Uleiul esențial de mentă respinge șoarecii

Uleiul esențial de mentă respinge șoarecii

Utilizarea uleiului de mentă pentru șoareci este o soluție populară la domiciliu pentru acești mici dăunători, dar există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a răspândi acest ulei în jurul casei dvs.

Uleiul esențial de mentă alungă șoarecii?

Uleiul de mentă este capabil să respingă șoarecii, datorită proprietăților sale aromatice puternice, dar a fost subiectul unor controverse de-a lungul anilor. În timp ce mulți oameni fac afirmații despre eficacitatea acestui remediu de casă, alții susțin că este fie de scurtă durată, fie complet ineficient. Pulverizarea sau stropirea uleiului esențial de mentă în jurul casei dumneavoastră poate fi o soluție eficientă, dar numai pentru o perioadă limitată de timp, deoarece mirosul puternic de mentol al uleiului se va disipa rapid. [1]

De asemenea, există multe produse pe piață care se bazează pe mirosul puternic de mentă din produsele lor pentru respingerea șoarecilor. Deoarece șoarecii se bazează foarte mult pe simțul mirosului, mirosul puternic de mentol este de obicei suficient pentru a-i descuraja să intre într-o zonă.

Astfel, la un nivel fundamental, uleiul de mentă este capabil să respingă șoarecii, dar numai atunci când este administrat în mod corespunzător și în concentrația potrivită. [2]

O sticlă de ulei de mentă cu o crenguță proaspătă pe o masă de lemn
Ulei de mentă Fotografie: Shutterstock

Cum se utilizează uleiul esențial de mentă pentru șoareci?

Dacă doriți să folosiți uleiul de mentă pentru șoareci în și în jurul casei dvs., există câteva sfaturi simple de urmat.

 • Pasul 1: Puneți 2-3 picături de ulei de mentă pe bile de bumbac, mai degrabă decât pe lemnul gol sau pe podele.
 • Pasul 2: Așezați bilele de bumbac în jurul casei dvs. într-o zonă în care șoarecii ar putea intra.
 • Pasul 3: Asigurați-vă că înlocuiți bilele de bumbac de două ori pe săptămână, deoarece aroma se disipează rapid.
 • Pasul 4: Asigurați-vă că bilele de vată nu sunt accesibile animalelor de companie sau copiilor mici, deoarece uleiul poate fi toxic.
 • Pasul 5: Folosiți aceste bile de bumbac împreună cu un dispozitiv cu ultrasunete, respingând șoarecii în două moduri.

Cum se face spray cu ulei de mentă pentru șoareci?

Uleiul de mentă este relativ ușor de găsit în magazinele de sănătate naturală, dar unii oameni preferă să își facă propriul repelent pentru șoareci acasă. Acest lucru facilitează, de asemenea, crearea unei forme de concentrație ridicată a uleiului, care va fi mai eficientă în respingerea șoarecilor cu mirosul său puternic.

În timp ce bilele de bumbac cu câteva picături din acest ulei sunt cunoscute ca fiind eficiente, vă puteți acoperi mai cuprinzător casa dacă pregătiți o sticlă de spray cu acest repelent. Să aruncăm o privire asupra rețetei de mai jos. [3]

O sticlă de ulei de mentă cu o crenguță proaspătă pe o masă de lemn
 • Pentru a prepara ulei de mentă pentru respingerea șoarecilor, combinați două lingurițe de ulei esențial de mentă cu 1 cană de apă într-o sticlă mică de pulverizare,
 • Adăugați în sticlă 4-5 picături de detergent de vase.
 • Agitați bine sticla și reatașați capul de pulverizare.
 • Pulverizați abundent în orice punct potențial de intrare a șoarecilor în locuința dumneavoastră.

Citește și aceste articole:

 • Uleiul de cânepă: beneficii uimitoare pentru sanatate
  Uleiul de cânepă este folosit de mii de ani ca aliment vindecător și elixir al tinereții. Datorită asocierii cu rudele sale psihotropice, cânepa a fost o perioadă scoasă din uzul culturilor agricole. În urma noilor cercetări științifice care au scos în evidență caracterul benefic al acestei plante, asistăm la o revenire a acesteia în bucătăriile noastre. În acest articol explorăm beneficiile uleiului din semințe de cânepă conform cercetărilor științifice, dar și utilizărilor tradiționale.
 • Ulei de santal, beneficii, utilizări și efecte secundare
  Descoperă avantajele și beneficiile incredibile pentru ulei de santal! Află cum poate ajuta la ameliorarea stresului și a simptomelor de anxietate, cum poți folosi uleiul de santal pentru beneficii cosmetice și care sunt efectele secundare mai puțin cunoscute. Explorăm toate acestea și mai mult, în acest articol dedicat uleiului de santal!
 • Eficacitatea uleiurilor esențiale pentru hemoroizi
  În tratamentul hemoroizilor, uleiurile vegetale uleioase sau uleiurile de bază sunt folosite mai mult ca bază pentru diluarea substanțelor esențiale. Uleiurile stabile sunt cele mai potrivite în acest scop. În mod ideal, dacă au și un efect antiinflamator.
 • Uleiul de semințe de dovleac: Beneficii și utilizare în gătit și frumusețe
  Uleiul de semințe de dovleac are un gust grozav ca al nucilor și adaugă o aromă plăcută oricărui fel de mâncare. În plus, este o […]
 • Unt de shea beneficii calorii, nutriție
  Unt de shea beneficii calorii, nutriție. Caloriile, carbohidrații și beneficiile pentru sănătate ale untului de shea. Utilizare si metode de păstrare.
Uleiul esențial de mentă respinge șoarecii

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Uleiul de arbore de ceai benefic pentru ciuperca unghiilor
9 Uleiuri esențiale eficiente pentru arsuri
Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii