3.6 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Uleiul esențial de mentă respinge șoarecii

Trebuie să citești asta...

Utilizarea uleiului de mentă pentru șoareci este o soluție populară la domiciliu pentru acești mici dăunători, dar există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a răspândi acest ulei în jurul casei dvs.

Uleiul esențial de mentă alungă șoarecii?

Uleiul de mentă este capabil să respingă șoarecii, datorită proprietăților sale aromatice puternice, dar a fost subiectul unor controverse de-a lungul anilor. În timp ce mulți oameni fac afirmații despre eficacitatea acestui remediu de casă, alții susțin că este fie de scurtă durată, fie complet ineficient. Pulverizarea sau stropirea uleiului esențial de mentă în jurul casei dumneavoastră poate fi o soluție eficientă, dar numai pentru o perioadă limitată de timp, deoarece mirosul puternic de mentol al uleiului se va disipa rapid. [1]

De asemenea, există multe produse pe piață care se bazează pe mirosul puternic de mentă din produsele lor pentru respingerea șoarecilor. Deoarece șoarecii se bazează foarte mult pe simțul mirosului, mirosul puternic de mentol este de obicei suficient pentru a-i descuraja să intre într-o zonă.

Astfel, la un nivel fundamental, uleiul de mentă este capabil să respingă șoarecii, dar numai atunci când este administrat în mod corespunzător și în concentrația potrivită. [2]

O sticlă de ulei de mentă cu o crenguță proaspătă pe o masă de lemn
Ulei de mentă Fotografie: Shutterstock

Cum se utilizează uleiul esențial de mentă pentru șoareci?

Dacă doriți să folosiți uleiul de mentă pentru șoareci în și în jurul casei dvs., există câteva sfaturi simple de urmat.

CITEȘTE ȘI:
Cum se utilizează uleiul esențial Litsea Cubeba
  • Pasul 1: Puneți 2-3 picături de ulei de mentă pe bile de bumbac, mai degrabă decât pe lemnul gol sau pe podele.
  • Pasul 2: Așezați bilele de bumbac în jurul casei dvs. într-o zonă în care șoarecii ar putea intra.
  • Pasul 3: Asigurați-vă că înlocuiți bilele de bumbac de două ori pe săptămână, deoarece aroma se disipează rapid.
  • Pasul 4: Asigurați-vă că bilele de vată nu sunt accesibile animalelor de companie sau copiilor mici, deoarece uleiul poate fi toxic.
  • Pasul 5: Folosiți aceste bile de bumbac împreună cu un dispozitiv cu ultrasunete, respingând șoarecii în două moduri.

Cum se face spray cu ulei de mentă pentru șoareci?

Uleiul de mentă este relativ ușor de găsit în magazinele de sănătate naturală, dar unii oameni preferă să își facă propriul repelent pentru șoareci acasă. Acest lucru facilitează, de asemenea, crearea unei forme de concentrație ridicată a uleiului, care va fi mai eficientă în respingerea șoarecilor cu mirosul său puternic.

În timp ce bilele de bumbac cu câteva picături din acest ulei sunt cunoscute ca fiind eficiente, vă puteți acoperi mai cuprinzător casa dacă pregătiți o sticlă de spray cu acest repelent. Să aruncăm o privire asupra rețetei de mai jos. [3]

O sticlă de ulei de mentă cu o crenguță proaspătă pe o masă de lemn
  • Pentru a prepara ulei de mentă pentru respingerea șoarecilor, combinați două lingurițe de ulei esențial de mentă cu 1 cană de apă într-o sticlă mică de pulverizare,
  • Adăugați în sticlă 4-5 picături de detergent de vase.
  • Agitați bine sticla și reatașați capul de pulverizare.
  • Pulverizați abundent în orice punct potențial de intrare a șoarecilor în locuința dumneavoastră.

Citește și aceste articole:

Uleiul esențial de mentă respinge șoarecii

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

- Advertisement -

Ultimele rețete