Rețetă de jeleu de afine

Rețetă de jeleu de afine

[woo_product_slider id="131725"]

Jeleul de afine nu este doar frumos, ci și delicios și parfumat. Foarte delicat, cu puține calorii și sănătos pentru întreaga familie. Atât adulții, cât și copiii îl vor adora cu siguranță această rețetă.

Reteta de jeleu de afine se face rapid și ușor. Totuși, trebuie să aveți răbdare, deoarece jeleul trebuie să se întărească câteva ore în frigider înainte de a fi servit.

  • Timp de gătit total/activ: 3 ore și 25 de minute / 25 de minute
  • Număr de porții: 3 porții
  • Calorii (100g): 61 kcal
  • Cost: foarte economic

Cum să faci jeleu din afine

Ingrediente:

  • Afine – 300g
  • Apă – 290 ml
  • Zahăr – 60 g
  • Gelatină – 10g

Pregătire:

Pasul 1

Pregătiți toate ingredientele pentru o rețetă simplă de jeleu de afine. În această rețetă, s-au folosit fructe de pădure proaspete. Conferă jeleului finit o aromă și o savoare de nedescris. Dacă nu găsiți afine proaspete, nu-i nimic.

Puteți folosi și afine congelate pentru această rețetă. Nu este nevoie să dezghețați fructele de pădure în avans.

Rețetă de jeleu de afine

Pasul 2

Pregătiți gelatina pentru jeleul de afine. Turnați gelatina într-un castron mic. Se adaugă 40 ml de apă la temperatura camerei. Se amestecă bine. Gelatina trebuie să fie distribuită uniform în lichid, fără cocoloașe. Se lasă gelatina să se umfle.

Rețetă de jeleu de afine

Pasul 3

Pregătiți afinele pentru jeleuri. Se pun boabele într-o sită și se clătesc foarte bine sub jet de apă. Asigurați-vă că nu rămâne praf sau frunze în boabe.

Rețetă de jeleu de afine

Pasul 4

Pregătiți siropul pentru jeleul de afine. Se toarnă restul de apă într-o cratiță. Se adaugă tot zahărul. Se amestecă bine. Puneți cratița cu zahărul pe foc. După ce apa a început să fiarbă, se fierbe siropul încă 2 minute.

Nu uitați să amestecați din când în când. Zahărul trebuie să fie complet dizolvat în apă.

[woo_product_slider id="131725"]

Rețetă de jeleu de afine

Pasul 5

Adăugați 250 de grame de afine preparate în siropul fierbinte. Puneți tigaia din nou pe foc. După ce siropul fierbe, se fierb la foc mic fructele de pădure timp de 3 minute. Căldura nu trebuie să fie prea mare. În acest timp, fructele de pădure vor fi cedat complet culoarea lor frumoasă de afine și aroma delicioasă a siropului.

Rețetă de jeleu de afine

Pasul 6

Luați vasul cu siropul de fructe de pădure de pe aragaz. Fructele de pădure se vor înmuia și mai mult în timpul gătitului.

Rețetă de jeleu de afine

Pasul 7

Se strecoară siropul printr-o sită pentru a îndepărta toată pielitele de pe fructele de pădure. Puneți siropul deoparte pentru a se răci ușor.

Rețetă de jeleu de afine

Pasul 8

Pregătiți formele de jeleu. Formele pentru jeleu pot fi vase frumoase, creme de zahăr ars sau mici forme de silicon.

Jeleul cu afine arată, de asemenea, grozav în pahare transparente. Totul depinde de gustul și preferințele dumneavoastră.

Puneți afinele proaspete rămase în crema pregătită. Acest lucru nu este obligatoriu; jeleul este delicios și parfumat așa cum este. Cu toate acestea, adăugarea de fructe de pădure întregi în jeleu îi conferă o textură specială și un aspect mai festiv.

Rețetă de jeleu de afine

Pasul 9

Adăugați gelatina în siropul de afine ușor răcit. Se amestecă foarte bine. Gelatina trebuie să se dizolve complet în sirop. Temperatura siropului trebuie să fie de aproximativ 70-80 de grade.

Dacă adăugați gelatina la un sirop mai fierbinte, aceasta își poate pierde proprietățile și poate da siropului un gust neplăcut. Într-un sirop mai rece, gelatina s-ar putea să nu se dizolve complet, ceea ce va avea, de asemenea, un efect negativ asupra rezultatului final.

Rețetă de jeleu de afine

Pasul 10

Se toarnă siropul de afine și gelatina în paharele de cremă de fructe de pădure pregătite.

Rețetă de jeleu de afine

Pasul 11

Puneți jeleul de afine la frigider timp de 2 până la 3 ore. În acest timp, jeleul trebuie să se întărească complet. Este foarte convenabil să faceți acest jeleu seara. Jeleul va avea textura potrivită peste noapte și va fi gata dimineața pentru un deliciu minunat cu afine.

[woo_product_slider id="131725"]

În loc de afine, puteți folosi alte fructe de pădure preferate. De exemplu, coacăze. Un jeleu multicolor este, de asemenea, foarte drăguț.

Jeleul de afine cu rețeta simplă este gata. Poftă bună!

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru autorizzarea de aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Aceste produse sunt recomandate de Organicsfood.ro și au fost selectate de către echipa editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă ceva ceva prin intermediar este link-uri, ne ajutați să câștigâm un microcomision din partea vânzătorului și astfel sa susfinem scrierea de articole utile și de calitate.

Smochine cu brânză și miere la cuptor
Cum gătești carne de porc Sous-Vide: rețetă pas cu pas
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii