Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Oamenii de stiinta: oamenii isi amintesc limbile straine chiar si dupa 50 de ani

Oamenii de stiinta: oamenii isi amintesc limbile straine chiar si dupa 50 de ani

Cercetatorii de la Universitatea din York au demonstrat ca persoanele care au dat un test de limba straina la 50 de ani dupa examene au performante la fel de bune ca si studentii recenti.

“Spunem adesea: daca nu folosesti o limba, o vei pierde, dar acest lucru nu pare sa fie adevarat”, a declarat profesorul Monica Schmid, autorul studiului.

Oamenii de stiinta au intentionat sa inteleaga cat timp dureaza cunostintele noastre de limbi straine. Echipa a recrutat aproape 500 de participanti care au luat franceza pentru nivelurile A intre anii 1970 si 2020 si au testat vocabularul si gramatica franceza.

Participantii au fost, de asemenea, intrebati daca si-au folosit cunostintele de franceza in anii care au urmat examenelor. Rezultatele au aratat ca nivelul de cunoastere a limbii nu s-a schimbat de-a lungul timpului.

Participantii care au dat examenul in anii 1970 si care nu au mai folosit franceza de atunci au prezentat aceleasi rezultate ca si cei care au dat examenul in 2020.

Studiul a aratat, de asemenea, ca participantii puteau sa-si aminteasca rapid cuvintele franceze corecte in caz de urgenta – cum ar fi o urgenta medicala sau probleme la aeroport. Acest lucru sugereaza ca creierul are nevoie doar de o cantitate mica de motivatie pentru a-si aminti o limba invatata.

CITEȘTE ȘI:
Fructe impotriva dementei, depresiei si artritei

Din nefericire, cercetatorii raporteaza ca oamenii nu pot vorbi dintr-o data fluent o limba straina dupa ani de nefolosire. Cu toate acestea, ei sugereaza ca elementele de baza ale limbii sunt pastrate in creier si nu este nevoie de mult antrenament pentru a stapani din nou o limba straina.

Legatura cu sursa originala:

Universitatea York Cambridge

Citeste si aceste articole:

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de catre echipa noastra editoriala. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Daca cumparati ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutati sa castigam un mic comision din partea vanzatorului si astfel sa sustinem scrierea de articole utile si de calitate.

Urmareste-ne si pe: