Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Uleiul de cocos beneficii pentru par si piele

Uleiul de cocos beneficii pentru par si piele

Fara indoiala, ati observat ca uleiul de cocos a fost pe buzele tuturor in ultima vreme. In plus, acesta este folosit in locul batonului de buze. De asemenea, este posibil sa fiti constienti de faptul ca se afla in tigaile lor, in smoothie-uri, in par si intr-un mic recipient pe noptiera. Ceea ce sta la baza popularitatii recente si extinse a acestui ulei este promisiunea proprietatilor de vindecare a mintii, corpului si sufletului ale uleiului de nuca de cocos.

Aceasta nu este o strategie de marketing; un numar tot mai mare de studii indica faptul ca incorporarea uleiului de nuca de cocos in dieta si in rutina de ingrijire personala poate fi una dintre cele mai simple modalitati de a va stimula sanatatea, bunastarea, frumusetea si chiar viata sexuala.

O meta-analiza a 13 cercetari publicata in Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics a indicat ca inlocuirea trigliceridelor cu lant mediu (MCT) cu trigliceride cu lant lung (cum ar fi cele care se gasesc in uleiul de soia si canola) va poate ajuta sa slabiti. In plus, un studiu publicat in Journal of Nutritional Science and Vitaminology a aratat ca MCT-urile gasite in uleiul de cocos pot stimula termogeneza indusa de dieta la adulti cu pana la 6%.

O alta cercetare a descoperit ca MCT-urile au crescut cheltuielile energetice pe 24 de ore la oameni cu pana la 5%. In timp ce arderea a 100-120 de calorii suplimentare in fiecare zi poate parea putin, aceasta se adauga la cel putin 36.000 de calorii pe parcursul unui an.

Uleiul de cocos beneficii pentru corpul uman.
Uleiul din nuca de cocos sete foarte benefic pentru corpul uman

Uleiul de nuca de cocos informatii nutritionale, inclusiv cate calorii are

Potrivit Departamentului de Agricultura al SUA, acestea sunt datele nutritionale pentru o portie de 1 lingura de ulei de cocos. (3)

121

Acest lucru este foarte asemanator cu alte uleiuri. De exemplu, o lingura de ulei de masline are 119 calorii si 13,5 g de grasimi. (4)

Citeste si: Melatonina ce este si cum te ajuta sa dormi si sa te simti bine

Uleiul de cocos beneficii pentru par si piele
Beneficiile uleiului de cocos pentru piele

Beneficiile uleiului de nuca de cocos pentru piele

Este antimicrobian

Uleiul de nuca de cocos include trei acizi grasi – acidul capric, caprilic si lauric – care sunt dezinfectanti si antibacterieni prin natura lor, ajutand atat la prevenirea, cat si la tratarea bolilor microbiene. Se pare ca este util impotriva problemelor legate de bacterii, cum ar fi cariile dentare si infectiile cutanate.

CITEȘTE ȘI:
Poate uleiul de rozmarin sa previna caderea parului si sa stimuleze cresterea acestuia? O analiza a dovezilor

Acesta este motivul pentru care uleiul de nuca de cocos organic este atat de popular pentru tratarea petelor si infectiilor pielii. Acesta inhiba dezvoltarea germenilor si poate ajuta in lupta impotriva infectiilor care provoaca raceala, eruptii cutanate si mirosul corporal.

Hidrateaza pielea si parul

De ce actioneaza atat de eficient uleiul de nuca de cocos asupra pielii? Aceasta se datoreaza in parte faptului ca grasimile saturate ajuta la mentinerea hidratarii pielii prin limitarea pierderii de umiditate prin porii pielii. Aceste grasimi contribuie la sanatatea, netezimea si tonusul uniform al pielii.

Cercetarile au demonstrat ca uleiul de cocos virgin amelioreaza simptomele problemelor pielii prin hidratarea si relaxarea acesteia. In plus, acesta protejeaza pielea prin cresterea functiei barierei cutanate.

Ajuta la reducerea inflamatiei

Beneficiile uleiului de nuca de cocos pentru piele includ potentialul sau de a atenua eczema, psoriazisul si alte afectiuni inflamatorii ale pielii.

Intr-adevar, o cercetare recenta a descoperit ca 46% dintre persoanele cu boli cronice de piele care au utilizat uleiul de cocos au inregistrat un raspuns remarcabil la tratament. Intre timp, doar 19% dintre persoanele tratate cu ulei mineral au avut o reactie remarcabila.

Citeste si: Detoxifierea ficatului in 6 pasi simpli

Cum sa folosesti uleiul de cocos pentru ingrijirea pielii

Unt pentru corp

Evitati toxinele si parfumurile sintetice care se gasesc in lotiunile cumparate din magazine, facandu-va propria lotiune. Aceasta reteta de unt de casa pentru corp combina untul de shea, uleiul de nuca de cocos, uleiul de jojoba si uleiurile esentiale la alegere pentru a crea un unt iubitor de piele. Dupa dus, ungeti-l cu el pentru a sigila hidratarea.

Pentru exfolierea pielii de pe corp

Fa-ti propriul scrub pentru corp (sau pentru fata) pentru a hidrata in timp ce exfoliezi celulele moarte ale pielii. Pur si simplu combinati uleiul de nuca de cocos si zaharul din nuca de cocos pentru o piele mai moale. Fa-ti un punct de vedere sa faci acest lucru de cateva ori pe saptamana.

Ca ulei pentru corp

Uleiul de nuca de cocos pentru piele este unul dintre cele mai mari leacuri daca pielea ta este foarte uscata. Incalziti uleiul de nuca de cocos in maini si apoi folositi-l in locul lotiunii de corp. Concentreaza-te pe zone precum coatele si genunchii care tind sa devina si mai uscate decat alte zone

CITEȘTE ȘI:
9 Obiceiuri nocive care iti afecteaza tiroida

Pentru tratamentul aftelor

Sunteti predispus la afte reci? Tamponarea uleiului de nuca de cocos pe ele poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare, ameliorarea disconfortului si reducerea sansei de cicatrizare sau decolorare. Acest lucru se datoreaza faptului ca este dezinfectant si antibacterian.

Ulei pentru cuticule

Uleiul de nuca de cocos este o alegere excelenta pentru urmatoarea manichiura acasa. Prin masarea uleiului in cuticule, poti ajuta la tinerea bacteriilor la distanta si le slabesti, facandu-le mai usor de impins inapoi sau de tuns.

Baie de detoxifiere

O baie de detoxifiere este o tehnica excelenta pentru a elimina toxinele, relaxandu-ti in acelasi timp corpul si mintea. Creati o baie de detoxifiere usoara cu ulei de nuca de cocos adaugand 14 cesti de saruri Epsom intr-o baie fierbinte. Sarurile Epsom sunt excelente pentru detoxifiere. Adaugati cateva picaturi din uleiul esential preferat pentru efecte suplimentare de aromaterapie.

Protectie impotriva eruptiilor cutanate cauzate de scutece

Uleiul de nuca de cocos pentru piele calmeaza disconfortul, iritarea si roseata asociate cu iritatia de scutec. Utilizarea regulata poate ajuta, de asemenea, la prevenirea eruptiilor cutanate. Aplicati aproximativ o lingura pe zonele afectate.

Pentru maini uscate

Daca spalatul vaselor sau harjoneala in magazia de scule va oboseste mainile, uleiul de cocos este o solutie excelenta. Pastrati un ulcior de dezinfectant pentru maini langa chiuveta sau in garaj.

Bonus: Frecati-va mainile cu ulei de nuca de cocos si apoi acoperiti-le cu manusi pentru a accelera procesul de inmuiere si suplete a pielii.

Pentru curatarea fetei

Uleiul de cocos pentru piele este ideal pentru curatarea fetei datorita caracteristicilor sale antibacteriene si hidratante. Fa-ti propria baie de fata folosind aceasta reteta. Aceasta va elimina germenii, prevenind astfel acneea, in timp ce hidrateaza pielea pentru a o mentine cu un aspect si o senzatie de tinerete.

Fa-ti propriul deodorant

Daca deodorantele conventionale va deranjeaza pielea, folosirea zilnica a uleiului de cocos pe piele este o optiune excelenta. Fa-ti propriul deodorant acasa cu aceasta formula cu trei ingrediente. Aceasta se intareste intr-un inlocuitor natural si sanatos pentru deodorantele cumparate din magazin, care va mentine un miros proaspat.

CITEȘTE ȘI:
Alergia la polen: cauze, simptome, tratament

Citeste si: Probiotice: Iata ce TREBUIE sa stiti – 5 alimente cu efect probiotic

Uleiul de cocos beneficii pentru par si piele
Beneficiile uleiului de nuca de cocos pentru par

Beneficiile uleiului de nuca de cocos pentru par

Parul tau poate fi luxuriant, stralucitor, usor de aranjat si sanatos – toate datorita avantajelor uleiului de cocos! Te-ai gandit sa scapi de balsamurile, serurile si produsele de styling din comert care ar putea dauna pe termen lung parului tau (si poate si sanatatii tale)?

Ghiciti ce? Le puteti inlocui cu acest remediu complet natural. Uleiul de nuca de cocos este bogat in calitati antibacteriene, acid lauric si acizi grasi cu lant mediu, toate acestea ajutand la intarirea parului, la conditionarea scalpului si la promovarea regenerarii parului.

Desi auzim de mult timp despre avantajele uleiului de cocos pentru sanatatea interna, a venit momentul sa facem lumina asupra diverselor aplicatii ale uleiului, una dintre acestea fiind ca solutie de ingrijire a parului complet naturala si multifunctionala. Calitatile nutritive ale uleiului de cocos pentru par va mentin parul sanatos, stralucitor si cu un aspect minunat!

Uleiul de cocos este o sursa excelenta de antioxidanti si acizi grasi si are efecte antivirale, antifungice si antibacteriene. Acest lucru permite uleiului de cocos sa imbunatateasca aspectul, textura si sanatatea parului nostru. Atunci cand uleiul de cocos este aplicat pe par, acesta are capacitatea de a:

Potrivit unei cercetari publicate in International Journal of Trichology, uleiul de cocos protejeaza impotriva deteriorarii parului cauzate de procesul de ingrijire. Acest lucru se datoreaza faptului ca este capabil sa patrunda in cuticulele si cortexul parului.

In plus, conform cercetarilor publicate in Journal of Cosmetic Science, este capabil sa reduca pierderea de proteine atat in cazul parului deteriorat, cat si in cazul parului sanatos. Poate fi aplicat fie inainte, fie dupa ce va spalati parul. Potrivit studiilor, acest efect al uleiului de cocos se datoreaza concentratiei de acid lauric din ulei, care are o afinitate puternica pentru proteinele din par, dar o greutate moleculara scazuta, ceea ce permite uleiului sa patrunda adanc in interiorul firului de par.

Șamponarea regulata a parului nostru extrage lipidele de la suprafata parului si distruge structura acestuia. In plus, tratamentele traditionale de ingrijire a parului pot include substante periculoase care pot lipsi parul de uleiurile sale naturale si il lasa fara viata. Multe dintre produsele cosmetice si de par preferate contin ulei de cocos.

CITEȘTE ȘI:
Stilul de viata sedentar si impactul sau asupra sanatatii: mituri si realitati

Cu toate acestea, majoritatea produselor cosmetice si a produselor pentru par contin substante suplimentare care sunt potential daunatoare pentru sanatatea dumneavoastra si care, in acelasi timp, va deterioreaza parul si pielea. Produsele comerciale de ingrijire a parului includ substante chimice dure care va pot lasa parul plat, uscat si deteriorat.

Potrivit unei evaluari a cercetarilor existente publicate in Journal of the American College of Nutrition, uleiul de cocos pentru par ajuta, de asemenea, la prevenirea si repararea daunelor cauzate de expunerea la razele UV.

In plus, alimentele au un efect semnificativ in sanatatea parului. Daca parul tau este uscat si fragil, este posibil sa te deshidratezi. Apa ajuta la hidratarea intregului organism, inclusiv a parului si a pielii. Sanatatea hormonilor joaca, de asemenea, un rol cheie in sanatatea parului pe masura ce imbatranim.

Ca deodorant

Uleiul de nuca de cocos este complet lipsit de substantele chimice infricosatoare care se gasesc in tratamentele de par din comert si este un balsam fantastic pentru toate tipurile de par. Cand cercetatorii au examinat eficienta uleiului de cocos, a uleiului de floarea-soarelui si a uleiului mineral, au descoperit ca doar uleiul de cocos a fost eficient in reducerea pierderii de proteine asociate cu ingrijirea parului.

Pentru cresterea parului

Daca ai parul subtire, uleiul de cocos este un remediu sigur, eficient si cu costuri moderate. Acesta poate ajuta cu adevarat la cresterea unui par mai lung si mai gros. Nutrientii vitali, inclusiv acidul lauric, patrund in firul de par si ajuta la mentinerea sanatatii generale a parului.

CITEȘTE ȘI:
Poti scapa de migrena mancand ceva gustos?

Sanatatea parului este frecvent rezultatul unor probleme interne, iar adoptarea tratamentelor naturale pentru caderea parului va ajuta la procesul de recuperare fara a crea mai multe daune. Alimentele bogate in acizi grasi Omega-3, cum ar fi dovleacul, semintele de chia, semintele de in si ceaiul verde, toate contribuie la o buna dezvoltare a parului din interior spre exterior.

Inainte de a incerca tratamente de crestere a parului pe baza de reteta, care functioneaza doar la 50% dintre persoane si necesita o utilizare regulata, luati in considerare modificarea dietei si utilizarea uleiului de cocos pentru a va ingriji si coafa parul. Chimicalele dure ar putea irita scalpul si chiar promova cresterea parului in zone in care nu este dorita.

Cum sa faci un tratament de casa pentru cresterea parului cu ulei de cocos:

Uleiul de nuca de cocos, atunci cand este frecat pe scalp, favorizeaza circulatia sangelui, promovand astfel cresterea parului. Este esential sa masati uleiul de nuca de cocos in scalp timp de 10 minute, de trei sau patru ori in fiecare saptamana, cu o presiune usoara. Daca doriti sa va concentrati doar pe conditionarea scalpului si dezvoltarea parului, 1 lingurita ar fi suficienta.

Daca, pe de alta parte, va doriti beneficiile unei conditionari profunde, urmati metodele prezentate mai sus. In loc de ulei esential de lemn de santal, folositi 4 picaturi de ulei esential de rozmarin, care s-a dovedit ca imbunatateste semnificativ cresterea parului nou cu peste 20%. In plus, uleiul de rozmarin favorizeaza circulatia la nivelul scalpului si, atunci cand este combinat cu uleiul de cocos, poate da rezultate minunate.

Dupa ce ati masat uleiurile in scalp timp de zece minute, acoperiti capul cu o casca de dus si permiteti ca caldura corpului sa se combine cu uleiurile pentru a promova sanatatea scalpului. Dupa aceea, samponati-va usor parul cu un detergent bland, cum ar fi acest sampon de casa cu rozmarin si menta. Are un parfum excelent si este bland cu toate tipurile de par.

Uleiul de nuca de cocos, care este bogat in vitamina K si E, ajuta la prevenirea matretii si la mentinerea sanatatii foliculilor de par. Aceste tratamente nu sunt doar pentru parul subtire; ele pot ajuta, de asemenea, daca va confruntati cu pierderea parului atunci cand va spalati, periati sau coafati.

CITEȘTE ȘI:
Halucinatii: simptome, cauze si tratament

Riscuri si efecte adverse

Atunci cand este folosit cu moderatie, uleiul de cocos este considerat sigur pentru a fi aplicat pe piele. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de tratarea acneei, s-ar putea sa nu fie potrivit pentru toata lumea. Acesta este clasificat ca fiind foarte comedogenic, ceea ce indica faptul ca are potentialul de a astupa porii in cazul celor cu pielea extrem de grasa.

Daca aveti o piele grasa in mod natural, cel mai bine este sa folositi uleiul de jojoba ca hidratant facial, deoarece serveste ca un ser natural si nu va astupa porii.

Daca nu va este clar daca uleiul de nuca de cocos este benefic pentru pielea dumneavoastra, incercati sa aplicati putin cate putin pentru o perioada de proba. Acest lucru va va ajuta sa determinati daca uleiul de cocos este potrivit pentru tipul dumneavoastra de piele.

Concluzii

Uleiul de nuca de cocos organic este deosebit de popular pentru acizii grasi cu lant mediu, pentru calitatile sale hidratante si antimicrobiene. Intr-adevar, acesta poate inlocui eficient un numar mare de produse corporale si cosmetice din baia dumneavoastra!

Uleiul de nuca de cocos poate fi folosit pe piele intr-o varietate de moduri, inclusiv ca produs natural de curatare a fetei, ulei de masaj, agent de albire a dintilor, cicatrizant de rani si repelent de insecte.

Uleiul de cocos virgin este o minune pentru piele si corp, asa ca incepeti imediat sa experimentati cu el.

{{ content }}
A fost util articolul Uleiul de cocos beneficii pentru par si piele? Impartasiti-l cu prietenii dvs. pe retelele de socializare! In acest fel, ii ajutati pe oameni sa isi imbunatateasca cunostintele, iar pe noi sa scriem mai multe articole utile si interesante.