Este posibil să rămâneți gravidă în timpul sarcinii?

Este posibil să rămâneți gravidă în timpul sarcinii?

[woo_product_slider id="131725"]

Să rămâi însărcinată când ești deja însărcinată este o situație rară, însă este posibil să se întâmple. Această situație este cunoscută sub numele de superfetație și se caracterizează prin sarcina de gemeni, dar nu exact în același timp, cu o diferență de câteva zile de concepție.

De obicei, acest lucru se întâmplă la femeile care urmează un tratament pentru a rămâne însărcinate, cum ar fi utilizarea de inductori de ovulație, care întârzie întreruperea ovulației.

În cazul unei sarcini obișnuite, după concepție, organismul femeii împiedică ovulația să se repete, astfel că un alt ovul nu poate fi fertilizat. Cu toate acestea, poate exista însă o alterare la nivel hormonal care face ca, deși este deja însărcinată de câteva zile, femeia să poată ovula din nou.

Ovulul risca să fie fecundat dacă are un raport sexual neprotejat, rămânând astfel însărcinată cu gemeni, când în realitate ar trebui să aștepte doar un singur copil.

Cum se poate întâmpla

Sarcina de gemeni la vârste diferite se poate întâmpla deoarece sperma rămâne în viață în interiorul uterului timp de aproximativ 3 zile. Presupunând că femeia a ovulat și că a existat un contact intim, dacă 1 spermatozoid poate intra în ovul, va exista concepție și acest lucru indică faptul că este însărcinată cu un singur copil.

Dacă, din anumite motive, chiar și după această concepție, femeia prezintă un alt ovul matur, dacă acesta este fecundat 2 sau 3 zile mai târziu de un alt spermatozoid, care poate proveni sau nu din același raport sexual, atunci va fi însărcinată cu cel de-al doilea copil. În acest caz, ea va fi însărcinată cu gemeni și vor fi gemeni falși sau bivitelini, pentru că fiecare va avea propria placentă.

Cum să-ți dai seama dacă gemenii au vârste diferite

Singurul mod de a ști că gemenii au săptămâni diferite este prin intermediul unei ecografii care indică faptul că un bebeluș este mai puțin dezvoltat decât celălalt. Cu toate acestea, nu întotdeauna faptul că o femeie este însărcinată cu gemeni în diferite stadii de dezvoltare înseamnă că a existat o superfetație.

Inițial, femeia nu va observa nicio diferență și va afla că este însărcinată la momentul normal, când va avea simptome precum amețeli, greață, sânii sensibili sau menstruație întârziată.

[woo_product_slider id="131725"]

Medicul poate suspecta că este vorba de o sarcină gemelară atunci când constată că nivelul Beta HCG este foarte ridicat și confirmă că este vorba de o sarcină gemelară prin efectuarea unei ecografii. Și în acest moment poate fi descoperită superfetarea. Vedeți care sunt nivelurile normale de beta HCG.

Superfetarea este o afecțiune foarte rară și apare de obicei la femeile care au rămas însărcinate din cauza unui tratament hormonal.

Cum arată nașterea

De cele mai multe ori, diferența de zile de concepție a fiecărui copil este foarte mică și, prin urmare, nu ar trebui să influențeze momentul nașterii. În orice caz, dacă diferența este mare, existând o diferență de peste 4 săptămâni între un bebeluș și celălalt, atunci când cel mai mic este gata să se nască trebuie să se facă nașterea, dar acest lucru depinde de mai mulți factori, deoarece cel mai mare bebeluș nu poate petrece mai mult de 41 de săptămâni în uter.

De obicei, gemenii se nasc prin cezariană și trebuie să rămână în spital câteva zile până când au peste 2 kg și sunt suficient de sănătoși pentru a fi externați, ceea ce nu se întâmplă întotdeauna în același timp.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:
Calculatorul vârstei gestaționale: săptămâni, luni (și date importante)
Sarcina timpurie (la adolescență): cauze și consecințe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii