Uleiul de măsline în timpul sarcinii: cum beneficiază copilul tău

Uleiul de măsline în timpul sarcinii: Cum beneficiază copilul tău

Uleiul de măsline în timpul sarcinii este un produs benefic, atât pentru mamă, cât și pentru făt. Aflați mai multe în următorul articol.

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune alimente care se consumă în timpul sarcinii. Acesta conține o cantitate mare de acizi grași nesaturați esențiali care îmbunătățesc atât sănătatea mamei, cât și dezvoltarea fătului.

Cu toate acestea, este esențial ca acest produs să fie consumat crud, în caz contrar, aranjamentul spațial al moleculelor care îl compun ar putea fi alterat, iar proprietățile sale modificate. Atunci când își are originea acizii grași trans, este considerat un aliment de proastă calitate, cu caracter inflamator.

Cunoaște beneficiile uleiului de măsline în timpul sarcinii

Să începem prin a comenta principalele beneficii ale includerii uleiului de măsline în dieta femeilor însărcinate. Trebuie subliniat faptul că acesta trebuie introdus în contextul unei diete variate și echilibrate.

Uleiul de măsline în timpul sarcinii reduce colesterolul rău

Una dintre proprietățile uleiului de măsline are de-a face cu un efect asupra profilului lipidic. Acizii grași pe care îi conține sunt capabili să limiteze oxidarea lipoproteinelor LDL, ceea ce reduce prezența acestora în sânge. Acest lucru scade semnificativ riscul cardiovascular, potrivit unui studiu publicat în The New England Journal of Medicine.

Uleiul de măsline în timpul sarcinii: cum beneficiază copilul tău
Uleiul de măsline trebuie introdus în contextul unei alimentații variate și echilibrate pentru a profita de toate beneficiile sale, atât pentru mamă, cât și pentru copil. Uleiul de măsline în timpul sarcinii: Cum beneficiază copilul tău

Uleiul de măsline îmbunătățește circulația

Mai mult, consumul regulat de ulei de măsline extravirgin ar putea fi benefic în reducerea tensiunii arteriale și îmbunătățește astfel circulația. Acest produs generează un efect antiinflamator care previne formarea cheagurilor.

În plus, vitamina E pe care o conține este, de asemenea, un compus antioxidant, care reduce riscul de ateroscleroză.

Beneficiile uleiului de măsline pentru bebeluși

Consumul de ulei de măsline extravirgin nu este benefic doar pentru mamă, ci are efecte pozitive și asupra copilului. Acestea sunt următoarele:

Uleiul de măsline stimulează creșterea copilului

Includerea uleiului de calitate în alimentație favorizează creșterea optimă a bebelușului dintr-un aport adecvat de calorii. Trebuie ținut cont de faptul că, în timpul sarcinii și în primele etape ale vieții, este optim să se garanteze o dietă hipercalorică pentru a satisface cererile de energie derivate din construcția de noi țesuturi.

Aceasta favorizează o bună dezvoltare

S-a demonstrat că aportul continuu de omega-3 în timpul sarcinii este esențial pentru reducerea riscului de boli neurologice la copil. Acest lucru este conform unei cercetări publicate în revista Critical Reviews in Food Science and Nutrition. Datorită acestor lipide, autismul și deficitul de atenție sunt reduse.

Previne colesterolul în copilărie

Alterarea profilului lipidic nu este o problemă exclusivă a adulților, ci poate apărea și la copii. Pentru a evita această situație, este esențial să se asigure un aport continuu de acizi grași omega-3 și să se prioritizeze prezența alimentelor proaspete în alimentație. În acest fel, se reduce oxidarea lipoproteinelor și degenerarea lor.

Uleiul de măsline în timpul sarcinii: cum beneficiază copilul tău
Uleiul de măsline extravirgin oferă vitamine esențiale pentru dezvoltarea copilului, îmbunătățind în același timp funcțiile digestive. Uleiul de măsline în timpul sarcinii: Cum beneficiază copilul tău

Uleiul de măsline în timpul sarcinii oferă vitamine

Uleiul de măsline extravirgin nu conține doar grăsimi, ci și micronutrienți importanți, cum este cazul vitaminei E. Acest element este legat de o stare de sănătate mai bună prin neutralizarea radicalilor liberi și acumularea lor în țesuturi.

Îmbunătățește funcțiile digestive

Datorită caracterului antiinflamator al uleiului de măsline, digestia devine mai ușoară. Acesta poate fi chiar util pentru a reduce constipația și pentru a asigura o lubrifiere corespunzătoare în bolul fecal și o coborâre optimă prin tub. Cu toate acestea, nu trebuie consumat în cantități excesive, deoarece este un aliment foarte energetic.

Uleiul de măsline: Un produs benefic în timpul sarcinii

După cum ai văzut, includerea uleiului de măsline în alimentație în timpul sarcinii este benefică atât pentru mamă, cât și pentru copil. Este un produs de foarte bună calitate, atâta timp cât se alege varietatea extravirgin. Acesta este cel obținut din prima presare a măslinelor.

Totuși, nu uitați că acest aliment trebuie consumat crud, pe cât posibil. Este esențial să evitați prăjirea, deoarece acest proces îi face să piardă o mare parte din calitate și devine un element inflamator. Acizii grași pe care îi conține sunt alterați atunci când sunt supuși la temperaturi foarte ridicate.

Citește și aceste articole:

Uleiul de măsline în timpul sarcinii: cum beneficiază copilul tău

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Cum să ai grijă de sâni după naștere?
Pot să iau melatonină în timpul sarcinii?
Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii