Carnea de pui la grătar este sănătoasă? Nutriție, substanțe cancerigene

Carnea de pui la grătar este sănătoasă? Nutriție, substanțe cancerigene

[woo_product_slider id="131725"]

Descoperă dacă carnea de pui la grătar este cu adevărat sănătoasă și află cum să previi consumul de substanțe cancerigene. Articolul nostru de nutriție îți oferă toate informațiile necesare pentru a face cele mai bune alegeri alimentare. Citește acum și descoperă secretele unui stil de viață sănătos!

Carnea de pui este cea mai consumată pasăre de curte din lume. Acest lucru se datorează faptului că este săracă în calorii și grăsimi și are o valoare nutritivă ridicată. Carnea de pui la gratar este una dintre cele mai bune surse de proteine, ajutând la construirea și menținerea structurilor din organism și, în același timp, la descompunerea substanțelor dăunătoare.

Carnea de pui este sursa preferată de proteine pentru non-vegetarieni. Este ușor de procurat și relativ ușor de preparat, deoarece vine într-o varietate de preparate și varietăți.

Carnea de pui la grătar este nutritivă și poate fi consumată săptămânal; totuși, grătarul prelungit poate duce la apariția unor urme de carbonizare care conțin substanțe cancerigene. Pe de altă parte, carnea de pui la grătar este o opțiune nutritivă care poate fi recomandată persoanelor care țin dietă și celor care își dezvoltă mușchii.

Carnea de pui la grătar este sănătoasă? Nutriție, substanțe cancerigene
Carnea de pui la grătar este sănătoasă? Nutriție, substanțe cancerigene

Deși puiul este un aliment important și popular, este important să știm cât de nutritiv este acesta. Puiul are mai multe beneficii dovedite pentru sănătate, dar trebuie să se cunoască diferitele părți și metodele de preparare a acestora pentru a ști că masa de pui este sănătoasă. Bucățile precum coapsele și bețișoarele au un conținut caloric mai mare decât pieptul de pui. Pieptul de pui este cea mai sănătoasă bucată a păsării.

Carnea de pui conține o varietate de nutrienți, inclusiv proteine, niacină, seleniu și fosfor.

Proteinele sunt deosebit de importante pentru construirea și repararea țesuturilor și pentru menținerea masei musculare. Seleniul este un oligoelement și ajută la menținerea funcției imunitare, a sănătății tiroidei și a fertilității. Puiul este, de asemenea, bogat în vitamine din complexul B, cum ar fi niacina, vitamina B6 și B12, care sunt responsabile pentru producția de energie, sinteza ADN-ului și sănătatea creierului.

Plină de nutrienți esențiali, carnea de pui din alimentație are următoarele beneficii:

[woo_product_slider id="131725"]

 1. Pierdere în greutate: este săracă în calorii și bogată în proteine, ceea ce este benefic pentru pierderea în greutate. Aportul de proteine favorizează senzația de sațietate și ajută la pierderea în greutate.
 2. Promovează dezvoltarea musculară: Dacă vă obțineți proteinele din carnea de pui și faceți în același timp antrenamente de forță, această combinație promovează dezvoltarea musculară.
 3. Optimizează sănătatea oaselor: Proteinele sunt implicate în metabolismul calciului, ceea ce îmbunătățește și mai mult sănătatea oaselor.

Puiul poate fi preparat în diferite moduri, dar nu toate tipurile de pui sunt sănătoase și la fel. Puiul poate fi preparat în diferite moduri, cum ar fi prăjit și pane, care sunt foarte bogate în calorii și conțin grăsimi și carbohidrați nesănătoși.

Unele tipuri de carne pui sunt procesate în mod extensiv, iar acest pui poate fi legat de un risc crescut de boli de inimă, de diabet de tip 2 și de anumite tipuri de cancer. Carnea procesată este de obicei dăunătoare, deoarece conține mulți conservanți și sodiu.

Cu toate acestea, există și câteva moduri sănătoase de a o prepara, cum ar fi puiul la grătar, puiul la cuptor și puiul prăjit.

Acest articol se referă la puiul la grătar și dacă este o opțiune sănătoasă sau nu

Carnea de pui la grătar

Carnea de pui la grătar este sănătoasă? Nutriție, substanțe cancerigene

Carnea de pui la grătar este un aliment bogat în proteine. Puiul la grătar este un fel de mâncare rapidă și ușoară care vă va crește consumul de proteine. Vă puteți completa cina prin prăjirea unor legume la grătar alături de pui.

Dacă plănuiți o dietă sau doriți să pierdeți câteva kilograme, o rețetă de pui la grătar poate fi o opțiune sănătoasă.

Carnea de pui la grătar este bogata în proteine și cu puține calorii. O porție (100 de grame de piept de pui la grătar ) furnizează 165 de calorii cu 31 de grame de proteine și 3,8 grame de grăsime.

Carnea de pui la grătar oferă o aromă deosebită, iar grăsimea cade de pe carne, ceea ce, la rândul său, reduce numărul de calorii. Persoanele care consumă o cantitate suficientă din acest nutrient au mai multe șanse de a-și menține masa musculară și de a avea un metabolism sănătos.

Următoarele patru beneficii provin din adăugarea de carne de pui la grătar în dieta ta:

 • Crește aportul de proteine.
 • Ajută la pierderea în greutate.
 • Îți întărește sistemul imunitar.
 • Susține sănătatea oaselor.

Ce este mai exact carnea de pui la grătar?

Carnea de pui la grătar este cel mai popular mod de preparare dintre toate celelalte rețete. Acest lucru se datorează faptului că este o metodă foarte simplă, ușoară și rapidă de a pregăti puiul. Partea bună a puiului la grătar este că nu are nevoie de ulei vegetal; tot ce trebuie să faci este să-l marinezi cu sosuri și să-l frigi.

Grătarul este o metodă de gătit prin care se aplică căldură uscată pe suprafața alimentelor de sus, de jos sau din lateral, fie că este vorba de legume sau de carne, cum ar fi puiul, carnea de porc sau peștele. Grătarul presupune aplicarea unei călduri directe ridicate asupra alimentelor, astfel încât acestea să se gătească rapid. Atunci când alimentele sunt expuse la căldură directă pe grătar, temperatura crește până la 260 °C.

[woo_product_slider id="131725"]

Conform Institutului Național de Cancer din USA și altor studii, s-a demonstrat că gătitul puiului, cărnii de vită, de porc sau al peștelui la temperaturi ridicate, cum ar fi pe un grătar la flacără deschisă, modifică compoziția alimentelor la grătar și poate forma compuși toxici, cum ar fi aminele heterociclice (HCA) și hidrocarburile aromatice policiclice (HAP) , care sunt cancerigene. (Ref)

Acești compuși sunt prezenți atunci când se formează urme de arsură pe carne. Acești compuși sunt cancerigeni și favorizează dezvoltarea celulelor canceroase. HAP-urile se formează atunci când grăsimea din carne se scurge în flăcările grătarului.

Poți mânca pui la grătar în fiecare zi?

Acest tip de pui la grătar poate fi consumat în fiecare zi, dar trebuie limitat la trei ori pe săptămână. Motivul este că grăsimea suplimentară poate afecta sănătatea și crește nivelul colesterolului.

Chiar dacă carnea de pui are numeroase beneficii pentru sănătate, aceasta trebuie consumată cu prudență. Cantitățile excesive de orice sunt rele pentru sănătate și pentru organism. În mod similar, puteți mânca pui în fiecare zi, dar nu uitați să folosiți procedura corectă de gătit pentru a obține un rezultat sigur.

Pentru a evita dezvoltarea de compuși toxici în timpul grătarului, puteți înveli puiul în folie de aluminiu pentru a reduce efectul flăcărilor. Întoarceți frecvent puiul pentru a limita carbonizarea.

Chiar dacă puiul la grătar are un gust și o aromă delicioasă, este întotdeauna mai bine să aveți la îndemână sfaturile de gătit la grătar pentru a reduce formarea compușilor cancerigeni.

Pentru a vă bucura de carnea de pui la grătar, consumați-o împreună cu alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi legumele, care reduc efectele negative ale HCA și HAP. Chiar și servirea puiului la grătar cu multă salată și legume sau cu o salsa de mango vă poate oferi un plus de antioxidanți. Fiți atenți și bucurați-vă din plin de preparatul de pui la grătar și rămâneți sănătoși.

🧠Întrebări frecvente

Carnea de pui la grătar este sănătoasă?

În general, carnea de pui la grătar poate fi considerată sănătoasă, deoarece are un conținut scăzut de grăsimi și este o sursă bună de proteine. Cu toate acestea, metoda de gătire și marinada utilizată pot influența nivelul său de sănătate.

Ce substanțe cancerigene pot apărea în carnea de pui la grătar?

Când carnea de pui este gătită la temperaturi înalte, precum grătarul, pot apărea substanțe cancerigene precum amină aromatică heterociclică (HCA) și hidrocarburi policiclice aromatice (PAH).

Ce nutrienți conține carnea de pui la grătar?

Carnea de pui la grătar conține proteine, vitamine din grupul B, fosfor, seleniu și zinc. Cu toate acestea, conținutul de nutrienți poate varia în funcție de părțile de pui folosite și de preparare.

Cum pot reduce riscul de a produce substanțe cancerigene în timpul preparării puiului la grătar?

Puteți reduce riscul de a produce substanțe cancerigene prin următoarele metode: folosind o marinadă bogată în antioxidanți, gătind puiul la temperaturi mai scăzute și evitând arderea sau carbonizarea cărnii.

Care este cea mai sănătoasă parte a puiului pentru a fi preparată la grătar?

Părțile slabe ale puiului, precum pieptul și pulpele fără piele, sunt cele mai sănătoase opțiuni deoarece conțin mai puține grăsimi saturate și colesterol.

Este mai sănătoasă carnea de pui la grătar în comparație cu alte metode de gătire?

Grătarul poate fi o opțiune mai sănătoasă în comparație cu metodele de gătire care necesită multă grăsime, cum ar fi prăjitul. Cu toate acestea, gătitul la aburi sau coacerea poate fi chiar mai sănătos, deoarece aceste metode nu produc substanțe cancerigene.

Cum pot să mă asigur că puiul la grătar este gătit corespunzător?

Folosiți un termometru pentru carne și asigurați-vă că temperatura internă a puiului atinge cel puțin 75°C (165°F) pentru a vă asigura că este gătit corespunzător și este sigur pentru consum.

👇Citește și aceste articole:

  Carnea de pui la grătar este sănătoasă? Nutriție, substanțe cancerigene

  Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

  Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

  Tăițeii soba: Beneficii sănătate si nutriție
  Lintea roșie – beneficii, utilizare și proprietăți nutriționale
  Închide Coșul Meu
  Închide Wishlist
  Închide
  Închide
  Categorii