Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Ouale albe si maro: care este diferenta?

Ouale albe si maro: care este diferenta?

In natura, coloratia oualor depinde de mediul in care traiesc pasarile. Principala sarcina a cojii multicolore este sa se integreze cat mai bine in peisajul inconjurator si sa ofere puiului o sansa de supravietuire. Pasarile de curte nu au o astfel de nevoie. Ele nu au nevoie sa se ascunda, iar conditiile de viata sigure au dat roade.

Culoarea oualor la gaini este alba sau maro. Deseori se pune intrebarea daca exista si alte diferente in afara de culoarea cojii.

De ce este diferita culoarea oualor?

Pasarile ouatoare domestice sunt tinute aproximativ in aceleasi conditii, mancand aceeasi hrana, dar proprietarii primesc oua de nuante diferite. Motivul principal este colorarea pasarii in sine. Plumajul pestrit si intunecat este un semn ca ouale vor fi maro, bej. Rasele cu pene albe au, de asemenea, aceeasi culoare a cochiliei. Pur si simplu le lipseste pigmentul natural.

Ouale maro si albe: care este diferenta?
Ouale albe si maro: care este diferenta?

Protoporfirina este responsabila pentru culoarea maro. Adaugarea sa la structura stratului superior are loc in ultimul stadiu de dezvoltare a oului. Initial, acesta este alb, iar colorarea este programata la nivel genetic.

Interesant: saturatia pigmentului brun se schimba in functie de anotimp.

Care oua au un gust mai bun?

Compozitia produsului este exact aceeasi. In functie de rasa, variaza nuanta cojii, marimea oualor si frecventa cu care ouale sunt depuse de catre ouatoare. Rasele cu oua pure depun oua aproape in fiecare zi, iar cele cu oua de carne la jumatate.

CITEȘTE ȘI:
Un singur vaccin pentru toate tipurile de gripa: testele pentru un vaccin universal

Gustul si beneficiile pentru sanatate ale aceleiasi diete vor coincide complet. In acest aspect, este influentat de echilibrul alimentatiei gainii ouatoare, primind toate vitaminele si suplimentele necesare. Nu exista nicio diferenta in compozitie, deoarece continutul nutritiv al oului se formeaza cu mult inainte de adaugarea de pigment.

Ce fel de oua sa cumparati

acest lucru este o chestiune de prioritati ale gospodinei. Principalul lucru este ca acestea sa aiba toate certificatele veterinare necesare, sa fie depozitate in conditii corecte pentru o perioada strict limitata.

Nu uitati ca si acest produs are un termen de valabilitate si acesta este acelasi pentru ouale cu orice nuanta de coaja. Cele crude se pastreaza in frigider pana la 30 de zile.

Atunci cand selectati ouale, culoarea lor are o importanta secundara. In primul rand, acordati atentie integritatii cojii exterioare, consistentei calitatii si pretului. Este mai sigur sa cumparati produsul de la producatori mari care isi pretuiesc reputatia.

Atunci cand cumparati de la o ferma privata, este de dorit sa intrebati despre un certificat veterinar. Apropo, ouale albe au un mare avantaj pe piata inainte de Paste. Ele pot fi vopsite in culoarea dorita, iar pigmentul natural nu denatureaza nuanta. Iar in viata de zi cu zi, nu conteaza ce fel de coaja are oul. Principalul lucru este ca acesta sa fie proaspat.

CITEȘTE ȘI:
Ceai de Urzica: Beneficii, Contraindicatii si Utilizare Corecta pentru Intreaga Familie

Citeste si aceste articole:

Articolele de pe acest site sunt doar cu scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica orice reteta, sfat sau dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau va vor face rau personal. Fiti precauti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de catre echipa noastra editoriala. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Daca cumparati ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutati sa castigam un mic comision de la vanzator si astfel sa sustinem scrierea de articole utile si de calitate.

Urmareste-ne si pe: