Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Uleiul esential de lavanda pentru piele - 8 beneficii si utilizari dovedite

Uleiul esential de lavanda pentru piele – 8 Beneficii si utilizari dovedite

Descopera cele 8 beneficii si utilizari dovedite ale uleiului esential de lavanda pentru piele! Afla cum sa profiti la maximum de proprietatile uleiului esential de lavanda pentru o piele sanatoasa si frumoasa!

Utilizarea uleiului esential de lavanda pentru piele este o practica traditionala de aromoterapie, datorita proprietatilor puternice de hidratare, antibacteriene si antiseptice ale uleiului esential. Uleiul esential de lavanda ajuta la prevenirea eruptiilor acneice, reduce inflamatia pielii, accelereaza vindecarea ranilor, calmeaza arsurile minore si trateaza eczema.

Uleiul esential de lavanda este folosit in medicina traditionala chineza pentru proprietatile sale de ameliorare a durerii. Mirosul relaxant al lavandei ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de stres din organism.

🌿Ulei de lavanda pentru piele

Sa aruncam o privire asupra principalelor beneficii si utilizari ale uleiului de lavanda pentru piele.

Uleiul esential de lavanda pentru acnee

Uleiul de lavanda este unul dintre cele mai bune uleiuri esentiale pentru tratarea acneei, furunculelor si abceselor, deoarece are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. Puteti aplica ulei de lavanda diluat in apa pe pielea fetei pentru a detoxifia pielea, a vindeca acneea si a preveni eruptiile acneice. Alternativ, puteti amesteca lavanda cu ulei de nuca de cocos sau hamamelis si sa o aplicati pe pielea predispusa la acnee. [1]

Calmeaza eczema si pielea uscata

Potrivit cartii The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils (Enciclopedia ilustrata a uleiurilor esentiale ), de Julia Lawless, uleiul de lavanda ajuta la tratarea eczemelor si a pielii uscate. De asemenea, poti folosi un amestec de lavanda si ulei de jojoba pentru a hidrata pielea si a ameliora mancarimile. [2]

CITEȘTE ȘI:
Sindromul PANDAS: simptome, diagnostic, tratament

Pentru calcaiele uscate si crapate, aplicati pe picioare un amestec de lavanda si ulei de nuca de cocos si puneti-va o pereche de sosete curate. Aplicati-l peste noapte si spalati-va picioarele dimineata. Vei observa ca pielea este moale si hidratata in cateva zile.

Uleiul esential de lavanda pentru piele - 8 beneficii si utilizari dovedite
Uleiul de lavanda pentru piele – 8 beneficii si utilizari dovedite

Uleiul esential de lavanda favorizeaza relaxarea si este eficient impotriva anxietatii. Credit foto: Shutterstock

Proprietati antiinflamatorii

Uleiul esential de lavanda are proprietati antiinflamatorii si de ameliorare a durerii, dupa cum a confirmat un studiu pe animale realizat de o echipa de cercetatori brazilieni. Mai multe studii au investigat proprietatile relaxante si calmante ale uleiului si au constatat ca acesta poate ajuta la calmarea sistemului imunitar si are un efect psihologic relaxant. [3] [4]

Uleiul de lavanda amestecat cu un ulei suport, cum ar fi uleiul de nuca de cocos, poate fi aplicat local pentru a ameliora inflamatiile cauzate de arsuri minore si de intepaturi de insecte. Uleiul poate ajuta, de asemenea, la amortirea durerii cauzate de dureri de cap, dureri de dinti, entorse si rani.

Proprietati antifungice

Un studiu comparativ intre uleiul esential de lavanda, decoctul de lavanda si o crema antifungica populara a constatat ca uleiul de lavanda a avut cel mai bun efect antifungic, in special pentru infectiile cutanate cauzate de candida, piciorul atletului si tegumentul inelar.

CITEȘTE ȘI:
Sanatatea inimii si grasimile alimentare

Cercetatorii sugereaza ca lavanda ar putea fi un substitut potrivit pentru medicamentele chimice si poate fi folosita si ca tratament alternativ. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a investiga potentialul terapeutic al uleiului de lavanda pentru candidoza la om. [5]

Ulei esential de levantica dōterra 15 ml
Ulei esential de levantica dōterra 15 ml

Accelereaza vindecarea ranilor

Poti aplica, de asemenea, ulei de lavanda pe taieturi, zgarieturi si rani pentru a accelera vindecarea si pentru a profita de proprietatile sale antiseptice. Un raport din 2016 publicat in revista BMC Complementary and Alternative Medicine a aratat ca aplicarea topica a uleiului de lavanda creste productia de colagen si promoveaza vindecarea ranilor. Cercetatorii au descoperit ca tratarea ranilor la sobolanii de laborator cu ulei de lavanda a promovat formarea de tesut granular si a accelerat procesul de vindecare a ranilor. [6] [7]

Ulei de lavanda pentru albirea pielii

Aromatherapy: Essential Oils for Vibrant Health and Beauty, de Roberta Wilson, recomanda utilizarea uleiului de lavanda pentru albirea pielii, hiperpigmentare si prevenirea vergeturilor. [8]

Poate preveni aparitia ridurilor

Ridurile si liniile fine sunt cauzate in principal de expunerea excesiva la soare si de stresul oxidativ din organism. Uleiul esential de lavanda, care este bogat in antioxidanti, are un dublu efect de protectie a pielii impotriva razelor UV daunatoare si are proprietati anti-radicalare. [9]

CITEȘTE ȘI:
Cum sa restabilesti microflora intestinala pentru o sanatate optima

Repelent pentru insecte

Potrivit The Directory of Essential Oils, uleiul de lavanda poate fi folosit atat ca repelent de tantari, cat si ca dezinfectant. Acesta ajuta la respingerea insectelor si ucide parazitii, precum si paduchii. [10]

🌿Cum poate fi folosit uleiul esential de lavanda pe piele?

Uleiul esential de lavanda poate fi aplicat in siguranta pe piele, inclusiv pe pielea fetei. De asemenea, il puteti ingera, dar cel mai bine este sa consultati un medic sau un fitoterapeut certificat inainte de a folosi orice tratament cu ulei esential. Alternativ, uleiul poate fi folosit ca spray, ulei de masaj sau intr-un difuzor de aromaterapie.

Un avertisment : unele persoane pot avea o reactie adversa la uleiul esential de lavanda. Cel mai bine este sa testati intotdeauna o mica zona pe incheietura mainii pentru a vedea daca sunteti alergic la ulei. Uleiul de lavanda poate provoca, de asemenea, somnolenta, asa ca este indicat sa nu il luati impreuna cu alte sedative. [11]

🧠Intrebari frecvente

Uleiul esential de lavanda pentru piele – 8 Beneficii si utilizari dovedite

Uleiul de lavanda ofera numeroase beneficii pentru piele, printre care: calmarea iritatiilor, reducerea inflamatiei, accelerarea vindecarii ranilor, ameliorarea acneei, hidratarea pielii si imbunatatirea aspectului cicatricilor.

Cum se aplica uleiul esential de lavanda pe piele?

Uleiul de lavanda trebuie diluat intr-un ulei purtator, cum ar fi uleiul de migdale dulci sau uleiul de cocos, intr-un raport de 1-3% ulei esential la ulei purtator. Aplicati amestecul obtinut pe piele, masand usor in zonele afectate sau pe intreaga fata pentru ingrijirea generala a pielii.

Uleiul esential de lavanda este sigur pentru toate tipurile de piele?

Uleiul esential de lavanda este, in general, considerat sigur pentru majoritatea tipurilor de piele. Cu toate acestea, persoanele cu piele sensibila sau alergii la lavanda ar trebui sa efectueze un test de sensibilitate inainte de a folosi uleiul pe o suprafata mai mare a pielii.

Poate fi folosit uleiul esential de lavanda in timpul sarcinii?

Este recomandat ca femeile insarcinate sa consulte medicul inainte de a folosi uleiuri esentiale, inclusiv uleiul de lavanda. Desi acest ulei este considerat in general sigur, este bine sa se ia precautii suplimentare in timpul sarcinii.

Este eficient uleiul de lavanda in tratarea acneei?

Uleiul de lavanda are proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamatiei si la prevenirea dezvoltarii bacteriilor care cauzeaza acnee. De asemenea, acest ulei poate ajuta la echilibrarea productiei de sebum si la reducerea cicatricilor post-acneice.

Cat timp dureaza pana se observa rezultatele utilizarii uleiului de lavanda pe piele?

Rezultatele variaza in functie de tipul de piele, de problema abordata si de frecventa utilizarii uleiului de lavanda. In general, este posibil sa observati imbunatatiri in cateva saptamani de la inceperea utilizarii regulate a uleiului de lavanda, dar rezultatele optime pot aparea dupa cateva luni de utilizare consistenta.

CITEȘTE ȘI:
Cauze si tratamente pentru palpitatii

👇Citeste si aceste articole:

    Uleiul esential de lavanda pentru piele - 8 beneficii si utilizari dovedite
    Uleiul esential de lavanda pentru piele - 8 beneficii si utilizari dovedite

    Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

    Va multumim ca ati citit! Daca acest articol vi se pare util si interesant, va rugam sa il distribuiti pe retelele de socializare pentru a fi citit si de altii. In acest fel ne ajutati si ne motivati sa scriem mai multe articole interesante.