Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Muzica poate ajuta persoanele cu alzheimer

Muzica poate ajuta persoanele cu Alzheimer

Boala Alzheimer este o boala progresiva care duce la irosirea si moartea celulelor creierului. Boala Alzheimer este cea mai frecventa cauza a dementei, care este un termen folosit pentru a descrie un grup de simptome care afecteaza memoria, gandirea si capacitatea sociala suficient de grav pentru a interfera cu activitatile zilnice.

Pierderea memoriei este un simptom cheie al bolii Alzheimer. Un semn precoce al bolii este dificultatea de a-si aminti evenimentele sau conversatiile recente. Pe masura ce boala progreseaza, afectarea memoriei persista si se agraveaza, afectand capacitatea de a functiona la locul de munca sau acasa.

Muzica si Alzheimer

Muzica poate ajuta persoanele cu alzheimer
Muzica poate ajuta persoanele cu alzheimer

Amintirile muzicale sunt adesea pastrate in boala Alzheimer, deoarece zonele cheie ale creierului asociate cu memoria muzicala sunt relativ neafectate. Cercetarile arata ca ascultarea sau cantatul de cantece poate aduce beneficii emotionale si comportamentale persoanelor cu boala Alzheimer si alte tipuri de dementa.

Muzica poate, de asemenea, fie benefica prin reducerea anxietatii si stresului, inaltator de dispozitie si oferind o oportunitate de a intra in legatura cu cei dragi care sufera de Alzheimer, in special cei care au dificultati de comunicare.

Daca doriti sa folositi muzica pentru a ajuta o persoana draga cu Alzheimer, folositi acestea sfaturi clinice:

Muzica poate ajuta persoanele cu alzheimer
Muzica poate ajuta persoanele cu alzheimer

Gandeste-te la preferintele persoanei dragi

Ce fel de muzica ii place persoanei iubite? Ce muzica evoca amintiri ale momentelor fericite din viata lui? Implicati familia si prietenii rugandu-le sa sugereze melodii sau sa alcatuiasca liste de redare.

CITEȘTE ȘI:
Hallux valgus: deformarea primului deget de la picior

Creeaza o stare de spirit

Pentru a-ti linisti persoana iubita in timpul meselor sau al igienei de dimineata, porneste muzica sau canta o melodie linistitoare. Cand vrei sa-ti inveselesti persoana iubita, foloseste o muzica mai optimista sau mai rapida.

Evitati supra stimularea

Eliminati zgomotele concurente atunci cand redati muzica. Opreste televizorul. Inchideti usa. Setati volumul in functie de capacitatea persoanei iubite de a auzi. Alegeti muzica care nu este intrerupta de reclame care pot provoca confuzie.

Incurajeaza Miscarea

Ajuta-ti persoana iubita sa aplaude sau sa-si bata picioarele in ritm. Daca este posibil, luati in considerare dansul cu persoana iubita.

Canta singur

Cantand muzica alaturi de o persoana draga, va poate ridica moralul si va poate imbunatati relatia. Unele cercetari timpurii arata, de asemenea, ca memoria muzicala functioneaza diferit fata de alte tipuri de memorie, iar cantatul poate ajuta la stimularea amintirilor unice.

Fii atent la reactia persoanei dragi.

Daca persoanei iubite pare sa-i placa anumite melodii, redati-le mai des. Daca persoana iubita reactioneaza negativ la o anumita melodie sau tip de muzica, alege altceva.

Citeste si aceste articole:

Muzica poate ajuta persoanele cu alzheimer
Muzica poate ajuta persoanele cu alzheimer

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

Va multumim ca ati citit! Daca acest articol vi se pare util si interesant, va rugam sa il distribuiti pe retelele de socializare pentru a fi citit si de altii. In acest fel ne ajutati si ne motivati sa scriem mai multe articole interesante.