Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Oamenii de stiinta au testat produse cosmetice cu prebiotice pe piele umana artificiala

Oamenii de stiinta au testat produse cosmetice cu prebiotice pe piele umana artificiala

Oamenii de stiinta germani de la Universitatea Rhine-Waal au creat un model de piele umana si au testat pe acesta produse cosmetice cu prebiotice.

Modelul imita caracteristici importante ale pielii umane, inclusiv aderenta bacteriana si absorbtia unei formule cosmetice. Acesta ii ajuta pe oamenii de stiinta sa studieze modul in care produsele cosmetice care contin prebiotice active afecteaza colonizatorii bacterieni naturali ai pielii. Modelul a fost utilizat pentru a investiga rolul prebioticelor in cresterea bacteriilor in conditii reale.

O gama larga de microorganisme, inclusiv ciuperci, bacterii si virusi, rezida pe pielea umana. In general, abundenta si compozitia microorganismelor variaza in functie de conditiile specifice ale diferitelor zone ale pielii. Unele dintre genurile de bacterii care se gasesc predominant pe piele includ Cutibacterium, Staphylococcus si Corynebacterium.

Șapte bacterii gram-pozitive omniprezente in piele au fost selectate pentru a analiza modul in care acestea au fost afectate de ingredientele active prebiotice testate. Ingredientele active utilizate in acest studiu au inclus glicerol de origine vegetala, diglicerol, glicerilcaprilat si un ingredient multifunctional.

Dupa 30 de minute de tratament cu ser prebiotic fara adaos de ingrediente active, s-a constatat un efect semnificativ asupra colonizarii bacteriene: cresterea lui S. epidermidis, S. hominis si M. flavus a fost usor stimulata, in timp ce cea a lui S. aureus (Staphylococcus aureus) a fost inhibata.

CITEȘTE ȘI:
Oamenii de stiinta: oamenii isi amintesc limbile straine chiar si dupa 50 de ani

Prebioticele joaca un rol important in reechilibrarea microbiotei pielii prin cresterea microbilor benefici si inhibarea cresterii agentilor patogeni. Prebioticele suspecte pot fi derivate din diverse zaharuri, extracte naturale si produse de fermentare bacteriana.

Oamenii de stiinta sugereaza ca toti producatorii de produse cosmetice sa utilizeze modelul lor de piele pentru a confirma in continuare daca formula lor cosmetica favorizeaza cresterea agentilor patogeni, cum ar fi Staphylococcus aureus.

Sursa:

Universitatea de Știinte Aplicate Rin-Waal

Citeste si aceste articole:

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de catre echipa noastra editoriala. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Daca cumparati ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutati sa castigam un mic comision din partea vanzatorului si astfel sa sustinem scrierea de articole utile si de calitate.

Urmareste-ne si pe: