Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Https://organicsfood. Ro/wp-content/uploads/2022/07/7-beneficii-uimitoare-ale-codului-un-ghid-informativ. Jpg

Acneea bebelușului, cauze si tratament

Ce este acneea la bebeluși și ce trebuie sa faci in cazul in care aceasta apare

Atunci când decoperiti acneea bebelușului, există o serie de lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a ajuta la tratarea acesteia. Trebuie să înțelegeți care este cauza acneei la nou-născuți. Aflați ce puteți face pentru a vă ajuta copilul să se curețe.

Unii oameni consideră că este înfricoșător să își vadă copiii cu acnee. Ca o notă secundară, există și vești bune. Acneea la bebeluși este comună și nu trebuie să vă faceți griji pentru că, de obicei, dispare de la sine. Cu toate acestea, există unele afecțiuni de care trebuie să fii conștient și care te pot face să te simți la fel.

Acest articol vă va spune ce cauzează acneea bebelușilor, ce alte afecțiuni pot semăna cu aceasta și ce puteți face pentru a scăpa de ea.

Acneea bebelușului, cauze si tratament
Photo by Michal Bar Haim

Acneea bebelușului nou-născut, numită și acnee neonatală, este o afecțiune care începe să apară în primele șase săptămâni de viață ale bebelușului. Acneea nou-născutului nu apare întotdeauna imediat. Se crede că se întâmplă din cauza hormonilor sau a drojdiei care trăiește pe piele care o provoacă.

Este important de reținut că există o mare diferență între acneea la un nou-născut și acneea la un copil mai mare. După vârsta de șase săptămâni, bebelușii încep să aibă o acnee numită acnee infantilă. De obicei, durează de la șase luni la un an sau mai mult.

CITEȘTE ȘI:
Jeleu din compot: 3 rețete delicioase

Pentru a vă asigura că acneea bebelușului dvs. nu este cauzată de o afecțiune sau de un anumit produs pentru piele, cel mai bine este să consultați un dermatolog pediatru. Atunci când un bebeluș are acnee, aceasta este de obicei inofensivă și dispare de la sine. Acneea infantilă este, de obicei, la fel.

Simptomele acneei la bebeluși

Acneea bebelușului poate arăta asemănător cu acneea pe care ați avut-o în timpul adolescenței. Bebelușul dumneavoastră ar putea avea porii înfundate, papule roșii și, eventual, pustule mici. La unii bebeluși, acneea nou-născutului arată ca o erupție roșie aspră și accidentată.

Acneea apare de obicei pe fața unui copil, în special pe obraji și pe nas. Cu toate acestea, se poate extinde la scalp, gât, bărbie, spate sau piept. Acneea nou-născutului poate apărea și dispărea pe parcursul a mai multor săptămâni și poate arăta mai rău atunci când bebelușul este agitat sau plânge.

Acneea bebelușului apare de obicei în primele două săptămâni de la naștere, deși poate apărea oricând înainte de șase săptămâni de viață.

Erupții cutanate vs. acnee

Acneea nu este singura afecțiune a pielii care îi poate afecta pe sugari. Erupțiile cauzate de afecțiuni precum eczema sau chiar erupțiile provocate de căldură pot fi confundate cu acneea.

CITEȘTE ȘI:
Piure de morcovi bebelusi 6 luni 1 an

În timp ce acneea bebelușului provoacă coșuri, o simplă erupție cutanată, cunoscută și sub numele de dermatită, poate implica, de asemenea, roșeață și umflături ale pielii. Pielea poate fi, de asemenea, uscată, solzoasă sau cu mâncărimi. În cazul unei erupții cutanate, pot apărea, de asemenea, umflături și vezicule.

O cauză frecventă a erupțiilor cutanate este contactul cu lucruri care pot irita pielea, cum ar fi scutecele, produsele cosmetice, substanțele chimice și iedera otrăvitoare. Erupțiile pot fi, de asemenea, rezultatul altor afecțiuni, cum ar fi varicela, rujeola și mușcăturile de insecte.

Acneea bebelușului, cauze si tratament
Photo by Katie Emslie

Cauzele acneei la bebelusi

Cauza directă a acneei bebelușului este necunoscută. Deși poate fi cauzată de nivelurile ridicate de hormoni, unele cercetări sugerează că o reacție inflamatorie la colonizarea pielii cu drojdia Malassezia este cauza.

În plus, deoarece pielea bebelușului este delicată, aceasta poate fi iritată prin contactul cu laptele, laptele praf sau saliva, ceea ce poate duce la apariția acneei. Țesăturile aspre sau hainele spălate cu detergenți puternici pot, de asemenea, să agraveze pielea delicată și să înrăutățească aspectul acneei bebelușului.

Dacă nou-născutul dumneavoastră are acnee, discutați cu furnizorul de servicii medicale despre ce săpunuri, loțiuni sau creme este cel mai bine să folosiți, deoarece unele pot provoca iritații.

Anumite medicamente, boli virale și reacții alergice pot provoca, de asemenea, o erupție cutanată asemănătoare acneei.

CITEȘTE ȘI:
Naștere prematură: Cauze, semne și sfaturi preventive

Dacă sugarul dumneavoastră dezvoltă o erupție cutanată sau o erupție asemănătoare acneei după ce a fost bolnav sau a luat un medicament nou, anunțați imediat medicul.

Afectiuni similare acneei la nou-născuți

Unele afecțiuni pot semăna cu acneea bebelusului:

1. Eczema

Eczema, cunoscută și sub numele de dermatită atopică, este o afecțiune inflamatorie a pielii care afectează funcția de barieră a pielii și face ca aceasta să fie mai sensibilă la uscăciune, iritații și infecții.

Atunci când bebelușul dumneavoastră suferă de eczemă, sistemul său imunitar reacționează exagerat la alergeni și la factorii declanșatori din mediul înconjurător, cum ar fi poluanții atmosferici și fumul de tutun, care pot inflama pielea și provoca simptome.

Simptomele eczemei pot include:

2. Alergie alimentară

Dacă bebelușul dumneavoastră suferă de o alergie alimentară, înseamnă că sistemul său imunitar consideră că o proteină alimentară este dăunătoare și acționează pentru a lupta împotriva ei.

Simptomele reacțiilor alergice pot include urticarie sau o erupție cutanată, umflarea buzelor și dureri de stomac, iar în unele cazuri o reacție severă cunoscută sub numele de anafilaxie.

3. Erupții cutanate cauzate de căldură

Erupția cutanată provocată de căldură, cunoscută și sub numele de căldură înțepătoare, este o erupție cutanată care este cea mai frecventă la bebeluși și copii. Aceasta apare atunci când canalele sudoripare se blochează și se inflamează, iar transpirația rămâne blocată sub piele.

CITEȘTE ȘI:
Ce ar trebui să mănânce un copil înainte de vârsta de 6 ani și mai târziu? O listă de alimente pentru fiecare zi

Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când bebelușul este îmbrăcat prea mult sau expus la vreme caldă. Simptomele erupției cutanate cauzate de căldură includ mâncărimi, iritații sau înroșirea pielii, pe lângă mici vezicule.

4. Milia

Milia sunt chisturi mici care se formează din cauza celulelor moarte ale pielii care rămân blocate sub piele. Nou-născuții sunt predispuși să dezvolte milia în primele câteva săptămâni de viață. Milia sunt complet inofensive și, la fel ca în cazul acneei nou-născuților, vor dispărea în marea majoritate a cazurilor fără tratament.

Tratamentul acneii la bebelusi

Cu excepția cazului în care o afecțiune subiacentă este cauza acneei copilului dumneavoastră, nu este nevoie să o tratați. Acneea bebelușului nu dăunează deloc bebelușului dumneavoastră și este o problemă pur cosmetică.

În cazuri rare, medicamentele topice pentru acnee pot fi folosite pentru a trata acneea copilului. Dar medicii le vor prescrie numai dacă există un motiv imperios necesar.

Remedii la domiciliu

Există anumite lucruri pe care le puteți face acasă și care pot ajuta la minimizarea acneei copilului dumneavoastră. În primul rând, fiți întotdeauna blândă cu pielea bebelușului dumneavoastră, asigurându-vă că nu-i frecați sau cărați petele.

De asemenea, încercați să le spălați ușor pielea cu apă călduță, folosind o lavetă curată și moale, cel puțin o dată sau de două ori pe zi. Evitați să folosiți produse de îngrijire a pielii uleioase sau grase și pe copilul dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI:
9 Alimente pentru a crește producția de lapte matern

Întrebări frecvente

Cât timp durează acneea bebelușului?

Acneea la nou-născuți apare de obicei la aproximativ două săptămâni și dispare de obicei în decurs de una până la trei luni. Cu toate acestea, acneea infantilă poate dura până la șase luni sau mai mult.

Când dispare acneea nou-născutului?

Acneea la nou-născuți dispare de obicei de la sine înainte de șase săptămâni, dar timpul necesar pentru ca aceasta să dispară poate varia de la un bebeluș la altul. Pentru unii bebeluși care dezvoltă acnee infantilă, este posibil ca acneea să continue până la vârsta adolescenței.  

Cum tratezi acneea bebelusului?

Păstrați fața bebelușului dumneavoastră curată. Spălați zilnic fața bebelușului dumneavoastră cu apă caldă și săpun blând pentru bebeluși.
Uscați ușor fața bebelușului, uur și simplu tamponați pielea bebelușului dumneavoastră pentru a o usca.

Nu ciupiți și nu frecați acneea. Puteți provoca mai multă iritație sau o infecție. Evitați să folosiți loțiuni sau uleiuri pe fața bebelușului dumneavoastră.

Când ar trebui să-mi fac griji în legătură cu acneea bebelușului?

Acneea este mai îngrijorătoare după vârsta de 6 săptămâni. Atunci când acneea se dezvoltă după vârsta de 6 săptămâni, se numește acnee infantilă. Acest tip de acnee este probabil să înceapă între 3 și 6 luni de vârstă.

Dacă bebelușul dumneavoastră dezvoltă acnee după vârsta de 6 săptămâni, va trebui să consultați un dermatolog certificat sau un dermatolog pediatru.

Concluzii

Aproape fiecare caz de acnee la bebeluși dispare fără tratament în doar câteva săptămâni. Aduceți-o în atenția pediatrului, dar nu lăsați acneea să vă îngrijoreze. Micuțul tău dulce este frumos, chiar și cu câteva coșuri. Bucură-te de aceste prime luni trecătoare alături de noul tău bebeluș!

CITEȘTE ȘI:
Cocteiluri non-alcoolice în timpul sarcinii: Ce ar trebui să știți

Surse:

  1. Kutlubay Z, Tanakol A, Engýn B, et al. Newborn skin: Common skin problemsMaedica (Bucur). 2017;12(1):42-47.
  2. American Academy of Dermatology Association. Is that acne on my baby’s face?
  3. Reginatto FP, Villa DD, Cestari TF. Benign skin disease with pustules in the newbornAn Bras Dermatol. 2016;91(2):124-134. doi:10.1590/abd1806-4841.20164285
  4. Serna-Tamayo C, Janniger CK, Micali G, Schwartz RA. Neonatal and infantile acne vulgaris: An updateCutis. 2014;94(1):13-16.
  5. MedlinePlus. Rashes.
  6. Cleveland Clinic. Eczema.
  7. Cleveland Clinic. Anaphylaxis.
  8. John Hopkins Medicine. Prickly heat.
Arată mai multe +
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

A fost util articolul [post_title]? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

Livrare rapidă

Acordam o atentie deosebita livrarilor, astfel incat produsele din stoc vor fi trimise spre destinatie ziua urmatoare plasarii comenzii.

Retur ușor in 14 zile

Dacă un produs achiziționat nu te mulțumește 100%, îl poți returna în 14 de zile calendaristice de la momentul livrării/ridicării

Garanția Calității

Calitatea produselor livrate este importantǎ pentru noi, așa cǎ lucrǎm doar cu cei mai buni furnizori si producatori de produse BIO.

100% Cumpărături Sigure

Acceptăm carduri bancare emise Visa și MasterCard. Oferim soluții de plata online ușor de implementat și foarte sigur