Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Experientele misterioase reduc frica de moarte

Experientele misterioase reduc frica de moarte

Ce au in comun experientele apropiate de moarte si influenta drogurilor psihedelice? Ambele reduc teama oamenilor de moarte.

Potrivit forskning.no, cercetatorii de la universitatea americana John Hopkins University intr-un studiu publicat recent a investigat similitudinile dintre experienta de a fi suspendat intre viata si moarte si cea de a fi sub influenta drogurilor psihedelice.

Rezultatele au aratat ca ambele grupuri au avut un efect remarcabil de egal in relatia lor cu moartea.

Cercetatorii au adunat 3.000 de participanti pentru studiu, dintre care o treime avusesera o experienta de moarte apropiata, in timp ce restul avusesera experiente mistice asociate cu administrarea de LSD, psilocibina, DMT sau ayahuasca, care au fost folosite initial de samani in America de Sud.

Aici, s-a constatat ca 90 la suta dintre toti participantii – atat cei cu experiente de moarte apropiata, cat si cei cu psihedelice – au experimentat o reducere a fricii de moarte. De asemenea, evenimentul ii facuse sa fie mai curiosi si sa aiba o atitudine mai pozitiva fata de moarte.

De asemenea, cele doua grupuri au raspuns in mod egal ca experientele au avut un impact spiritual sau personal si ca le-au oferit o perspectiva psihologica.

Dar grupul care a avut experiente de moarte apropiata fara droguri psihedelice a raportat mai des ca evenimentul a fost cel mai semnificativ din viata lor. Și acelasi grup avusese, de asemenea, mai des experienta de a fi in contact cu mortii.

CITEȘTE ȘI:
12 Fapte despre ras: cum iti afecteaza rasul sanatatea

Potrivit forskning.no, studiul a aratat ca ambele tipuri de experiente schimba atitudinea cuiva fata de moarte si ca este posibil sa se foloseasca drogurile psihedelice pentru a ajuta persoanele care sufera de frica de moarte.

Cu toate acestea, exista cateva avertismente importante in ceea ce priveste concluziile studiului. Cercetatorii au recrutat participantii prin intermediul unor anunturi online care cautau persoane care au avut experiente anormale care le-au schimbat viziunea asupra mortii.

Prin urmare, nu este sigur ca participantii la studiu sunt reprezentativi pentru toate persoanele care au avut o experienta de moarte apropiata sau au luat droguri psihedelice.

Sursa: forskning.no.

Citeste si aceste articole:

Articolele de pe acest site au doar scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica orice reteta, sfat sau dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau va vor face rau personal. Fiti precauti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de catre echipa noastra editoriala. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Daca cumparati ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutati sa castigam un mic comision de la vanzator si astfel sa sustinem scrierea de articole utile si de calitate.

CITEȘTE ȘI:
Fructe impotriva dementei, depresiei si artritei
Urmareste-ne si pe: