tratamentul cu ulei, cu atât mai mari sunt șansele de a inhiba creșterea fungică.
 • Pasul 4: Curățați-vă degetele de la picioare cu apă și săpun fără parfum pentru a scăpa de orice murdărie.
 • Pasul 5: Ștergeți cu un șervețel.
Sticle de ulei de arbore de ceai păstrate deasupra unei tăvi de lemn

Uleiul de arbore de ceai este un ulei natural sănătos pentru îngrijirea părului și a pielii. Credit foto: Shutterstock

Aplicarea uleiului de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un tratament ideal pentru infecțiile fungice ale unghiilor de la picioare, dar cel mai bine este să îl diluați cu uleiuri purtătoare pentru a evita orice reacții cutanate. [2]

 • Pasul 1: Amestecați 2-3 picături de ulei de arbore de ceai cu 1 lingură de ulei purtător, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de nucă de cocos, ambele cu proprietăți antifungice.
 • Pasul 2: Saturați un tampon de vată cu amestecul de ulei de arbore de ceai și aplicați-l pe unghiile infectate. Lăsați uleiul să se absoarbă în patul unghiei, precum și în piele.
 • Pasul 3: Lăsați uleiul să se usuce în mod natural pe picioare.
 • Pasul 4: Puteți, de asemenea, să urmați acest lucru prin înmuierea picioarelor într-o baie de ulei de arbore de ceai timp de 10 minute. Pentru o baie cu ulei de arbore de ceai, trebuie să adăugați 4-5 picături de ulei de arbore de ceai la o cadă de apă.

Cel mai bine este să faceți acest tratament de două ori pe zi, o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de gravitatea infecției fungice a unghiilor de la picioare.

Sticle de uleiuri esențiale stivuite împreună pe o masă

Uleiurile esențiale pot fi o alegere excelentă pentru a preveni sau a remedia oboseala în mod natural. Credit foto: Shutterstock

Sfaturi pentru a preveni ciuperca unghiilor de la picioare

 • Asigurați-vă că respectați o bună igienă pentru a vă asigura că preveniți ciuperca unghiilor de la picioare prin menținerea unghiilor scurte și prin purtarea de pantofi și șosete curate.
 • Pantofii strâmți sau închiși pot provoca, de asemenea, creșterea ciupercilor.
 • Tratamentul regulat cu ulei de arbore de ceai împreună cu aceste măsuri preventive vă poate asigura că nu trebuie să vă confruntați cu infecții fungice.

Un cuvânt de precauție: Uleiul de arbore de ceai poate provoca roșeață, inflamație, precum și o reacție alergică. Utilizați întotdeauna o marcă bună de ulei de arbore de ceai pur și diluați-l cu un ulei purtător. Puteți testa acest amestec de ulei pe dosul mâinii înainte de a-l aplica pe zonele infectate.

Citește și aceste articole:

 • Uleiul de cânepă: beneficii uimitoare pentru sanatate
  Uleiul de cânepă este folosit de mii de ani ca aliment vindecător și elixir al tinereții. Datorită asocierii cu rudele sale psihotropice, cânepa a fost o perioadă scoasă din uzul culturilor agricole. În urma noilor cercetări științifice care au scos în evidență caracterul benefic al acestei plante, asistăm la o revenire a acesteia în bucătăriile noastre. În acest articol explorăm beneficiile uleiului din semințe de cânepă conform cercetărilor științifice, dar și utilizărilor tradiționale.
 • Ulei de santal, beneficii, utilizări și efecte secundare
  Descoperă avantajele și beneficiile incredibile pentru ulei de santal! Află cum poate ajuta la ameliorarea stresului și a simptomelor de anxietate, cum poți folosi uleiul de santal pentru beneficii cosmetice și care sunt efectele secundare mai puțin cunoscute. Explorăm toate acestea și mai mult, în acest articol dedicat uleiului de santal!
 • Eficacitatea uleiurilor esențiale pentru hemoroizi
  În tratamentul hemoroizilor, uleiurile vegetale uleioase sau uleiurile de bază sunt folosite mai mult ca bază pentru diluarea substanțelor esențiale. Uleiurile stabile sunt cele mai potrivite în acest scop. În mod ideal, dacă au și un efect antiinflamator.
 • Uleiul de semințe de dovleac: Beneficii și utilizare în gătit și frumusețe
  Uleiul de semințe de dovleac are un gust grozav ca al nucilor și adaugă o aromă plăcută oricărui fel de mâncare. În plus, este o […]
 • Unt de shea beneficii calorii, nutriție
  Unt de shea beneficii calorii, nutriție. Caloriile, carbohidrații și beneficiile pentru sănătate ale untului de shea. Utilizare si metode de păstrare.
Uleiul de arbore de ceai benefic pentru ciuperca unghiilor

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Cum se utilizează uleiul esențial Litsea Cubeba
Uleiul esențial de mentă respinge șoarecii
Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii