Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Https://organicsfood. Ro/wp-content/uploads/2022/07/7-beneficii-uimitoare-ale-codului-un-ghid-informativ. Jpg

Dieta vegetariană și îmbătrânirea sănătoasă

Pe măsură ce îmbătrânim, metabolismul nostru încetinește, în timp ce nevoile noastre de nutrienți cresc. De asemenea, este cunoscut faptul că lipsa de proteine și de fier în alimentație poate duce la epuizarea masei musculare din cauza lipsei de nutrienți și de forță. Cu o dietă vegetariană, vă puteți asigura că obțineți cantitatea potrivită de proteine, fier și alți nutrienți de care aveți nevoie pentru o viață sănătoasă.

Ce este o îmbătrânire sănătoasă?

Nutriția joacă un rol esențial în cazul populației în curs de îmbătrânire pentru a alimenta procesul natural de îmbătrânire a acestora. Peste tot în lume, oamenii trăiesc mai mult timp, iar îmbătrânirea sănătoasă este o prioritate pentru sectorul sănătății publice.

Deoarece îmbătrânirea este o trăsătură naturală a ființelor umane, îmbătrânirea sănătoasă este procesul natural de îmbătrânire fără boli.

În cele mai multe cazuri, îmbătrânirea aduce cu sine boli netransmisibile mortale și cronice, ceea ce face ca bătrânețea să fie o povară pentru persoanele în vârstă. Totodată, obligațiile financiare și sociale au impus un stres enorm asupra adulților în vârstă, care sunt singurele responsabile pentru diverse probleme legate de vârstă.

Boli comune asociate cu îmbătrânirea

Cele mai frecvente boli, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul și bolile neurodegenerative, contribuie în mod colectiv la 70% din mortalitatea globală.

Există mai mulți factori responsabili pentru procesul complex de îmbătrânire sănătoasă. Factorii responsabili pentru îmbătrânirea sănătoasă sunt dietele și obiceiurile alimentare, receptivitatea genetică și diverși factori de mediu și comportamentali.

Obiceiul de a mânca în exces, urmarea unor diete nesănătoase și a unui comportament sedentar, precum și fumatul de țigări cresc șansele de obezitate, hipertensiune, metabolism lipidic modificat și diabet.

CITEȘTE ȘI:
Fructe și legume pentru prevenirea cancerului

Cercetare au arătat că îmbătrânirea sănătoasă este un fenomen multidimensional care nu este reglementat de un singur nutrient, ci de o combinație de alimente și de stiluri de viață împreună.

Dieta vegetariană și îmbătrânirea sănătoasă
Dieta vegetariană și îmbătrânirea sănătoasă

Dieta vegetariană și îmbătrânirea sănătoasă

Conform cercetarilor efectuate în 2020, peste 700 de milioane de persoane din întreaga lume vor avea peste 65 de ani, iar numărul acestora crește în fiecare an. În Hong Kong, speranța de viață este ridicată, iar experții consideră că proporția populației vârstnice va ajunge până la 38% în 2069, de la 18% în 2019.

În această perioadă intermediară, se pune mult accent pe regimul alimentar. Acesta include o cantitate mai mică de fructe și cereale integrale, cu un aport mai mare de sodiu.

Pe de altă parte, accentul pus pe un regim alimentar prudent și influențat de Occident constă într-o cantitate destul de mare de proteine și cereale rafinate. Disponibilitatea acestor alimente de înaltă calitate pentru aproape toată lumea împiedică urmarea unor obiceiuri nutriționale sănătoase.

Dieta verde

Persoanele care trăiesc pe bază de alimente vegetale, fără carne de origine animală, consumă mai puțină sare. Acceptarea rapidă a unei “diete verzi” bazate pe alimente vegetale fără exces de sodiu și proteine de origine non-animală ajută, de asemenea, la reducerea risipei alimentare. Aceasta este semnificativă în menținerea unui mediu verde, care este un factor proeminent în îmbătrânirea sănătoasă.

Indivizii dezvoltă o mentalitate precaută împotriva achizițiilor excesive și inutile de produse alimentare. Asocierea cărnii roșii în alimentație este adesea motivul care stă la baza cancerului colorectal și a diabetului.

CITEȘTE ȘI:
Ce se întâmplă dacă nu beți suficientă apă în timp ce luați creatină?

Practica dietei verzi și importanța acesteia

Practicarea unei diete verzi este de o importanță capitală pentru o îmbătrânire sănătoasă. Cercetările efectuate de Centrul pentru Protecția Sănătății (2015) au arătat că persoanele de peste 15 ani consumă zilnic un aliment procesat.

Chiar și oamenii păstrează mai puțin de cinci porții de fructe și legume în regimul lor alimentar zilnic. Acest regim alimentar reflectă faptul că oamenii sunt mai predispuși la alimente care conțin exces de sodiu, grăsimi și calorii decât nutrienți.

Fructele cu coajă lemnoasă și semințele furnizează aminoacizi esențiali în organismul nostru, satisfăcând în același timp aportul zilnic de proteine de 10%-15% din masa noastră corporală. Totodată, fructele și legumele pot fi o sursă excelentă de fibre alimentare.

Medicii recomandă consumul a cel puțin 25 de grame de fibre alimentare zilnic ca adult sau adolescent.

O dietă verde pune accentul pe consumul de legume cu frunze și de ulei de măsline pentru a reduce sfera de aplicare a bolilor cardiovasculare și a rigidității arteriale. Legumele și fructele sunt, de asemenea, pline de antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor cronice.

Este necesar să se elimine radicalii liberi și să se reducă riscul de cancer. Fiecare consum crescut de legume poate reduce șansele de cancer cu 15%, de boli cardiovasculare cu 30% și de mortalitate cu 20%.

Beneficiile adăugării fructelor și legumelor în dieta noastră

Fructele și legumele sunt surse bune de antioxidanți care ajută la promovarea îmbătrânirii sănătoase. Interzice șansele de boli cronice și are grijă și de îmbătrânirea pielii.

Iată câteva exemple:

 • Roșiile conțin antioxidanți precum beta-caroten, licopen, potasiu, acid folic, vitamina C, flavonoide și fenoli. Cu toate acestea, dacă este prăjită sau gătită, își pierde substanțele nutritive.
 • Legumele cu frunze verzi conțin vitaminele A, B și C, acizi fenolici și ascorbic. Ca urmare, menține pielea sănătoasă și previne cancerul.
 • Cartoful conține acizi ascorbici, în special în varietatea de cartofi marmorat este bogat în acizi ascorbici. Cu toate acestea, nivelul scade din cauza depozitării, prelucrării și gătitului.
 • Legume crucifere: Legumele precum varza, broccoli și varza de Bruxelles sunt bogate în polifenoli, flavonoide și glucozinolați. Produsele de hidroliză ale acestor legume conțin elemente antioxidante, antibacteriene și anticancerigene.
 • Ardeiul iute și ardeiul dulce conține vitamina A, C și E și este, de asemenea, acid fenolic neutru și acid. Carotenoizii sunt prezenți în stadiile mature ale ardeiului, dar nivelul de luteină scade în cele din urmă odată cu maturizarea.
 • Culturi de bulbi și rădăcini: Frunzele și tulpinile acestor legume, precum usturoiul și ridichea, sunt îmbogățite cu antioxidanți precum acizii siringic, vanilic, ferulic și sinapic. Morcovii conțin în special carotenoizi, vitaminele C și E și fenolici.
 • Legume leguminoase: Aceste legume sunt pline de fenoli, fitat și vitamina C, în timp ce mazărea de zăpadă conține betacaroten și acid ascorbic împreună cu fenol și vitamina C.
 • Citricele: Majoritatea fructelor sunt pline de antioxidanți și au multe beneficii pentru sănătate. Fructe precum piersica, zmeura, căpșunile, afinele, strugurii roșii, coacăzele roșii, smochinele, cireșele, perele, guava, portocala, mango, caisele, pepenele galben, papaya, pepenele roșu și roșiile sunt bogate în diverși antioxidanți.
CITEȘTE ȘI:
Ce este Vitamina K beneficii pentru sănătate

Conform cercetarilor, există un echilibru între oxidanții, antioxidanții și biomoleculele organismului nostru. Radicalii liberi derivați din oxigen, responsabili de procesul de îmbătrânire, provoacă daune țesuturilor și celulelor noastre.

Antioxidanții împiedică acești radicali liberi să ne deterioreze țesuturile și celulele. Prin urmare, pielea noastră rămâne sănătoasă și suplă. Antioxidanții sunt esențiali pentru a preveni îmbătrânirea prematură. Putem consuma legume și fructe pentru a obține antioxidanți și pentru a ne proteja organismul de deteriorarea celulelor și țesuturilor. Prin urmare, în cazul îmbătrânirii sănătoase, antioxidanții sunt o necesitate.

Nota Organics Food

Mulți nutriționiști subliniază importanța de a urma o dietă bogată în fructe și legume colorate. Un astfel de plan alimentar poate încetini ritmul de îmbătrânire și vă poate ajuta să vă păstrați pielea tânără și fără riduri.

Principalele alimente anti-îmbătrânire sunt nucile, migdalele, castraveții, avocado, ceaiul verde, susanul, fructele de pădure, sucul de aloe vera, apa, etc.

Consumul de apă și menținerea hidratării sunt esențiale pentru a ajuta funcțiile corporale și pentru a oferi organismului tău proprietăți anti-îmbătrânire. Consumul a 2 până la 3 litri de apă poate ține la distanță pielea ridată.

Mai multe rețete ajută la promovarea îmbătrânirii sănătoase în mod natural. Cu toate acestea, cheia pentru ca procesul de îmbătrânire să se desfășoare fără probleme este reprezentată de multe lucruri care trebuie respectate în legătură cu stilul de viață și obiceiurile alimentare.

CITEȘTE ȘI:
Cum să alegi pește proaspăt în magazin
Dieta vegetariană și îmbătrânirea sănătoasă
Dieta vegetariană și îmbătrânirea sănătoasă

Beneficiile dietei vegetariene pentru o îmbătrânire sănătoasă

Mai multe beneficii sunt asociate cu practicarea unei “diete verzi”.

 • Reduce aportul de sodiu.
 • Reduce aportul de calorii.
 • Reduce aportul de grăsimi inutile prin alimente nesănătoase.
 • Datorită aportului scăzut de sodiu scade riscul de hipertensiune și tensiune arterială ridicată.
 • Deoarece nu include carne procesată, reduce aportul de grăsimi saturate și nesaturate și de acizi grași.
 • Împiedică organismul nostru să fie intolerant la glucoză și insensibil la insulină.
 • Scade nivelul glucozei la post.
 • Aportul alimentar de filochinonă din legumele cu frunze scade șansele de diabet de tip II.
 • Aportul crescut de filochinonă poate reduce riscul de boli cardiovasculare.
 • Dieta verde este bogată în fibre alimentare și nuci, plină de acizi grași nesaturați și fără grăsimi trans care provoacă boli coronariene.
 • Alimentele integrale și germenii fac parte dintr-o dietă verde, iar aceasta este bună pentru hipertensiune, diabet și boli cardiovasculare.
 • Legumele cu frunze, fructele, nucile, cerealele integrale, germenii și produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi sunt potrivite pentru o îmbătrânire sănătoasă.
 • Fructele și legumele pot fi, de asemenea, o sursă excelentă de fibre alimentare, reducând nivelul colesterolului din sânge și stabilizând glicemia. De asemenea, acestea îmbunătățesc funcția intestinală pentru a controla constipația.
 • Antioxidanții din legume și fructe sunt o sursă excelentă de antioxidanți care anulează radicalii liberi și alte molecule reactive de oxigen sau de azot din organism pentru a preveni ca organismul nostru să devină susceptibil la boli cronice în timpul îmbătrânirii.
 • Legumele conțin micronutrienți anticancerigeni precum seleniu, steroli vegetali, glucozinolați, indoli, inhibitori de protează și fenoli.
CITEȘTE ȘI:
15 lucruri pe care trebuie să le știi despre stimularea metabolismului

Concluzie

Obținerea unei îmbătrâniri sănătoase este un proces de menținere a organismului în formă și de hrănire a corpului nostru cu alimente ușor digerabile și nutritive. Bătrânețea sau îmbătrânirea nu este o boală. Este un proces biologic obținut de fiecare ființă umană. Modul în care acesta poate fi făcut fără probleme, fără durere și fără boli este scopul nostru.

O dietă sănătoasă, în special dieta verde, este potrivită pentru persoanele de orice vârstă, dacă nu sunt alergice la niciunul dintre ingredientele menționate. Procesul de îmbătrânire ar putea fi complex, dar atingerea unei îmbătrâniri sănătoase nu este atât de dificilă. Este un proces prin care obiceiurile alimentare, stilul de viață și percepțiile vieții noastre se schimbă și ajung la o stare optimă.

Nu numai obiceiurile alimentare, ci și micile exerciții de mână liberă sunt bune pentru sănătate. Dacă rămâneți activi la bătrânețe vă va ajuta să rămâneți sănătoși. Cu toate acestea, a fi activ nu înseamnă neapărat să te dedici la activități intense. Prin urmare, toată lumea își poate face viața sănătoasă prin câteva schimbări în perspectiva și obiceiurile lor.

Întrebări frecvente (FAQ)

Care este cea mai sănătoasă cină?

Nu există un fel de mâncare anume care să fie indicat ca fiind cel mai sănătos. Fiecare aliment conține o varietate de nutrienți. Prin urmare, pe o farfurie de cină, se pot adăuga salate, un sfert de legume, jumătate de carbohidrați și un sfert de proteine. Atunci poate fi cea mai sănătoasă opțiune pentru cină.

Ce nu ar trebui să mănânce un vegetarian?

O persoană vegetariană evită, de obicei, proteinele de origine animală, cum ar fi carnea și peștele, stocurile sau grăsimile provenite de la un animal. În timp ce unii vegetarieni nu evită carnea de pasăre sau produsele lactate, alții se abțin de la a le consuma.

Trăiesc vegetarienii mai mult timp?

Un studiu descoperă că bărbații și femeile vegetarieni trăiesc mai mult decât cei care nu sunt vegetarieni. Acest lucru se întâmplă deoarece non-vegetarienii sunt sensibili la bacterii, colesterol și multe altele. Prin urmare, bărbații vegetarieni trăiesc cu zece ani mai mult decât cei non-vegetarieni.

Cum pot să mănânc sănătos fără carne?

Vegetarienii au numeroase opțiuni din care pot alege. În loc de carne, putem opta pentru soia, ciuperci și fructe crude ca înlocuitor. Există mai multe opțiuni alimentare pe care le puteți alege, care sunt gustoase și sănătoase în comparație cu omologii lor non-vegetarieni.

Ce pot să fac la cină când nu am nimic gătit?

Încă putem face lucruri interesante din nimic. De exemplu, dacă avem morcovi și sfeclă roșie, le putem pune într-un storcător de fructe cu un vârf de cuțit de ghimbir și câteva picături de lămâie pentru a ne bucura de un suc sănătos.

Dacă avem castraveți, roșii și ceapă, putem să le tocăm și să adăugăm un vârf de cuțit de sare grunjoasă pentru a avea o salată hrănitoare și sățioasă.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

CITEȘTE ȘI:
Salata cu frunze roșii: 9 Beneficii uimitoare

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare rapidă

Acordam o atentie deosebita livrarilor, astfel incat produsele din stoc vor fi trimise spre destinatie ziua urmatoare plasarii comenzii.

Retur ușor in 14 zile

Dacă un produs achiziționat nu te mulțumește 100%, îl poți returna în 14 de zile calendaristice de la momentul livrării/ridicării

Garanția Calității

Calitatea produselor livrate este importantǎ pentru noi, așa cǎ lucrǎm doar cu cei mai buni furnizori si producatori de produse BIO.

100% Cumpărături Sigure

Acceptăm carduri bancare emise Visa și MasterCard. Oferim soluții de plata online ușor de implementat și foarte sigur