Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Anabolizantele - o rețetă pentru victorii?

Anabolizantele – o rețetă pentru victorii?

Anabolizantele sunt medicamente de natură hormonală care ajută la creșterea masei musculare și la creșterea activității fizice. Medicamentele anabolizante în sport sunt adesea folosite ca dopaj pentru a îmbunătăți performanța atletică. Steroizii anabolizanți sunt deosebit de populari printre reprezentanții culturismului și ai halterelor.

Ce sunt steroizii anabolizanți și acțiunea lor

Anabolicele sunt medicamente de natură hormonală care ajută la creșterea masei musculare și la creșterea activității fizice. Medicamentele anabolizante în sport sunt adesea folosite ca doping pentru a îmbunătăți performanța atletică. Steroizii anabolizanți sunt deosebit de populari în rândul reprezentanților culturismului și halterelor.

Steroizii anabolizanți sunt derivați sintetici ai hormonului masculin testosteron.

Testosteronul are activitate anabolică. Acesta stimulează sinteza proteinelor din mușchii scheletici, reduce conținutul de grăsime din organism. Efectul androgenic se manifestă prin formarea caracteristicilor sexuale masculine.

În practica medicală, medicamentele sunt utilizate în diferite afecțiuni, însoțite de o scădere a greutății corporale și de o slăbire generală a corpului:

 • epuizare cu afectarea producției de proteine, pe fondul neoplasmelor maligne, după arsuri, operații;
 • leziuni (pentru a accelera fuziunea țesutului osos);
 • patologie renală cu hipoproteinemie;
 • hipogonadism (niveluri scăzute ale hormonului sexual masculin);
 • prevenirea atrofiei musculare la pacienții imobilizați și slăbiți;

Moduri de utilizare: administrare orală, intramusculară, aplicare pe piele sub formă de plasture sau gel.

CITEȘTE ȘI:
9 sfaturi pentru a bea apă în mod corespunzător

Manifestări clinice și efecte

Anabolizantele - o rețetă pentru victorii?
Anabolizantele - o rețetă pentru victorii?

Ca urmare a utilizării steroizilor anabolizanți, crește forța musculară, rezistența, rezistența, toleranța la efort fizic. Pe fondul utilizării lor, apar modificări ale metabolismului și ale fondului hormonal.

Steroizii anabolizanți au un efect fizic și psihologic asupra corpului uman.

Efectele fizice includ:

 • creșterea rapidă și creșterea masei musculare (cu un conținut suficient de proteine, carbohidrați, grăsimi, oligoelemente și vitamine necesare în alimente);
 • mărirea glandelor mamare la bărbați (ginecomastie);
 • creșterea excesivă a părului de pe corp, înăsprirea vocii, reducerea glandelor mamare la femei;
 • acnee pe piele;
 • creșterea apetitului.

Printre semnele de expunere de natură psihologică (atunci când se iau doze mari):

 • schimbări frecvente de dispoziție, stări depresive;
 • comportament inadecvat;
 • iritabilitate, irascibilitate, temperament scurt, agresivitate;
 • creșterea libidoului.

Utilizarea pe termen lung a medicamentelor anabolizante poate duce la o creștere a producției de globule roșii, la o modificare a nivelului de lipide din sânge, la o creștere a colesterolului “rău”.

Efecte secundare și reacții negative

Steroizii anabolizanți cauzează daune semnificative sănătății și, în cazul utilizării prelungite, duc la consecințe ireversibile.

Utilizarea necontrolată este periculoasă pentru apariția diferitelor efecte secundare. Severitatea lor depinde de doza, durata admiterii, toleranța individuală, vârsta pacientului, prezența patologiei concomitente, starea generală.

Dezvoltarea masei musculare depășește creșterea țesutului conjunctiv (ligamente, tendoane etc.). Acest lucru duce la boli inflamatorii, rupturi de ligamente sub sarcini grele, procese degenerative la nivelul tendoanelor.

CITEȘTE ȘI:
Ce să mănânci înainte de antrenamentul de dimineață (10 idei de mic dejun ușor)

Scăderea vâscozității țesutului muscular determină o scădere a elasticității, ceea ce este periculos pentru leziunile aparatului musculo-ligamentos în timpul antrenamentelor.

Efectele nocive ale steroizilor anabolizanți și consecințele:

 • efecte toxice asupra organelor vitale (în special asupra ficatului);
 • tulburări metabolice pronunțate;
 • afectarea sistemului genito-urinar și endocrin (atrofie testiculară, scăderea dorinței sexuale, suprimarea spermatogenezei);
 • afecțiuni cardiace și vasculare, infarct miocardic, hipertensiune arterială;
 • patologia și disfuncția ficatului și a tractului biliar;
 • infertilitate la femei;
 • scăderea imunității;
 • tulburări psihice: excitabilitate crescută, depresie, comportament agresiv etc.

Schimbările de caracter, obiceiurile duc la probleme în familie, conflicte cu ceilalți, acțiuni antisociale.

Întreruperea bruscă a medicamentelor anabolizante este adesea însoțită de simptome neplăcute și de o stare de spirit scăzută, care poate fi o manifestare a dependenței de steroizi anabolizanți.

Pentru a identifica produsele de descompunere a steroizilor anabolizanți, se efectuează teste de laborator ale urinei. Aceștia pot fi detectați în urină în termen de 6 luni de la întreruperea tratamentului.

Pentru a preveni dependența psihologică, ar trebui să încetați să utilizați steroizi anabolizanți.

Profilaxie

Trebuie să se înțeleagă că nu există steroizi anabolizanți inofensivi. Specialiștii care sunt implicați în tratamentul adolescenților și tinerilor ar trebui să fie atenți la semnele de abuz de steroizi și, atunci când acestea apar, să înceteze să le folosească.

CITEȘTE ȘI:
Ce să mănânci la micul dejun să ai o zi plină de energie

Este important să se elaboreze programe de formare privind tratamentul steroizilor anabolizanți, să se explice riscurile și posibilele consecințe. Introduceți modalități sănătoase de construire a mușchilor prin nutriție adecvată, sport, exerciții fizice.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare rapidă

Acordam o atentie deosebita livrarilor, astfel incat produsele din stoc vor fi trimise spre destinatie ziua urmatoare plasarii comenzii.

Retur ușor in 14 zile

Dacă un produs achiziționat nu te mulțumește 100%, îl poți returna în 14 de zile calendaristice de la momentul livrării/ridicării

Garanția Calității

Calitatea produselor livrate este importantǎ pentru noi, așa cǎ lucrǎm doar cu cei mai buni furnizori si producatori de produse BIO.

100% Cumpărături Sigure

Acceptăm carduri bancare emise Visa și MasterCard. Oferim soluții de plata online ușor de implementat și foarte sigur