Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Un singur vaccin pentru toate tipurile de gripa: testele pentru un vaccin universal

Un singur vaccin pentru toate tipurile de gripa: testele pentru un vaccin universal

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Georgia au evaluat performanta unui vaccin universal impotriva gripei pe soareci tineri si batrani.

Vaccinarile moderne impotriva gripei se bazeaza pe imunitatea specifica tulpinii la hemaglutinina, o tinta de aparare imunitara foarte variabila.

Se recomanda o vaccinare anuala impotriva gripei, dar eficacitatea vaccinului sezonier este imprevizibila si poate fi sub 20 % din cauza schimbarilor constante ale virusului. Astfel, gripa ramane un risc ridicat pentru sanatatea umana la nivel mondial.

Cercetatorii au dezvoltat un singur vaccin antigripal universal cu parti cheie de protectie incrucisata, mai putin variabile ale virusurilor gripale A si B: subtipuri de proteine care sunt tinte principale pentru medicamentele antivirale si proteina ectodomeniu universal conservata.

Șoarecii vaccinati cu particule imunostimulatoare asemanatoare virusului au devenit protejati impotriva variantelor sezoniere ale gripei A (H1N1, H5N1, H3N2, H9N2 si H7N9) si B (liniile Yamagata si Victoria).

Aceasta lucrare ofera informatii importante despre un vaccin antigripal universal care induce o imunitate larga la variantele de gripa A si B la persoanele tinere si in varsta. Urmatorul studiu este planificat cu voluntari umani.

Sursa:

Universitatea din Georgia.

Citeste si aceste articole:

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

CITEȘTE ȘI:
Cum sa nu mai fii nervos si sa devii o persoana calma

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de catre echipa noastra editoriala. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Daca cumparati ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutati sa castigam un mic comision din partea vanzatorului si astfel sa sustinem scrierea de articole utile si de calitate.