Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Oamenii de stiinta au creat embrioni "artificiali" fara ovule sau sperma

Oamenii de stiinta au creat embrioni “artificiali” fara ovule sau sperma

Universitatea din Cambridge a creat embrioni “artificiali” din celule stem de soarece care au o inima care bate, precum si bazele creierului si toate celelalte organe.

Aceasta este o etapa majora si cel mai avansat stadiu de dezvoltare atins pana in prezent intr-un model derivat din celule stem. Modelele sunt menite sa ajute oamenii de stiinta sa inteleaga mai bine mecanismele de dezvoltare embrionara. Pentru a intelege mai bine aceste etape timpurii, echipa a creat modele de embrioni de soarece folosind doar celule stem, fara ovule sau sperma.

Ei au combinat celule stem cultivate reprezentand fiecare dintre cele trei tipuri de tesuturi in proportiile si mediul potrivit pentru a le promova cresterea si interactiunea intre ele.

Celulele s-au autoasamblat in cele din urma in embrioni cu o inima care bate, baze cerebrale si sac vitelin!

Cercetatorii au observat ca celulele extraembrionare transmit semnale catre celulele embrionare atat prin semnale chimice, cat si prin atingere pentru a ghida dezvoltarea embrionara.

Desi studiul a fost realizat pe modele de soareci, se spera ca rezultatele vor ajuta la o mai buna intelegere a motivelor pentru care unii embrioni umani esueaza, in timp ce altii continua sa se dezvolte in sarcini sanatoase.

In plus, expertii sugereaza ca acestea ar putea fi folosite pentru a gestiona recuperarea si dezvoltarea de organe umane artificiale pentru transplant.

CITEȘTE ȘI:
Organics Food singurul magazin online cu inteligenta artificiala care te ajuta sa traiesti sanatos

Oamenii de stiinta au raportat anterior cultivarea cu succes a unui embrion de miel intr-un uter artificial.

Legatura cu sursa originala:

Universitatea Cambridge.

Citeste si aceste articole:

Articolele de pe acest site au doar scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica vreo reteta, sfat sau dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau va vor face rau personal. Fiti precauti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

*Toate produsele recomandate de thefirstdoc.com sunt selectate de catre echipa noastra editoriala. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Daca cumparati ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutati sa castigam un mic comision de la vanzator si astfel sa sustinem scrierea de articole utile si de calitate.

Urmareste-ne si pe: