Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Oamenii de stiinta: parintii dependenti de social media sunt mai predispusi sa tipe si sa-si certe copiii

Oamenii de stiinta: parintii dependenti de social media sunt mai predispusi sa tipe si sa-si certe copiii

Oamenii de stiinta: Parintii dependenti de social media sunt mai predispusi sa tipe si sa-si certe copiii

Un studiu al Universitatii din Waterloo din Canada a constatat ca mamele si tatii care petrec prea mult timp cu smartphone-urile lor risca sa devina parinti rai.

Cercetatorii au descoperit ca cei care se confrunta cu stresul familiei au apelat adesea la social media pentru relaxare si distragere, dar asta, la randul sau, nu a facut decat sa-i faca mai morocanosi si mai tipatori.

Ei au intervievat 549 adulti care aveau cel putin doi copii cu varste cuprinse intre 5 si 19 despre utilizarea mass-media digitala, sanatatea mintala si practicile parentale.

Studiul a constatat ca, cu cat parintii au folosit mai des social media pentru a evita sa petreaca timp cu familia lor, cu atat mai rau a devenit parentingul lor. Comportamentele parentale negative, cum ar fi “cicaleala sau strigatul”, au fost, de asemenea, mai susceptibile de a creste atunci cand “tehnologia a intrerupt interactiunea familiala”.

A aparut un cerc vicios in care parintii cu niveluri mai ridicate de stres au fost mai predispusi sa apeleze la dispozitivele lor pentru a se relaxa.

Cu toate acestea, nu toti parintii au folosit social media in mod negativ, iar cercetatorii au descoperit ca acestia ar putea reduce anxietatea si depresia prin mentinerea prieteniilor. Acest lucru a dus, de asemenea, la “tehnici de parenting pozitive, cum ar fi ascultarea ideilor copiilor lor si discutarea lucrurilor bune pe care le fac copiii lor.

CITEȘTE ȘI:
10 Lucruri despre sanatate pe care poate nu le stiai
Sursa:

Universitatea din Waterloo.

Citeste si aceste articole:

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de catre echipa noastra editoriala. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Daca cumparati ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutati sa castigam un mic comision din partea vanzatorului si astfel sa sustinem scrierea de articole utile si de calitate.

Urmareste-ne si pe: