Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Ce este biopsia pulmonara

Ce este biopsia pulmonara

Aceasta pagina va va oferi informatii despre biopsia pulmonara. Daca aveti intrebari, adresati-va medicului dumneavoastra de familie sau altui profesionist din domeniul sanatatii relevant.

Ce este o biopsie pulmonara?

O biopsie pulmonara presupune indepartarea unor bucati mici de tesut pulmonar anormal cu ajutorul unui ac.

Care sunt beneficiile unei biopsii pulmonare?

Medicul dumneavoastra (un specialist in plamani) este ingrijorat de o problema la nivelul plamanilor dumneavoastra care a aparut la o radiografie sau la o scanare. O biopsie pulmonara este o modalitate buna de a afla care este problema.

Exista alternative la o biopsie pulmonara?

Nu exista alternative pentru a-l ajuta pe medicul dumneavoastra sa afle exact care este cauza problemei.

Ce presupune procedura?

O biopsie pulmonara dureaza, de obicei, mai putin de 45 de minute. Aceasta presupune introducerea unui ac prin peretele toracic si in plaman. Medicul dumneavoastra poate folosi o radiografie, o tomografie computerizata sau o scanare cu ultrasunete pentru a decide exact de unde sa preleveze probele. Acesta va injecta un anestezic local in zona in care va fi introdus acul. Medicul dumneavoastra va introduce acul intre coaste si in zona anormala din plaman.

Acele vor folosi acul pentru a lua mici mostre de tesut pulmonar. Probele vor fi examinate la microscop pentru a afla cauza problemei dumneavoastra.

Ce complicatii pot aparea?

Unele complicatii pot fi grave si pot provoca chiar moartea.

CITEȘTE ȘI:
7 alimente si bauturi utile cand esti deshidratat

Cat de repede ma voi recupera?

Ar trebui sa puteti pleca acasa dupa cateva ore.

Ar trebui sa va puteti intoarce la serviciu a doua zi, cu exceptia cazului in care vi se spune altfel.

Echipa de asistenta medicala va discuta cu dumneavoastra despre orice tratament sau urmarire de care aveti nevoie.

Ar trebui sa va puteti intoarce la activitatile normale a doua zi.

Exercitiile fizice regulate ar trebui sa va imbunatateasca sanatatea pe termen lung. Inainte de a incepe sa faceti exercitii fizice, cereti sfatul echipei medicale sau al medicului dumneavoastra de familie.

Rezumat

O biopsie pulmonara este, de obicei, o modalitate sigura si eficienta de a afla despre problema din plamanul dumneavoastra.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de catre echipa noastra editoriala. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Daca cumparati ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutati sa castigam un mic comision din partea vanzatorului si astfel sa sustinem scrierea de articole utile si de calitate.

CITEȘTE ȘI:
Simptomele unui ficat obosit si cum sa-l ajuti sa se regenereze