5 moduri de a sprijini moral fetița la prima menstruație

5 moduri de a sprijini moral fetița la prima menstruație

[woo_product_slider id="131725"]

În medie, fetele adolescente au prima menstruație între 10 și 14 ani. Cu toate că aproximativ jumătate din populația adolescentă are menstruație, acest lucru poate fi totuși foarte stresant pentru unii tineri și părinți. Într-o lume în care egalitatea de gen și diversitatea sunt din ce în ce mai mult recunoscute și înțelese, este timpul să risipim concepțiile greșite despre menstruație.

În rubrica Dolly Doctor din Dolly, o revistă australiană, câteva dintre întrebările primite de la fetele tinere în 2004 au fost următoarele:

  • Am 15 ani și încă nu mi-a venit ciclul. Am o soră cu doi ani mai mică decât mine. E ceva în neregulă cu mine?
  • Fiecare menstruație are loc la date diferite. Într-o zi este greu, două zile nu sângerez și apoi vine pentru încă patru zile. Uneori este grea, alteori ușoară, dar întotdeauna se scurge pe patul meu. De asemenea, mi-e teamă să folosesc tampoane. Ce pot folosi pentru a preveni scurgerile?
  • Sunt normale crampele menstruale foarte intense? Dar nu se simt normale, pentru că nu mă pot ridica din pat și trebuie să schimb tampoanele de 4 ori pe zi. Este acest lucru rău sau normal?
  • Sunt confuză cu privire la locul unde să pun tamponul. Vă rog să mă ajutați.

Aceste întrebări, puse în 2004, sunt puse și astăzi.

Ideile preconcepute despre menstruație

Ideile preconcepute despre menstruație pot avea consecințe foarte reale și dăunătoare pentru adolescente. Acestea pot include lucruri precum excluderea de la școală și căsătoria copiilor (deoarece menstruația este considerată maturitate sexuală).

În plus, aceste probleme nu sunt specifice țărilor cu venituri mici sau medii. Cercetările arată că durerea menstruală este normalizată de multe persoane, iar prejudecățile împotriva menstruației persistă chiar și în țările cu venituri ridicate. Acest lucru poate duce la detectarea cu întârziere a unor probleme grave, cum ar fi chisturile de ciocolată.

5 sfaturi de susținere pentru prima menstruație

Puteți folosi următoarele sugestii pentru a vă sprijini copilul care va avea menstruația pentru prima dată.

Concentrează-te pe ceea ce aștepți

5 moduri de a sprijini moral fetița la prima menstruație
5 moduri de a sprijini moral fetița la prima menstruație

Prima perioadă poate fi ușoară și scurtă. Prima menstruație poate fi o pată maronie în loc de un flux de sânge care durează zile întregi. Concentrează-te pe ceea ce ar putea experimenta copilul tău în timpul primei sale menstruații.

Adet döngüsü ilk birkaç yıl tam olarak oturmaz ve bu süre boyunca döngüler düzensiz olabilir. Bu durum ortada bir sorun olduğunu göstermez.

[woo_product_slider id="131725"]

Spuneți-i copilului dumneavoastră că prima menstruație poate consta în pete care murdăresc ușor lenjeria intimă, poate fi nedureroasă sau poate fi însoțită de dureri în partea inferioară a spatelui sau de dureri asemănătoare cu crampele.

Revizuiți împreună produsele folosite în timpul menstruației

Treceți în revistă toate produsele folosite în timpul menstruației împreună cu copilul dumneavoastră. Dacă nu aveți deja multe produse acasă, uitați-vă la tampoane, cupe menstruale și tampoane pe site. Puteți chiar să le comandați, deoarece vor fi folosite mai târziu.

Deși absorbantele de unică folosință sunt mai des folosite în zilele noastre, produsele reutilizabile sunt, de asemenea, din ce în ce mai frecvente. Explicați-i copilului dumneavoastră cum se utilizează acestea. Arătați-i că este sigur să folosească tampoane sau cupe menstruale. Este posibil ca adolescenții care înoată, fac sport, dansează sau se implică în alte activități să trebuiască să înceapă să folosească aceste produse imediat.

Vorbiți despre cum să gestionați perioadele dificile

5 moduri de a sprijini moral fetița la prima menstruație
5 moduri de a sprijini moral fetița la prima menstruație

Primele menstruații pot fi nedureroase sau dureroase. Spuneți-i copilului dumneavoastră cum să facă față durerilor menstruale. Analgezicele fără prescripție medicală pot fi eficiente atunci când sunt folosite la începutul ciclului menstrual.

Învățați-vă copilul cum să se descurce în cazul în care nu are produse menstruale cu el la școală sau în oraș, sau dacă are scurgeri. În cazul în care copilul dvs. stă la un prieten, puteți vorbi cu părinții acestuia despre menstruație.

Informați-o că poate obține ajutor

În cazul în care copilul dumneavoastră are probleme cu menstruația, informați-l că poate solicita ajutor medical pentru acestea. Astăzi se încurajează să nu se normalizeze lucruri precum durerile menstruale, sângerările abundente și sindromul premenstrual. La urma urmei, acestea sunt tulburări și fiecare fată are dreptul de a fi sănătoasă.

Pregătiți împreună o trusă menstruală

O trusă menstruală poate include cărți despre menstruație. Puteți, de asemenea, să pregătiți o pungă mică și să puneți în ea următoarele:

  • Tampoane sanitare sau lenjerie menstruală
  • Lenjerie intimă de schimb
  • Analgezice

Odată cu pubertatea, majoritatea adolescenților trec printr-o perioadă ciudată. Cu toate acestea, ar fi excelent să vadă menstruația pentru prima dată ca pe ceva obișnuit și să nu o asocieze cu stigmatul, rușinea sau jena.

Prin urmare, vă puteți pregăti copilul pentru această nouă etapă din viața sa prin stabilirea unei bune comunicări cu el din timp. În acest fel, puteți crea o dinamică între dumneavoastră și copilul dumneavoastră, în care acesta să vă poată împărtăși preocupările sale pe tot parcursul vieții sale.

Citește și aceste articole:

Urmărește-ne și pe:
Intoxicații alimentare în timpul sarcinii: cauze, simptome si tratament
Hemoragia menstruală (sângerarea de sarcină): cauze și simptome
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii