Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Ulei de avocado beneficii pentru ten și păr

Ulei de avocado beneficii pentru ten si par

Rasfata-ti pielea si parul cu beneficiile uleiului de avocado

Uleiul de avocado: ce este si de ce acest aliment este important, ce beneficii pentru sanatate aduce, care sunt caloriile si valorile sale nutritive si de ce este foarte bine sa folosim uleiul de avocado pentru par si ten.

Ce este uleiul de avocado

Despre ulei de avocado putem spune ca este este un lichid gros de culoare galben-verzuie, cu un gust usor destul de placut, care seamana cu untul de nuca, si un miros specific picant. Se obtine prin presare la rece din pulpa de avocado , fructul unui copac inalt din laur. Aceasta tehnologie este cea care face posibila conservarea deplina a tuturor proprietatilor uleiului, a mineralelor, vitaminelor, acizilor si a altor substante biologic active.

Ulei de avocado beneficii pentru ten si par
Cana cu ulei de avocado pe masa langa fructe taiate

Avocado a fost cultivat de triburile din America Centrala in urma cu aproximativ sapte mii de ani, iar astazi acest fruct este inclus in dieta mexicanilor saraci.

Uleiul de avocado a fost exportat ca exotic in Spania, Anglia si in alte tari si a fost folosit acolo in scopuri cosmetice, deoarece bastinasii din America Latina il considerau un excelent produs de ingrijire a pielii, care o poate proteja de efectele nocive ale vantului si ale razelor solare.

Cu toate acestea, nativii americani considerau, de asemenea, ca fructul este cel mai puternic afrodisiac, afrodisiac, afrodisiac, afrodisiac, iar femeile foloseau pulpa zemoasa ca prima hrana complementara pentru copii.

Ulei de avocado beneficii pentru ten si par
Ulei de avocado date nutritionale

Citeste si: Ulei de argan pentru ten si par Top 12 beneficii

Valori nutritionale

In timp ce multe persoane care mananca inteligent adauga avocado in dieta lor, uleiul de avocado este mai putin popular. Dar uleiul de avocado este un ulei sanatos care are multe utilizari in bucatarie. Unii oameni folosesc uleiul de avocado chiar si pentru par si pentru sanatatea pielii. [1]

Adaugarea produsului in rutina zilnica ofera mai multe beneficii cheie pentru sanatate si frumusete, in special atunci cand il folositi in bucatarie pentru a inlocui grasimile mai putin sanatoase.

CITEȘTE ȘI:
Ulei de santal, beneficii, utilizari si efecte secundare

Urmatoarele informatii nutritionale sunt furnizate de USDA pentru 100g [2]

867

Grasimi in ulei de avocado

Exista trei tipuri diferite de grasimi in uleiul de avocado. [3]

Exista o cantitate mica de grasimi saturate in acest ulei. Grasimile saturate sunt considerate a fi grasimi mai putin sanatoase, deoarece pot contribui la aparitia bolilor de inima. Asociatia Americana a Inimii recomanda sa alegeti uleiuri cu mai putin de patru grame de grasimi saturate pe lingura. Uleiul de avocado ofera putin sub doua grame de grasimi saturate pe lingura. [2]

Veti obtine, de asemenea, doua grame de grasimi polinesaturate atunci cand consumati o lingura de ulei de avocado. Acizii grasi polinesaturati, numiti si PUFA, au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, asa ca sunt considerati grasimi sanatoase.

Cea mai mare parte a grasimilor din uleiul de avocado este reprezentata de grasimi mononesaturate. Grasimile mononesaturate provin in principal din surse vegetale si sunt de obicei lichide la temperatura camerei.

Se crede ca grasimile mononesaturate, numite si MUFA, cresc colesterolul HDL sau colesterolul “bun”. Expertii in sanatate recomanda sa inlocuiti grasimile mai putin sanatoase (cum ar fi grasimile saturate si grasimile trans) cu grasimi mononesaturate sau polinesaturate. Academia de Nutritie si Dietetica recomanda ca intre 15 si 20 la suta din aportul caloric sa provina din acizi grasi mononesaturati. [4]

Carbohidrati in ulei de avocado

Nu exista carbohidrati in uleiul de avocado. Sarcina glicemica estimata a uleiului de avocado este zero.

Proteine in ulei de avocado

Nu exista proteine in uleiul de avocado.

Micronutrienti in ulei de avocado

Uleiul de avocado contine multe vitamine, inclusiv A, C, E, B si D. Se stie ca E in combinatie cu A si C nu sunt doar un excelent antioxidant , ci si un puternic stimulent imunitar. Iar vitamina E din acest ulei este de 5 ori mai mult decat in uleiul de masline. [2]

CITEȘTE ȘI:
Antrenamentul HIIT – locul 1 la arderea grasimilor

O alta substanta valoroasa din uleiul de avocado este squalena, care este parte integranta a pielii si face parte din sebum si din grasimea subcutanata. Aceasta substanta participa la formarea hormonilor sexuali, are un puternic efect dezinfectant si de vindecare a ranilor.

Continutul de clorofila confera acestui produs nuanta verzuie caracteristica. Aceasta substanta este implicata in procesele metabolice, avand un efect pozitiv asupra tuturor sistemelor. Lecitina este necesara pentru functionarea normala a sistemelor cardiovascular, nervos, reproducator si endocrin.

Bineinteles, toate aceste substante pot fi prezente doar in uleiul obtinut prin metoda presarii la rece, cu respectarea obligatorie a tuturor normelor si cerintelor.

Uleiul de avocado mai contine histidina, fitosteroli, saruri de acid fosforic, acizi grasi polinesaturati, dar si saturati (stearic, oleic, palmitic, palmitoleic, linoleic, linolenic), uleiuri esentiale, micro si macroelemente (potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, sodiu, zinc, mangan, cupru, iod, cobalt etc.).

Ulei de avocado beneficii pentru ten si par
Sticla cu ulei de avocado pe masa

Cum il alegeti

Cel mai bine este sa alegeti uleiul presat la rece, deoarece temperaturile ridicate pot distruge multe dintre ingredientele benefice care se gasesc in ulei.

Atunci cand este presat la rece, nu se folosesc substante chimice, astfel incat uleiul ramane extrem de pur si natural. Dar uleiul presat la rece nu este potrivit pentru toata lumea din cauza consistentei sale destul de groase si a mirosului intens. In plus, acest produs este destul de scump din cauza acestei metode de procesare, desi beneficiile sale merita banii.

Uleiul rafinat, din cauza tratamentului termic cu utilizarea anumitor substante chimice, de regula, isi pierde mirosul si culoarea naturala, dobandind o aroma usoara si o nuanta galben-aurie. In mod obisnuit, este utilizat in industria cosmetica pentru produsele de ingrijire a pielii. In comparatie cu uleiul nerafinat presat la rece, uleiul rafinat costa mult mai putin.

Citeste si: Uleiul de cuisoare ce este si cu ce te ajuta

Beneficii ulei de avocado si proprietati medicinale

Uleiul de avocado are proprietati de vindecare a ranilor, antifungice, antivirale si bactericide, ceea ce face posibila utilizarea sa pentru prevenirea diferitelor leziuni si boli ale pielii.

CITEȘTE ȘI:
Somon sau ton: pe care sa il alegeti pentru dieta

Magneziul si potasiul sunt esentiale pentru functionarea vaselor de sange si a inimii. Vitamina E ajuta la scaderea tensiunii arteriale, previne formarea cheagurilor de sange si, impreuna cu vitamina C, intareste in mod fiabil vasele de sange.

Complexul de acizi nesaturati, vitamina E si beta-sitosterol ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau . Toate cele de mai sus ne permit sa recomandam includerea uleiului in alimentatie pentru prevenirea si in tratamentul complex al aterosclerozei , atacurilor de cord , bolilor ischemice, accidentelor vasculare cerebrale , hipertensiunii arteriale.

De asemenea, uleiul de avocado este capabil sa stimuleze procesul de hematopoieza. Vitaminele B, C in combinatie cu cuprul, fierul, cobaltul, zincul si alte microelemente utile sunt implicate in mod activ in sinteza hemoglobinei, care face parte din eritrocite. In acest sens, uleiul este considerat un produs util pentru persoanele care sufera de anemie .

Uleiul de avocado ajuta la mentinerea functionarii sistemului digestiv. Utilizarea sa sistematica ajuta la imbunatatirea metabolismului si a digestiei. Uleiul de avocado poate avea un efect benefic asupra membranei mucoase a stomacului si a intestinelor, ceea ce inseamna ca este un remediu extrem de eficient pentru prevenirea gastritei, a ulcerului gastric si a 12 ulcere duodenale.

Uleiul stimuleaza, de asemenea, secretia biliara, imbunatatind metabolismul grasimilor si compozitia bilei, poate fi benefic pentru afectiuni precum boala calculilor biliari, colecistita, hepatita , etc. de asemenea, radionuclizii si diverse metale grele.

Uleiul de avocado este benefic si pentru cei care sufera de diabet . Datorita continutului sau scazut de zahar (1,5%) si a continutului foarte ridicat de calorii, acest produs poate fi considerat ideal pentru astfel de persoane. Acizii grasi ajuta la scaderea nivelului de zahar si sunt excelenti furnizori de energie pentru organism.

In plus, uleiul poate imbunatati functionarea sistemului nervos. Utilizarea sa constanta este un remediu eficient folosit in prevenirea diferitelor nevroze, dureri de cap, insomnie . Uleiul de avocado in dieta zilnica va va ajuta sa va ridicati starea de spirit, precum si sa imbunatatiti performanta si sa imbunatatiti performanta mentala.

CITEȘTE ȘI:
Ce este deficitul caloric si cum te ajuta sa slabesti

In pediatria engleza, uleiul a fost mult timp sfatuit ca un aliment complementar pentru bebelusii foarte mici. Este, de asemenea, introdus in dieta femeilor care alapteaza si a femeilor insarcinate.

La urma urmei, poate imbunatati cursul sarcinii si al nasterii, ajuta la cresterea lactatiei si joaca un rol major in procesele genetice. In plus, consumul constant de ulei va ajuta femeile sa-si imbunatateasca starea de spirit si bunastarea in timpul menopauzei sau in perioada premenstruala.

Vitaminele E, B6, B3 si beta-sitosterol ajuta la cresterea potentei si sunt considerate foarte eficiente in tratamentele de fertilitate. Consumul regulat de ulei este recomandat si barbatilor pentru a preveni si trata probleme precum prostatita si adenomul .

Uleiul de avocado este folosit si in prevenirea osteoporozei si a diferitelor boli ale articulatiilor, cavitatii bucale, glandei tiroide si sistemului urinar.

Ulei de avocado beneficii pentru ten si par
Sticluta de ulei de avocado folosit in cosmetica alaturi de instrumente de machiaj

Utilizare in cosmetica

Utilizarea uleiului de avocado in diferite domenii ale cosmeticii este deosebit de populara astazi. Mai mult, acest ulei este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai eficiente produse pentru hidratarea, intinerirea si hranirea pielii fetei.

Acest ulei este considerat ca fiind ulei de baza. Acest lucru inseamna ca nu poate fi diluat cu alte uleiuri vegetale (asa cum este cazul uleiurilor esentiale), iar pe baza lui se pot prepara diferite masti, creme si alte produse cosmetice. Cu toate acestea, uleiul poate fi aplicat de unul singur, fara aditivi.

Uleiul de avocado este potrivit pentru toate tipurile de piele. Spre deosebire de multe uleiuri vegetale, acest ulei se absoarbe suficient de repede, fara a lasa o urma grasa pe fata.

Uleiul de avocado hidrateaza si inmoaie pielea, hranind-o in acelasi timp cu nutrienti esentiali. De asemenea, va ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui in piele, imbogatind tesuturile acesteia cu oxigenul atat de necesar. Iar datorita patrunderii sale in profunzime in piele, uleiul stimuleaza productia de elastina si colagen, care sunt responsabile de elasticitatea si fermitatea pielii.

CITEȘTE ȘI:
Ar trebui sa incercati dieta Lazy Keto? 6 argumente pro si contra pe care sa le luati in considerare

Uleiul de avocado poate fi folosit pentru a regenera toate celulele deteriorate ale pielii fetei si pentru a elimina diverse iritatii si iritatii, eruptii cutanate, riduri, descuamari si uscaciune. Este suficient doar sa lubrifiati fata cu ulei si sa indepartati excesul acestuia dupa 30-40 de minute cu un servetel de hartie obisnuit. Daca problemele sunt foarte pronuntate, se recomanda ca astfel de masti sa fie facute de doua ori pe zi.

De asemenea, uleiul este ideal pentru pielea subtire din jurul ochilor, deoarece o poate face moale, bine ingrijita, hidratata, eliminand ridurile fine si lasarea.

Este deosebit de bine sa folositi uleiul de avocado in conditii meteo nefavorabile. De exemplu, in ingrijirea de vara, uleiul protejeaza de radiatiile ultraviolete daunatoare, iar in timpul iernii – de frig.

Uleiul de avocado poate fi folosit in forma sa pura, pentru masti, aplicatii, masaj facial si imbogatirea diferitelor produse cosmetice (10 picaturi de ulei la 10 grame de crema, tonic sau lotiune).

Intrebari frecvente

u003cstrongu003eLa ce este bun uleiul de avocado? Care sunt cateva utilizari comune?u003c/strongu003e

Acestea sunt unele dintre cele mai comune utilizari ale uleiului de avocado in afara bucatariei.u003csupu003eu003ca href=u0022#sursau0022u003e8u003c/au003eu003c/supu003eu003cbru003eu003cbru003eu003cstrongu003eUlei de avocado pentru piele.u003c/strongu003e  Uleiul de avocado are mai putine sanse sa astupe porii decat multe alte creme si uleiuri. Din acest motiv, unora le place sa il foloseasca pentru a minimiza aspectul ridurilor si pentru a inmuia pielea.u003cbru003eu003cbru003eu003cstrongu003eUlei de avocado pentru par.u003c/strongu003e Unii barbati si femei folosesc uleiul de avocado pe par pentru a imblanzi incretirea si a crea un aspect mai neted. De asemenea, unii oameni cred ca, atunci cand este aplicat pe scalp, uleiul de avocado poate stimula cresterea parului.u003cbru003eu003cbru003eCu toate acestea, lipsesc cercetarile care sa sustina acest beneficiu. Dar, deoarece produsul nu are miros si deoarece nu este posibil sa astupe porii pielii de pe scalp, adaugarea unui pic de ulei de avocado in rutina ta de par (fie prin aplicarea pe varfuri, fie in scalp) poate face ca parul tau sa arate mai sanatos. 

u003cstrongu003eCare este cel mai bun mod de a pastra uleiul de avocado?u003c/strongu003e

Majoritatea uleiurilor, in special cele cu continut ridicat de acid oleic, trebuie depozitate intr-un loc racoros si uscat, ferit de lumina directa a soarelui. 

Ulei de avocado beneficii pentru ten si par
Ulei de avocado pe blatul de la bucatarie alaturi de ustensile de gatit

Sfaturi pentru gatit si preparare

Uleiul de avocado are un punct de flacara mai ridicat decat alte tipuri de ulei sanatos, cum ar fi uleiul de canola, uleiul de masline sau chiar uleiul de sofranel.[9] Punctul de flacara, sau punctul de fumegare, este temperatura la care un ulei incepe sa scoata fum. Punctul de fumegare al uleiului de avocado este de peste 260°C. Din acest motiv, uleiul de avocado este usor de utilizat pentru gatit la temperaturi ridicate

CITEȘTE ȘI:
Ce sa mananci pentru a dormi bine

Uleiul de avocado are, de asemenea, un gust neutru, desi multi il descriu ca fiind untos sau cu gust de nuca. Dar nu veti obtine la fel de multa aroma din ulei ca si din consumul fructului. Cu toate acestea, uleiul de avocado este usor de folosit in dressingul de salata si in retete.

De asemenea, puteti folosi uleiul in marinate, sosuri si dip-uri, dar si pentru a gati la gratar, a rumeni sau a praji alimente. Il puteti folosi chiar si pentru a unge tigaile pentru a impiedica alimentele sa se lipeasca sau pentru a impregna vasele de gatit din fonta.

Alergii si interactiuni

Alergiile la avocado sunt posibile la sugari, copii si adulti.10 Daca aveti o alergie la avocado, ar trebui sa fiti precauti atunci cand consumati ulei de avocado. Acest ulei este produs din carnea fructului (nu din seminte sau piele), insa alergiile la carnea de avocado nu sunt neobisnuite.

Expertii medicali in alergii si imunologie au stabilit ca avocado are o reactivitate incrucisata larga cu multe alte alimente.[11]

Reactiile alergice pot aparea pur si simplu prin reactia incrucisata a alergenilor din aer (praf, par de animale de companie, polen) cu structuri moleculare inrudite cu alergenii derivati din alimente. Asadar, daca aveti o alergie la alte alimente, cum ar fi bananele sau kiwi, este posibil sa doriti sa va supuneti unor teste pentru a determina daca aveti o reactie la avocado sau la uleiul de avocado.

CITEȘTE ȘI:
Beneficiile turmericului pentru diabet? Ce spune stiinta

Cercetarile au demonstrat ca o reactie la alergenul inhalant latex natural poate provoca o reactie incrucisata cu alergeni alimentari similari avocado, banane, kiwi, rosii, castane, piersici, mango, papaya, cirese de acerola si telina.

In plus, Colegiul American de Alergologie, Astm si Imunologie explica faptul ca la persoanele alergice la avocado poate aparea o afectiune numita “sindromul de alergie orala”.[12]

Acestia spun ca pot aparea mancarimi la nivelul gurii dupa ingerarea alimentului, dar simptome precum urticarie, dificultati de respiratie sau anafilaxie sunt rare, deoarece enzimele din sistemul digestiv descompun alergenul inainte ca organismul tau sa le poata absorbi.

Daca banuiti ca aveti o alergie la avocado sau la uleiul de avocado, consultati medicul dumneavoastra, deoarece sunt disponibile multe teste pentru a diagnostica acest lucru.

{{ content }}
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

A fost util articolul Sfecla rosie 5 motive pentru a o adauga in dieta ta? Impartasiti-l cu prietenii dvs. pe retelele de socializare! In acest fel, ii ajutati pe oameni sa isi imbunatateasca cunostintele, iar pe noi sa scriem mai multe articole utile si interesante.